Cea mai simplă metodă prin care scapi de praful din casă. Trucul viral care învinge mătura și aspiratorul

Ce alte suprafețe mai poți curăța folosind această metodă

Scris de: Daoud Andra

23 Sep. 2023

Cea mai simplă metodă prin care scapi de praful din casă. Trucul viral care învinge mătura și aspiratorul

Praful este cel mai mare inamic al curățeniei. Chiar dacă dai cu aspiratorul, cu mopul și ștergi praful de pe mobilă o dată pe săptămână, acesta se pune la loc în câteva zile. În plus, sunt multe zone greu accesibile în casă, unde aspiratorul sau mătura nu ajung și în care se adună mizerie. Din fericire, există o metodă foarte simplă pentru a scăpa de praful din casă. Trucul este ieftin și la îndemână și te scapă de această mare problemă.

Amestecul eficient care elimină praful din casă

Fiecare curățenie în casă presupune eliminarea prafului de pe jos, de pe mobilă și de pe geamuri. În timp ce unele metode sunt mai eficiente în a șterge praful și a-l ține la distanță, altele nu elimină complet murdăria. De exemplu, dacă folosim aspiratorul, scăpăm de praful de pe podea, în schimb dacă folosim mătura, praful se va așeza la loc în câteva ore.

În ceea ce privește mobila, dacă o ștergem cu o cârpă umedă, vom reuși să îndepărtăm praful mai eficient decât dacă folosim o cârpă uscată sau un pămătuf. Cea mai bună metodă de a scăpa de praf presupune însă să folosești un amestec făcut în casă, ieftin și eficient.

Ai nevoie de: o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu, o ceașcă de lipici lichid și o jumătate de cană de gel de duș sau săpun lichid. Se amestecă toate ingredientele, astfel încât să obții o pastă cu o consistență gelatinoasă, sub formă de slime. Aceasta se folosește pentru a îndepărta praful de pe mobilă, de pe tastatură sau din zonele greu accesibile, unde aspiratorul nu ajunge.

Citește și: Spune adio prafului din casă cu acest ingredient minune. Trucul imbatabil care ține murdăria la distanță, iar mobila va străluci

Cea mai simplă metodă prin care scapi de praful din casă. Trucul viral care învinge mătura și aspiratorul
Amestecul se face în câteva secunde

De ce este eficient amestecul

Pasta făcută din lipici, săpun lichid și bicarbonat va avea o textură lipicioasă, iar praful se va agăța de ea. Spre deosebire de cârpă sau pămătuf, această pastă lipicioasă face ca praful să se lipească foarte bine de ea și să nu mai cadă înapoi pe mobilă atunci când o ștergem.

Din cantitățile menționate, poți face o pastă cu care să cureți de praf toată casa. În plus, acesta adună și scamele, firele de păr sau firimiturile, iar mulți dintre cei care au încercat trucul au filmat și au postat imaginile pe rețelele de socializare.

Citește și: Renunță imediat la soluțiile din comerț. Ingredientul surpriză care elimină praful de pe tastatura laptopului

Spre deosebire de cârpă, pe care trebuie să o speli după ce ștergi o anumită suprafață, amestecul cu consistență de slime nu trebuie să fie curățat. Părul, praful, scamele și firimiturile se lipesc atât de bine de el, încât nu este nevoie să încerci să le îndepărtezi, pentru că nu sunt șanse ca acestea să cadă prin casă.

Ce mai poți curăța folosind acest amestec

Așa cum menționam, pasta făcută din bicarbonat, lipici și săpun lichid poate fi utilizată pe mobilă, dar și în zonele greu accesibile cum ar fi colțurile sau spațiile înguste, unde mătura și aspiratorul nu intră.

Citește și: Metoda genială prin care poți îndepărta praful din casă. Fără cheltuieli inutile, doar cu un simplu truc

În plus, cu această pastă mai poți curăța și murdăria acumulată pe pervazul geamului, în garnitura de cauciuc a mașinii de spălat sau pe praguri. Pasta mai poate fi folosită pentru a îndepărta mizeria de pe tastatura calculatorului sau a laptopului.

Și interiorul mașinii poate fi curățat cu acest slime. Zona dintre scaunele din față, unde sunt suporturile pentru pahare, buzunarele ușilor, suprafața din jurul schimbătorului de viteze, torpedoul sau partea dintre volan și computerul de bord – toate pot fi curățate de praf și mizerie cu acest amestec.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.1 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *