Cu ce să cureți bibelourile din porțelan. Acest ingredient minune le redă rapid strălucirea de altădată, vor arăta ca noi

Cu ce să cureți bibelourile din porțelan. Acest ingredient minune le redă rapid strălucirea de altădată, vor arăta ca noi

Bibelourile de porțelan sunt cu siguranță elemente decorative apreciate în multe locuințe, dar în timp acestea se pot murdări sau acumula praf și necesită o curățare atentă. Curățarea lor trebuie făcută cu delicatețe pentru a nu le deteriora. În continuare, vă vom oferi sfaturi și soluții eficiente pentru curățarea bibelourilor de porțelan.

Cu ce trebuie să cureți bibelourile

Curățarea bibelourilor din porțelan necesită o abordare delicată pentru a preveni deteriorarea sau zgârierea acestor obiecte decorative frumoase și delicate. Este important să folosiți instrumente și soluții de curățare potrivite pentru a le păstra aspectul și strălucirea în timp.

Astfel, sarea poate fi un ingredient util pentru curățarea bibelourilor din porțelan, mai ales dacă acestea se confruntă cu pete sau depuneri de praf și murdărie.

Citește și: Cele 4 obiecte pe care trebuie să le ai mereu în casă. Atragi norocul și bogăția cu ele

De ce ai nevoie

  • Sare fină
  • Apă caldă
  • Perie cu peri moi sau o cârpă moale

Vezi și: Obiectele de mobilier pe care să nu le ții niciodată în sufragerie. Aduc ghinion și îți urâțesc locuința

Cum trebuie să procedezi

  • Într-un bol mic, amestecați sare fină cu suficientă apă caldă pentru a forma o pastă. Asigurați-vă că pasta are o consistență suficient de densă pentru a adera pe suprafață bibelourilor, dar nu atât de grosă încât să zgârie.
  • Folosind o perie cu peri moi sau o cârpă moale, aplicați cu grijă pastă pe bibelouri, concentrându-vă pe zonele murdare sau cu pete. Evitați frecarea puternică sau apăsarea excesivă, pentru a preveni zgârierea. De asemenea, aveți grijă să nu scăpați bibelourile din mâini, deoarece acestea pot deveni extrem de alunecoase.
  • Lăsați pasta să acționeze pe bibelouri timp de aproximativ 10-15 minute. Acest lucru va permite sării să îndepărteze murdăria sau petele fără a afecta suprafața porțelanului.
  • După ce ați lăsat pasta să acționeze, utilizați peria cu perii moi sau o cârpă moale pentru a șterge cu atenție pasta de pe bibelouri. Faceți acest lucru cu mișcări ușoare și circulare pentru a îndepărta murdăria și pasta.

Te poate interesa și: Culori care îți îmbătrânesc locuința și o fac să pară „ieftină”. Trucul designerilor de interior pentru o casă primitoare

  • Clătiți bibelourile cu apă caldă pentru a îndepărta orice reziduuri de sare și apoi ștergeți-le cu grijă cu o cârpă curată și uscată. Asigurați-vă că sunt complet uscate înainte de a le pune înapoi la locurile lor.
  • Sarea este o opțiune sigură și eficientă pentru curățarea bibelourilor din porțelan, dar asigurați-vă că tratați obiectele cu delicatețe pentru a preveni orice daune.
  • Dacă aveți bibelouri de porțelan foarte prețioase sau vechi, puteți consulta și un expert în restaurare pentru sfaturi suplimentare despre curățare și întreținere care să vă ajute să le păstrați într-o stare bună cât mai mult timp.
Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *