Cu ce se pictează ouăle de Paşte. Modele din care să te inspiri

În Joia Mare se vopsesc ouăle de Paşte. Dacă vrei să faci unele speciale, venim cu câteva idei de modele interesante, din care te poţi inspira.

Scris de: Dana Cazacu

22 Apr. 2022

Cu ce se pictează ouăle de Paşte. Modele din care să te inspiri

Sărbătorirea Paștelui nu ar fi completă fără ouăle de Paște. Ouăle strălucitoare, în culori solide sunt clasice, dar este mult mai palpitant să faci ouă cu desene creative. Am adunat câteva dintre cele mai bune idei pentru a te asigura că Paștele din acest an va fi puțin mai interesant decât cel de anul trecut și foarte elegant.

Pregătește o masă îmbelșugată și schimbă vopsitul tradițional cu unul dintre aceste modele demne de postat pe rețelele de socializare. Există cu siguranță un design ingenios care îți va plăcea. Iată cu ce se pictează ouăle de Paște, precum și câteva modele din care să te inspiri.

Modele de Ouă de Paște – cu ce se pictează

Modele de Ouă de Paște - cu ce se pictează
Ouă de Paște – modele pentru vopsit

A venit primăvara, ceea ce înseamnă flori înflorite, zile mai lungi și cea mai frumoasă sărbătoare a sezonului: Paștele! Și, odată cu asta, probabil că începi să te gândești la ce decorațiuni de Paște și la meșteșugurile de Paște pe care le vei face în familie, inclusiv ouăle de Paște! Chiar dacă ai tehnicile tale obișnuite de vopsire a ouălor, schimbă lucrurile în acest an adăugând câteva modele și idei noi și creative din care să ie inspiri, pentru a picta ouăle de Paște!

Cu ce se pictează ouăle de Paşte?

Există atât de multe moduri de a decora un ou de Paște. Sigur, poți folosi întotdeauna unul dintre cele mai bune kituri de vopsire a ouălor de Paște de la magazin, dar de ce să te limitezi? Fie că dorești să păstrezi lucrurile simple cu vopsea și autocolante, fie că dorești să fii un pic mai îndemânatic cu decoupage, poți încerca tot felul de modele de ouă de Paște.

Cum se pictează ouăle de Paște

Cum se pictează ouăle de Paște?

Iată câteva modele din care să te inspiri în acest an. Poți cumpăra vopsea pentru ouăle de Paște din multe magazine de artizanat și o poți prepara conform instrucțiunilor de pe ambalaj, sau o poți face chiar tu. Este nevoie doar de câteva minute și de câteva ingrediente. Iată cum se procedează.

Se fierb ouăle. Pune ouăle într-o cratiță cu apă. Dă focul la mediu. Lăsă ouăle să fiarbă aproximativ cincisprezece minute. Apoi, scoate ouăle și lăsă-le să se răcească. În timp ce ouăle fierb, folosește acest timp pentru a acoperi zona în care vei vopsi ouăle cu ziar sau prosoape de hârtie.

Vopsește ouăle de Paște cu vopsea făcută de tine, acasă

Mai jos vei învăța cu ce se pictează ouăle de Paşte, chiar la tine acasă. Umple un recipient. Dacă vopsești doar un ou, poți folosi o cană (250 ml). Pentru mai multe ouă, ar trebui să folosești un recipient mai mare, din plastic. Umple recipientul cu o jumătate de cană de apă, o linguriță de oțet alb și aproximativ douăzeci de picături de orice colorant alimentar. Vei ști că ai folosit lichid dacă oul se scufundă complet în apă. Umple mai multe recipiente dacă vei folosi culori diferite. Fiecare culoare ar trebui să aibă propriul său recipient.

Înmoaie oul timp de 5 minute. Așază-l pe o lingură și bagă-l în lichid. Întoarce-l, astfel încât ambele părți să prindă culoare. Lăsă oul să se înmoaie timp de cinci minute. Dacă dorești o culoare mai închisă, lasă oul mai mult.

Pași de urmat pentru a vopsi ouăle de Paște

Vopsiți oul în mai multe culori. Puteți vopsi oul în cel puțin două culori, scufundând o singură secțiune a oului odată. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă începeți cu un ou proaspăt, fiert, care nu a fost încă vopsit.

Țineți o jumătate din ou, astfel încât doar jumătate din el să fie scufundată în vopsea. După aproximativ cinci minute, scufundă cealaltă jumătate de ou într-o altă culoare. Probabil va trebui să țineți oul în timp ce se înmoaie pentru a scufunda doar jumătate din el.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
7.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *