Cea mai bătrână femeie din lume a murit, după ce a învins de două ori cancerul. Avea 119 ani

Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la vârsta de 119 ani. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat publicat de Ministerul Sănătății, Muncii și Bunăstării din Japonia.
Cea mai bătrână femeie din lume a murit, după ce a învins de două ori cancerul. Avea 119 ani

Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903 și a murit pe 19 aprilie. Cea mai bătrână femeie din lume a murit după ce a învins cancerul de două ori. Ea a intrat în Cartea recordurilor datorită longevității ei. Reprezentanții Guinness World Records au arătat că sunt întristați să audă despre moartea lui Tanaka.

De asemenea, au spus că vestea morții ei a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie, Robert Young. Acesta este cel care a ajutat și la confirmarea recordului ei, de cea mai în vârstă persoană în viață în 2019.

„Ea a devenit cea mai în vârstă persoană în viață în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani și 28 de zile. Este, de asemenea, a doua cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată, după doar Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani”, scrie Guinness World Records pe Tweeter.

Familia lui Tanaka a spus la începutul acestei luni că ea s-a îmbolnăvit frecvent în ultima perioadă și a fost de mai multe ori internată în spital. Tanaka a fost căsătorită cu proprietarul unui magazin de orez de la vârsta de 19 ani și a lucrat în magazinul familiei până la 103 ani.

Cea mai bătrână femeie din lume a murit

Ea a supraviețuit de două ori cancerului și a trăit prin mai multe evenimente istorice. A supraviețuit celor două războaie mondiale și gripei spaniole din 1918, precum și pandemiei de Covid-19.

CNN a mai scris despre Tanaka în timpul pregătirii ei pentru a participa la ștafeta torței olimpice. Era înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo 2020, care s-au amânat. Planul era ca ea să ia flacăra pe măsură ce trecea prin Shime, în zona ei natală, Fukuoka, dar în cele din urmă nu a participat, din cauza îngrijorării legate de Covid-19.

Tanaka trăia acum într-un azil de bătrâni din Fukuoka. Familia ei a spus că și-a menținut mintea și corpul în formă făcând matematică și fiind mereu curioasă să afle lucruri noi.

Sărbătorită de strănepoată

Strănepoata ei, Junko Tanaka, și-a creat un cont de Twitter în ianuarie 2020. Ea a vrut să sărbătorească viața celei mai longevive persoane.

Ea a postat pe Twitter fotografii cu străbunica ei, bucurându-se de bunătăți precum prăjituri și suc. „S-ar putea să fiu părtinitoare pentru că sunt rudă cu ea, dar cred că este oarecum uimitor – am vrut să împărtășesc asta cu lumea și ca oamenii să se simtă inspirați și să-i simtă bucuria”, a mai spus Junko despre străbunica sa, potrivit CNN.

În 2020, unul din 1.565 de oameni din Japonia avea peste 100 de ani. Mai mult de 88% dintre aceștia erau femei. Cifrele guvernamentale publicate în iulie 2020 au arătat că femeile au o speranță de viață de 87,45 ani. Speranța de viață a bărbaților este de 81,4 ani.

 

Urmăriți EGO.ro și pe
Cristina Jacob, detalii incredibile din culisele “The Perfect Escape”
9.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.