Nu mai șterge praful cu soluții din comerț. În ce trebuie să înmoi de fapt cârpa ca să nu se mai depună pe mobilă

Amestecul de două ingrediente care face minuni

Scris de: Daoud Andra

08 Jul. 2023

Nu mai șterge praful cu soluții din comerț. În ce trebuie să înmoi de fapt cârpa ca să nu se mai depună pe mobilă

Atunci când vine vorba despre curățenia generală, ștersul prafului poate fi o activitate care multora le dă bătăi se cap. Se poate întâmpla să ai foarte mult praf în casă, mai ales dacă locuiești la oraș, în zone aglomerate sau unde se construiește. Soluțiile din comerț pot să nu fie eficiente pentru a ține praful la distanță, însă există un amestec care face minuni.

Cu ce să ștergi praful ca să nu se mai depună pe mobilă

Ștersul prafului este activitatea care completează orice curățenie generală. În comerț se găsesc numeroase soluții care promit să îndepărteze eficient praful și care au efect antistatic. Cel mai eficient remediu împotriva prafului este însă altul. Un amestec din două ingrediente banale este foarte puternic pentru a ține la distanță praful mai mult timp. Nu va trebui să mai ștergi mobila atât de des, datorită efectului antistatic.

Citește și: Metoda genială prin care poți îndepărta praful din casă. Fără cheltuieli inutile, doar cu un simplu truc

Este vorba despre glicerină, al cărei efect puternic se va vedea pe mobila din casa ta. Tot ce ai de făcut este să amesteci o lingură de glicerină cu un litru de apă și să înmoi o cârpă în amestec. Șterge mai întâi mobila cu o cârpă uscată sau cu un pămătuf, pentru a îndepărta stratul de praf. Apoi, cu cârpa înmuiată în apă și glicerină, șterge toate suprafețele, rafturile și ușile mobilierului.

Glicerina va crea o peliculă protectoare pe mobilă, iar praful nu se va mai așeza la fel de repede pe mobilier. Astfel, nu va mai fi nevoie să ștergi praful săptămânal, ci mai rar. Pentru ca mobila să aibă și un miros plăcut, poți apela tot la un amestec natural de ingrediente, care să acționeze precum un odorizant de cameră.

Amestecul care te va scapa pentru totdeauna de praful din casa
Praful nu se va mai depune așa ușor pe mobilă

Spray natural pentru mobilier

Motivul pentru care mulți oameni aleg soluții din comerț pentru a curăța casa este mirosul proaspăt și plăcut pe care acestea îl lasă. Ingredientele chimice din compoziția lor pot provoca însă alergii iritații, motiv pentru care alternativa cea mai bună o reprezintă tot ingredientele naturale.

Citește și: Produsul ieftin care îți curăță imediat tocurile geamurilor. Rezultatul e uimitor, te scapă de praf și pete

Poți face un spray de cameră care să împrospăteze instantaneu mirosurile din casă, folosind ingrediente la îndemână. Îl poți aplica pe mobilierul deschis la culoare, pe canapele, perdele și alte textile din casă. Ține cont că, în cazul mobilierului din lemn negru sau maro închis, poate lăsa pete.

Pentru a prepara odorizantul, ai nevoie de coji de portocală și lămâie, apă fierbinte și uleiuri esențiale. Poți alege o singură aromă de ulei sau o combinație care îți place. Cel de lavandă, de portocală, de mentă sau de ylang-ylang sunt unele dintre cele mai parfumate. Pune apă fierbinte peste cojile de citrice și lasă-le la macerat timp de câteva ore.

Citește și: Trucul care te scapă definitiv de praful din casă. Ce trebuie să pui în apa cu care speli podeaua, de fapt

Strecoară amestecul, pune câteva picături de ulei esențial, toarnă totul într-un recipient cu pulverizator și aplică spray-ul pe diferite suprafețe sau pe materiale textile din casă, de câte ori simți nevoia de a împrospăta mirosurile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.7 28 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *