Cu ce poți să înlocuiești zahărul în dulceață. Alternative simple de mare ajutor

Cu ce poți să înlocuiești zahărul în dulceață. Alternative simple de mare ajutor

Cu toții avem în cămară câteva borcane cu dulceață pe care le scoatem atunci când simțim nevoie de ceva dulce. Cu toate acestea, de cele mai multe ori folosim foarte mult zahăr atunci când preparăm dulceața, ceea ce nu este foarte sănătos, însă se poate înlocui foarte ușor zahărul cu următoarele ingrediente.

Înlocuitori de zahăr pentru dulceață

Dacă îți dorești să elimini zahărul din dieta ta și să nu renunți la dulceață, există mai multe alternative, precum diferiți îndulcitori. Nutriționiștii recomandă să folosiți următorii îndulcitori pentru a prepara o dulceață dietetică extrem de gustoasă.

  • Stevia

Stevia este unul dintre cele mai bune îndulcitoare care pot înlocui zahărul. Este un îndulcitor natural și este mult mai dulce decât zahărul. De asemenea, nu afectează deloc nivelul zahărului din sânge, așa că poate fi folosită fără grijă. O puteți folosi pentru a îndulci dulceața sau cafeaua.

  • Îndulcitori artificiali

Poate că nu îți dorești să elimini în totalitate zahărul din dieta ta. În acest caz, poți folosi îndulcitori artificiali. Aceștia sunt la fel de bogați în calorii ca și zahărul. Puteți folosi: miere, fructoză, zaharină, ulei de cocos, zahăr brut din trestie sau nectarul de agave.

  • Eritritol

Eritritol este folosit des în domeniul alimentar. Poate înlocui zahărul fără probleme atunci când preparați dulceață. De asemenea, poate fi folosit și pentru îndulcirea băuturilor, precum cafeaua sau limonada.

Citește și: Cu ce poți înlocui zahărul în prăjituri. 7 variante sănătoase pe care le poți folosi pentru a prepara deserturile tale preferate

Cât de dăunător este zahărul

Nutriționiștii recomandă să folosim cât mai puțin zahăr atunci când pregătim dulceața sau în viața de zi cu zi, în orice preparat. Acesta nu aduce foarte multe beneficii organismului nostru și solicită foarte mult organele, pe lângă faptul că îngrașă.

În cantități exagerate în dulcețuri, zahărul poate afecta dinții și provoacă probleme cardiace și hipertensiune. Cantitatea recomandată este de maxim 200 de calorii pe zi. Desigur, aceasta poate fi diferită în funcție de greutate, sex sau alte probleme de sănătate.

Semne că mănânci prea mult zahăr

Dacă aveți poftă mereu de zahăr, cel mai probabil ai devenit dependent de zahăr. De asemenea, te simți mere obosit, iar acest lucru indică faptul că ai mult prea mult zahăr în dietă.

Creșterea în greutate este cel mai bun indiciu că mănânci prea mult zahăr. Zahărul nu conține fibre sau proteine și nu dă acea senzație de sațietate după masă, așa că îți vine să mănânci în continuare. Acest lucru poate declanșa eliberarea de insulină, un hormon esențial pentru creșterea în greutate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *