Cu ce s-a ocupat în tinerețe Mioara Roman. A avut o meserie impresionantă, puțini cunosc aceste detalii despre ea

Află cu ce s-a ocupat în tinerețe Mioara Roman!

Mioara Roman a încetat din viață, în noaptea de joi spre vineri, la azilul din Snagov, unde era internată de câteva luni de zile. Fiica ei cea mică a dat vestea tristă pe rețelele sociale. De altfel, Oana Roman își vizita des mama și nu pierdea nicio ocazie să se mândrească cu ea. Iată cu ce s-a ocupat în tinerețe fosta parteneră de viață a lui Petre Roman. Puțini știu asta despre ea!

Mioara Roman, măcinată de problemele de sănătate

Mioara Roman a murit la vârsta de 83 de ani, în urma unui cardio-respirator. De luni bune, ea era internată într-un azil și suferea de o boală extrem de grea, și anume de Parkinson.

În plus, fosta soție a lui Petre Roman se confrunta și cu o degenerare neurocognitivă și avea la activ mai multe accidente vasculare cerebrale. Tocmai din cauza acestor probleme de sănătate, fiica ei, Oana Roman, a decis să o interneze într-un centru specializat pentru vârstnici.

Ce meserie a avut Mioara Roman în tinerețe

În ultima perioadă de timp, Mioara Roman slăbise foarte mult și i se vedeau pe față semnele afecțiunilor care o măcinau. Însă, în tinerețe, fosta parteneră de viață a fostului premier al României arăta formidabil, după cum se poate observa și în imaginile din galeria foto a acestui articol.

În aproape toate pozele prezentate, cea care i-a dat viață Oanei Roman apare îmbrăcată elegant. Dar ce meserie avea Mioara Roman? Ei bine, fosta soție a lui Petre Roman a fost jurnalist de radio.

Ea a lucrat 17 ani la Radio București Internațional și a fost șefă a secției de arabă. Mioara Roman a studiat această limbă sub îndrumarea celebrului profesor Yves Nathan Goldenberg. Totodată, mama Oanei Roman a fost și profesoară de limba arabă.

Te-ar mai putea interesa și Oana Roman, copleșită de durere. Ce mesaj a postat, după moartea mamei sale, Mioara Roman!

A luat interviuri unor importante personalități din lume

De-a lungul carierei sale, Mioara Roman a intervievat personalități marcante, precum președintele egiptean Hosni Mubarak sau fostul rege al Iordaniei, Hussein.

De asemenea, se pare că, la un moment dat, Elena Ceaușescu i-a cerut acesteia să fie translatorul ei. Însă, soția dictatorului s-a lovit de un refuz categoric, potrivit celor de la Unica.

Te-ar mai putea interesa și Cum a venit Petre Roman să-și ia rămas bun de la Mioara Roman. Ce ținea în mână, primele imagini!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *