Cel mai lung traseu de drumeție din România. Ce distanță are, de fapt

În Toamna anului trecut, a fost finalizat unul dintre cele mai ambiţioase proiecte turistice din ultimii ani, Via Transilvanica
Cel mai lung traseu de drumeție din România. Ce distanță are, de fapt

Anul trecut, în luna octombrie, a fost inaugurat cel mai lung traseu de drumeție din România, un traseu mult așteptat de iubitorii de drumeții. De altfel acesta a fost considerat unul dintre cele mai ambițioase proiecte turistice din ultimii ani. Iată care este cel mai lung traseu de drumeție din România.

Vești bune pentru cei care adoră drumețiile pe distanțe lungi

În toamna anului trecut, a fost finalizat unul dintre cele mai ambiţioase proiecte turistice din ultimii ani, Via Transilvanica. Drumul de 1.400 de kilometri este prezentat în detaliu într-o serie cu trei părți!

Este marcat pe toată distanța, puteți găsi cazare și masă și este cel mai lung traseu din România.

Citește și: Locul din România numit „Scara spre Cer”. Unde se află și cum ajungi aici

„Fără un produs finit concret, este greu să aduni fonduri pe baza unor vise. Dar am avut și noroc, deoarece sponsori principali, cât și companii mai mici au avut încredere în ideea noastă de la bun început. Chiar dacă, poate, nu au înțeles pe deplin amplitudinea inițiativei”, a dezvăluit Alin Ușeriu. Alin este președintele organizației Tășuleasa Social, cu o istorie de peste 22 de ani.

Cel mai lung traseu de drumeție din România
Cel mai lung traseu de drumeție din România

Un aspect important a fost ca drumul să treacă prin locuri cu mare valoare culturală. Prin locuri cu diversitate etnică, dar și geografică, prin locuri în care se deosebesc experiențele culinare, culturale și chiar folclorice.

Cel mai lung traseu de drumeție din România

„Astfel, un drumeț are parte de ospitalitatea și spiritualitatea bucovineană, de gospodăriile minunate și de accentul ardelenesc ale Ținutului de Sus. De experiențele culinare, prietenia și pălinca din Terra Sicolorum, de arhitectura impresionantă și obiceiurile săsești din Terra Saxonum. Pe traseu se găsește arheologia și istoria din Terra Dacica, geografia și peisajele excepționale din Terra Banatica. Dar nu în ultimul rând, turiștii au pate de de clima, ospitalitatea și bogăția culturală din apropierea Dunării, din Terra Romana”. Dezvăluirea a fost făcută de  Anna Székely, directorul executiv al organizației Tășuleasa Social.

Tibi Ușeriu a alergat pe Via Transilvanica

Ultramaratonistul Tibi Ușeriu, alături de mai mulți sportivi amatori au pornit în alergare luni, 12 septembrie 2022, pe Via Transilvanica de la Putna spre Drobeta-Turnu Severin.

Citește și: Unde alimentezi ieftin dacă pleci în Grecia sau Bulgaria. Cât te costă drumul și ce trebuie să știi despre traseu

Tibi Ușeriu a pornit în pas alergător pe cel mai lung traseu de drumeții din România, Via Transilvanica, cu o lungime de 1.400 de km.

„Echipa de alergători adusă împreună de Tibi Useriu, s-a adunat în campusul de la Tășuleasa. Echipa este pregătită de startul alergării pe Via Transilvanica, la Putna.

Ce și-a propus Tibi Ușeriu să facă nu ne mai surprinde. Era evident că Via Transilvanica reprezintă o provocare spectaculoasă și pentru comunitatea de alergători. Nu numai pentru drumeții care îl parcurg mai în tihnă”, au transmis cei de la Via Transilvanica anul trecut.

„Și pentru că am numit cărarea noastră, «drumul care unește», Tibi nu va merge singur, ci alături de niște alergători, pregătiți pentru provocarea de 1.400 de km. De-a lungul călătoriei lor, li se vor mai alătura diverși oameni, pe distanțe mai scurte, care își doresc să facă parte din prima alergare organizată pe Via Transilvanica”, au mai spus aceștia.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *