Cele mai populare operații estetice la care apelează femeile. Alin Bortolini, chirurg estetician: „Cu cât vârsta este mai înaintată, avem nevoie de lucruri mai avansate” EXCLUSIV

Recomandări prețioase de la specialist

Intervențiile estetice nu mai reprezintă un subiect tabu, mai ales pentru că, făcute cu grijă, ne pot ajuta să ne simțim mai bine în pielea noastră. Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre cele mai populare schimbări la care putem recurge. De asemenea, el ne-a dezvăluit ce putem să alegem între liposucție și lipoaspirație, dar și ce trebuie să știe doamnele ajunse la vârsta a doua.

Doctor Alin Bortolini: „Intervențiile sub 18 ani se fac cu acordul părinților și nu sunt chiar atât de indicate, dacă vorbim de implant, de botox și așa mai departe”

Implantul mamar se află pe primul loc atunci când vorbim despre cele mai populare intervenții. Doctorul Alin Bortolini ne-a explicat că liposucția și lipoaspirația reprezintă același lucru, diferențele fiind cu abdominoplastia. Mai mult, pacientele aflate la o vârstă înaintată au nevoie de lucruri avansate, injectări cu cantități mai mari, dar pot ajunge la tot ce visează.

Ego.ro: Care sunt cele 5 cele mai populare intervenții la care putem recurge?

Doctor Alin Bortolini: Evident, ca întotdeauna, implantul mamar este pe primul loc. Rinoplastia, probabil, sau undeva între primele locuri cele două. Operațiile de liposucție și cele la nivelul feței, blefaroplastia. Noi facem foarte mult și otoplastie, ginecomastii la bărbați. Aproape toate intervențiile de ordine estetică le facem.

Ce alegem între liposucție și lipoaspirație?

Doctor Alin Bortolini: E același lucru, ori liposucția, ori lipoaspirația reprezintă, de fapt, același lucru. Diferența e cu abdominoplastia. Când vorbim de abdominoplastie, acolo îndepărtăm și excesul/surplusul de piele, dacă avem. La liposucție, doar excesul de grăsime, dar dacă avem și piele în plus, după sarcină, după slăbiri masive în greutate, acolo este nevoie să îndepărtăm și excesul de piele și ajungem la abdominoplastie.

Cum s-au schimbat implanturile mamare de-a lungul timpului? Ce schimbări avem acum când vrem să ne facem un implant?

Doctor Alin Bortolini: Există implanturi de nouă generație, să zicem așa, care au fost din ce în ce mai îmbunătățite. Diverse firme, diverse tipuri de implanturi. În principiu, este același lucru, suprafața și gelul din interior, dar cu mici îmbunătățiri cu care vin firmele pe piață.

Doctor estetician Alin Bortolini, recomandări în funcție de vârstă
Doctor estetician Alin Bortolini, alături de Adina Halas

„După vârsta de 18 ani au tot timpul să își facă intervenția mult visată”

Cam de la ce vârstă încep femeile să își dorească mici îmbunătățiri, atunci când vorbim de implant mamar sau botox?

Doctor Alin Bortolini: Încep de la 18 ani, în principiu. Intervențiile sub 18 ani se fac cu acordul părinților și nu sunt chiar atât de indicate, dacă vorbim de implant, de botox și așa mai departe. Mai facem otoplastii dacă e vorba de urechi decolate la copii. Sunt unele dintre micile excepții pe care le facem înainte de vârsta de 18 ani, poate chiar și ginecomastii dacă sunt avansate. În rest, după vârsta de 18 ani au tot timpul să își facă intervenția mult visată.

„Cu cât vârsta este mai înaintată, avem nevoie de lucruri mai avansate, mai agresive, de operații, injectări cu cantități mai mari, dar se pot face”

Vreau să vorbim și despre doamnele care au trecut chiar și de a doua vârstă. Ce recomandări există pentru ele? Mai folosim botox, mai funcționează?

Doctor Alin Bortolini: Sigur, este bine să începem cât mai din timp, dar vin și paciente la vârste cât mai înaintate și începem să injectăm mai mult, să facem o bază și apoi, ulterior, să aducem mici îmbunătățiri. Există o plajă pentru toată lumea, avem paciente de la 18 ani până la 60+. Au venit și se pot face. Evident, cu cât vârsta este mai înaintată, avem nevoie de lucruri mai avansate, mai agresive, de operații, injectări cu cantități mai mari, dar se pot face.

Se poate face implantul mamar chiar și după o anumită vârstă, să zic după 65?

Doctor Alin Bortolini: Sigur că da, avem paciente, cred că undeva 60 și puțin am avut-o pe cea mai în vârstă pacientă și chiar a avut nevoie de augmentare simplă. E mai rar, de obicei este nevoie și de augmentare și de mastopexie, de ridicare. Dar se poate face, atâta timp cât pacienta este sănătoasă, nu are probleme medicale care să împiedice anestezia generală sau operațiile de acest gen, cu mare drag.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *