Locul din România numit „Scara spre Cer”. Unde se află și cum ajungi aici

Iubitorii muntelui se pot plimba pe un traseu unic în Europa. Află totul despre acest loc spectaculos din România.
Locul din România numit Scara spre Cer. Unde se află și cum ajungi aici

Locul din România numit „Scara spre Cer”. România are o mulțime de obiective turistice absolut fascinante și unice. Dacă alegi să îți petreci concediul în țară și te-ai plictisit să stai la plajă, muntele poate fi o alegere perfectă.

Descoperă mealeagurile românești cu trasee montane care îți pot oferi amintiti de neuitat. Chiar dacă mulți aleg să își petreacă vacanțele în afara României, se știe însă, că țara noastră are o mulțime de peisaje și de locuri frumoase. Mai ales dacă vorbim despre munte și traseele montane disponibile pentru toți iubitorii drumețiilor.

Locul din România numit „Scara spre Cer”

În caz că nu știați, în România puteți admira un loc unic în Europa, care se bucură deja de o mare popularitate între pasionații de drumeții. Este vorba de un traseu care unește muntele cu norii, peisajul fiind descris ca o „Scară spre Cer.”Unde se află și cum ajungi aici.

Traseul montan este cel către Vârful Toaca din Ceahlău. De câțiva ani poate să fie și mai ușor de străbătut. Turiștii dornici să descopere priveliștea de vis trebuie să urce pe o scară cu aproximativ 500 de trepte și circa 60 de tronsoane a câte 3 metri lungime. Drumul este anevoios, dar oferă și imagini de vis.

Cei dornici să încerce acest traseu trebuie să știe că drumeția începe din Parcul Național Ceahlău. Acolo se găsește și sediul administrației parcului, unde se află un tonomat la care se achită taxa de intrare în parc. Mai departe de aici turiștii trebuie să se înarmeze cu multă ambiție și răbdare. Durata traseului până la Vârful Toaca din Masivul Ceahlău este de aproximativ trei ore.

Traseul a fost reabilitat

O veste bună este că scara către culmi a fost reabilitată. Astfel că traseul turiștilor a devenit mai ușor și drumul între Cabana Fântânele și Vârful Toaca a fost reabilitat din anul 2018. Până atunci, turiștii aveau de parcurs acest traseu montan pe o potecă, deoarece vechea scară din lemn devenise impracticabilă.

Iubitorii muntelui trebuie să urce 500 de trepte şi 60 de tronsoane pentru a ajunge pe vârful Toaca. Turiștii care au parcurs deja traseul sunt foarte încântați de noua posibilitate de a face traseul.

Vârful Toaca este situat la o altitudine de 1904 metri. Acesta este al doilea vârf ca dimensiune din masivul Ceahlău, după Vârful Ocalașul Mare, care are 1907 metri altitudine. Deși nu este la fel de înalt, vârful Toaca este în continuare o atracție deosebită datorită formei sale piramidale. Pe acest versant se află și stația de meteorologie cu același nume.

Citește și obiective turistice din România: Top 7 locuri pe care trebuie să le vizitezi în țara ta, înainte de a merge în vacanță în străinătate

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
9.1 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *