Cea mai bătrână femeie din lume a murit, după ce a învins de două ori cancerul. Avea 119 ani

Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la vârsta de 119 ani. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat publicat de Ministerul Sănătății, Muncii și Bunăstării din Japonia.
Cea mai bătrână femeie din lume a murit, după ce a învins de două ori cancerul. Avea 119 ani

Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903 și a murit pe 19 aprilie. Cea mai bătrână femeie din lume a murit după ce a învins cancerul de două ori. Ea a intrat în Cartea recordurilor datorită longevității ei. Reprezentanții Guinness World Records au arătat că sunt întristați să audă despre moartea lui Tanaka.

De asemenea, au spus că vestea morții ei a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie, Robert Young. Acesta este cel care a ajutat și la confirmarea recordului ei, de cea mai în vârstă persoană în viață în 2019.

„Ea a devenit cea mai în vârstă persoană în viață în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani și 28 de zile. Este, de asemenea, a doua cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată, după doar Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani”, scrie Guinness World Records pe Tweeter.

Familia lui Tanaka a spus la începutul acestei luni că ea s-a îmbolnăvit frecvent în ultima perioadă și a fost de mai multe ori internată în spital. Tanaka a fost căsătorită cu proprietarul unui magazin de orez de la vârsta de 19 ani și a lucrat în magazinul familiei până la 103 ani.

Cea mai bătrână femeie din lume a murit

Ea a supraviețuit de două ori cancerului și a trăit prin mai multe evenimente istorice. A supraviețuit celor două războaie mondiale și gripei spaniole din 1918, precum și pandemiei de Covid-19.

CNN a mai scris despre Tanaka în timpul pregătirii ei pentru a participa la ștafeta torței olimpice. Era înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo 2020, care s-au amânat. Planul era ca ea să ia flacăra pe măsură ce trecea prin Shime, în zona ei natală, Fukuoka, dar în cele din urmă nu a participat, din cauza îngrijorării legate de Covid-19.

Tanaka trăia acum într-un azil de bătrâni din Fukuoka. Familia ei a spus că și-a menținut mintea și corpul în formă făcând matematică și fiind mereu curioasă să afle lucruri noi.

Sărbătorită de strănepoată

Strănepoata ei, Junko Tanaka, și-a creat un cont de Twitter în ianuarie 2020. Ea a vrut să sărbătorească viața celei mai longevive persoane.

Ea a postat pe Twitter fotografii cu străbunica ei, bucurându-se de bunătăți precum prăjituri și suc. „S-ar putea să fiu părtinitoare pentru că sunt rudă cu ea, dar cred că este oarecum uimitor – am vrut să împărtășesc asta cu lumea și ca oamenii să se simtă inspirați și să-i simtă bucuria”, a mai spus Junko despre străbunica sa, potrivit CNN.

În 2020, unul din 1.565 de oameni din Japonia avea peste 100 de ani. Mai mult de 88% dintre aceștia erau femei. Cifrele guvernamentale publicate în iulie 2020 au arătat că femeile au o speranță de viață de 87,45 ani. Speranța de viață a bărbaților este de 81,4 ani.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *