Cine este Pescobar și din ce a făcut avere. Cum îl cheamă în buletin, de fapt

Cine este Pescobar si din ce a facut avere. Cum il cheama in buletin, de fapt

Pescobar este unul dintre cei mai cunoscuți influenceri de pe TikTok. Paul Nicolau, pe numele său real, sau Paulică, așa cum îi mai spun prietenii, a primit o sancțiune drastică din partea autorităților. ANPC i-a închis faimosul restaurant din Parcul Herăstrău, în urma unui control în care au fost găsite mai multe nereguli, printre care și carne expirată. Iată cine este Pescobar, mai exact, și din ce a reușit să facă avere.

Cine este Pescobar și din ce a făcut avere

Cunoscut în mediul online sub porecla de ”Pescobar”, antreprenorul Paul Nicolau este un nume important în industria HoReCa de la noi. A pornit de jos, iar acum un un business care îi aduce milioane de euro. Iar stilul său extravagant, expus adesea în videoclipuri pe TikTok, i-a adus un uriaș capital de imagine și, implict, o creștere considerabilă a cifrei de afaceri.

Totul a pornit de la o idee pe care a căutat-o pe internet în urmă cu un deceniu, când încă se străduia să pună pe picioare o afacere de succes.

Mai exact, a început să vândă raci în Piața Obor. Deși nu avea bani, așa cum chiar el a mărturisit într-un interviu din urmă cu doi ani, a reușit totuși să găsească o soluție pentru businessul său.

Astfel că acum deține un cunoscut restaurant cu specific pescăresc în Herăstrău – Taverna Racilor, iar de curând a mai deschis și alte localuri în orașe precum Cluj-Napoca și Timișoara.

În plus, în plină pandemie, Paul Nicolau a reușit să își deschidă o nouă afacere, tot în zona HoReCa, dar în mediul online. Mai precis, el a început să comercializeze pește și fructe de mare prin intermediul unei platforme.

Clienții săi primesc produsele proaspete în termen de 24 de ore de la plasarea comenzii. Pescobar se mândrește cu acest business și spune că ”este cea mai avantajoasă platformă de achiziţii de peşte şi fructe de mare din România, la foarte mare distanţă de competitori”, care sunt hipermarketurile.

”Preţurile sunt, în medie, cu 30-40% mai mici faţă de cele din hipermarket. Clienţii pot opta pentru un abonament lunar de doar 10 lei, care le oferă un discount de 25% la toate achiziţiile din luna în curs.”, a explicat antreprenorul într-un interviu pentru Businessmagazin.ro din anul 2021.

În primul an de activitate, afacerea a avut o cifră de afaceri de puțin peste un milion de euro.

De unde i se trage proecla de ”Pescobar”

Așa cum probabil mulți au intuit, porecla sa este o combinație între pasiunea lui pentru pește și numele celebrului traficant de droguri columbian, Pablo Escobar.

Într-un alt interviu, Paul Nicolau a mărturisit chiar că se aseamănă într-o anumită privință cu Escobar. Mai exact, prin faptul că și lui îi place să ajute comunitatea, așa cum o făcea și cel considerat de mulți drept cel mai mare traficant de stupefiante din lume.

„Mi-a venit chestia asta. Voiam să fac un restaurant, aveam eu un spațiu și mi-a venit așa pesco de la pește și bar. Le-am unit și mă cheamă Pescobar. Am lăsat-o așa și se potrivește și cu stilul meu, pescobar al peștilor, că mai fac eu gesturi, creveți la 29 de lei. Și cum era partea „frumoasă” a domnului Escobar că era mână largă către comunități, așa vreau să cred și eu pe alocuri. Fac chestii”, a mărturisit antreprenorul, potrivit wowbiz.ro.

Pescobar, ”călcat” de ANPC. Ce nereguli au descoperit inspectorii

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au întreprins mai multe ”vizite” la restaurantul lui Pescobar din Herăstrău, în perioada 01.06.2023-15.09.2023.

În urma verificărilor efectuate, au fost găsite mai multe nereguli, pentru care antreprenorul a fost amendat, conform unui comunicat al instituției. Măsura cea mai drastică însă a fost închiderea unității.

Mai mult Protecția Consumatorului a solicitat Primăriei și DSP să intervină în acest caz.

Lista neregulilor identificate la Taverna Racilor din Herăstrău

  • folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
  •  utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
  •  prezența insectelor vii (muște) în unitate
  •  schimbarea stării termice a produselor
  •  nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
  •  existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
  •  lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
  •  lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu
  •  lipsa autorizației emisă de Primărie
  •  produse alimentare cu data limita de consum depasită
  •  utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate)
  •  nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…