Cu ce să amesteci mereu grișul pentru găluște pufoase și gustoase. E cel mai tare truc

Doar așa le vei prepara de acum înainte
Cu ce să amesteci mereu grișul pentru găluște pufoase și gustoase. E cel mai tare truc

Supa de găluște este preferata multor oameni și fiecare gospodină încearcă să găsească rețeta perfectă pentru ca acestea să fie pufoase și gustoase. Există mici trucuri pe care marii bucătari le-au descoperit și ți le spunem mai jos.

Truc pentru găluște pufoase și gustoase. Cu ce trebuie să amesteci grișul

Potrivit specialiștilor în acest domeniu, pentru ca la final să obții găluște foarte gustoase, dar și pufoase în același timp, grișul ar trebui amestecat cu două, trei lingurițe de mălai de bună calitate.

Citește și – Găluștele nu vor mai ieși niciodată tari, dacă adaugi în compoziție acest ingredient. Vor fi pufoase și delicioase

Secretul bunicilor pentru găluște aurii, moi și pufoase

Foarte multe gospodine se plâng de faptul că ies găluștele tari, că nu sunt foarte gustoase și nici nu au culoarea aurie pe care o vedeam în trecut la bunicile noastre. În primul rând contează foarte mult calitatea grișului. Este important ca acesta să aibă o granulație uniformă deoarece altfel riști ca unele găluște să iasă moi, iar altele tari. Există unele rețete care spun că se adaugă praf de copt în aluatul găluștelor, în timp ce în altele se recomandă să pui vegeta sau delikat.

Cum se prepară, de fapt, găluștele, conform rețetei bunicilor

Pentru a obține șase găluște pufoase, gustoase și frumos colorate este nevoie de aproximativ două minute pentru preparare și încă zece minute pentru a se găti.

Ingredientele necesare: un ou de aproximativ 70 de grame și 70 de grame de griș, dar și puțin sare. De asemenea, nu uita de lingurițele de mălai pentru ca acestea să iasă așa cum trebuie.

Cum se prepară: se bate oul foarte bine cu o furculiță și se adaugă treptat grișul, apoi sarea și mălaiul. Se amestecă foarte, foarte bine, iar după ce s-a incorporat grișul se lasă 10 minute la odihnit. Astfel compoziția devine mai legată și mai densă deoarece grișul absoarbe umiditatea din ou și se umflă.

Atunci când găluștele se adaugă în supă aceasta trebuie să fie fierbinte. Se mai lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, se stinge focul și se mai lasă sub capac pentru alte 10 minute. Găluștele sunt gata atunci când observi că s-au ridicat la suprafață.

Citește și – Ce să pui în loc de griș la aluatul găluștelor. Așa vor ieși ieși mereu pufoase și fragede. Nu vei mai da greș

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cât de mare e burtica Danielei Iliescu!
8.6 47 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *