Codin Maticiuc, detalii neștiute despre Miami Bici 2: “Oamenii se tăvălesc de râs”. Ce are în plan cu Liviu Vârciu VIDEO EXCLUSIV

„Miami Bici 2”, în cinematografe din 24 noiembrie 2023

După ce, zilele trecute, Liviu Vârciu declara, în exclusivitate pentru EGO.ro, că cel care îl motivează să producă continuarea filmului ”Zăpadă, Ceai și Dragoste” și care îi este un exemplu de urmat în industria de film din România este Codin Maticiuc, acum, cel din urmă îi dă replica. Codin Maticiuc declară pentru EGO.ro că vrea să producă un film cu Liviu Vârciu și că mai este doar un sigur pas până la încheierea unui acord între ei.

Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu

Codin Maticiuc s-a apucat de produs filme din dorința de a dezvolta industria cinematografică din România, dar și pentru a-și consolida un business de succes, însă nu s-a gândit niciodată că va ajunge un etalon pentru ceilalți producători de film.

”Nu m-am gândit niciodată la treaba asta, chiar nu m-am gândit. Ca să înțelegi, până să-mi zici tu, chiar nu mă gândeam că sunt un etalon. Dar, într-adevăr, noi am făcut niște recorduri de vânzări și atunci, din punctul ăsta de vedere, cei care nu joacă pe partea cu festivalurile, joacă pe partea cu vânzările ca mine, este normal să spună că vor să ne bată. Cum eu, de exemplu, vreau să bat filmul ”Teambuilding”, care, după ”Miami Bici”, ”Teambuilding” ne-a bătut și atunci este normal să te raportezi la acest film”, a mărturisit Codin Maticiuc, vizibil flatat de declarațiile făcute de Liviu Vârciu la adresa lui.

Ce mesaj i-a transmis

Pentru că și Liviu Vârciu a reușit să livreze publicului un film extrem de apreciat, Codin Maticiuc a venit cu propunerea să-și unească forțele pentru a ridica și mai mult standardele.

”Lui Liviu Vârciu îi doresc succes cu ”Zăpadă, Ceai și Dragoste 2”. Primul film mi s-a părut foarte bun și o să fie greu să bată, cum și la noi a fost greu, cred că am reușit să batem prima parte ”Miami Bici” din punct de vedere al filmului în sine, al produsului. La el va fi foarte greu. Îi urez succes și îți spun în premieră că avem în plan să facem un film împreună. Este o idee de-a mea și i-am prezentat-o lui, i-a plăcut, n-am bătut încă palma pe procente, cifre și așa mai departe, dar pe această cale îi transmit că, dacă vede interviul ăsta, să mă caute și poate închidem deal-ul”.

I-ar plăcea să facă un film de Oscar

De altfel, pentru producătorul filmului ”Miami Bici 2”, miza nu este vreun premiu, indiferent de festival, căci, pe lângă dorința de a crește industria de film din România, Codin Maticiuc vrea să aibă și profit cu filmele lui.

”Mi-ar plăcea foarte mult să fac un film în genul, dar, în primul rând, când faci un film de autor, cam regizorul este cel care setează, nu actorul, nu producătorul. Nu aș băga bani într-un film de autor pentru că ar însemna să bag banii în visul altcuiva, în visul regizorului, el semnează filmul, iar pentru mine, ca producător, să finanțez visul lui, cu șanse zero de recuperare, nu prea face sens. Dar mi-ar plăcea să găsesc și să ne apropiem ușor de media aritmetică a filmului comercial, ăsta pe care îl facem noi, extrem de apreciat de public, și ăla de autor. Media aritmetică este, cum numesc eu, filmul de Oscar. Filmele care participă la Oscar sunt filme care sunt exact la mijloc între cele două. Adică pot fi văzute de marele public, fiecare om reușește să înțeleagă ceva, nu plictisesc, dar totuși au un mesaj, au diferite straturi și substraturi”.

”Până și producătorii de la ”Teambuilding” își doresc să se bată pe ei înșiși”

În clipa de față, Codin Maticiuc se concentrează pe promovarea filmului ”Miami Bici 2”, care din 24 noiembrie va fi prezent în toate cinematografele din țară și își dorește să aibă încasări record, să fie peste succesul de la ”Teambuilding”, asta pentru a-i da ambiția de a realiza filme cât mai apreciate de public.

”Am început deja turneul de promovare la ”Miami Bici 2” și am fost primiți extraordinar. Am postat pe Tik Tok de zilele trecute de la Constanța, unde am filmat efectiv sala de oameni. Oamenii se tăvălesc de râs. Chiar vă invit să vedeți. Nu știu acum dacă doborâm recordul de la ”Teambuilding”, Doamne ajută. Producătorii de la ”Teambuilding” sunt asociați cu mine la ”Miami Bici 2”, așa că, cumva, toți ne dorim, adică până și producătorii de la ”Teambuilding” își doresc să se bată pe ei înșiși”, a mai completat Codin Maticiuc pentru EGO.ro.

 

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *