Cum o învață Majda Aboulumosha pe fiica ei să mănânce sănătos. „Dacă ai direcția asta de când ești mic, o să îți fie mai ușor când ești mare” VIDEO EXCLUSIV

Majda Aboulumosha: „O învăț fiind echilibrată”

Majda Aboulumosha are o relație minunată cu fiica ei, Jaqueline, care s-a transformat într-o adevărată domnișoară, ajunsă la vârsta de 10 ani. Vedeta, care este talentată în ale bucătăriei, o învață pe fiica ei să aibă o relație cât mai bună cu mâncarea. Aceasta ne-a mărturisit, în exclusivitate pentru Ego.ro, că are câteva sfaturi pentru părinți, căci, atunci când vine vorba despre micuți, puterea exemplului contează.

Majda Aboulumosha, despre relația cu fiica ei

Majda Aboulumosha abia așteaptă să gătească alături de fiica ei de Paște. Vedeta și Jacqueline au o relație specială și sunt cele mai bune prietene. Mai mult, superba actriță adoră tradițiile, iar în acest an și-a propus să facă sărbătorile acasă, în familie:

Citește și: De ce Majda Aboulumosha s-a mutat la bloc, deși are vila terminată. Decizia radicală: „Știu la cât rezistă” VIDEO EXCLUSIV

“Tot ce înseamnă traditional. În general, mai fac prăjituri cu ea. Paștele acesta ne-am propus să îl facem acasă, în familie, să nu plecăm. Sperăm să facem ceva, un chec în formă de iepuraș, tot felul de ouă pictate, lucruri de genul acesta. Eu mă bucur. Am auzit oameni care spun: “Ca în fiecare an, tradiții, tradiții, se repetă!”. Da, dar tradiția aceasta este frumoasă, de multe ori ne unește, ne face să tragem de noi, să ne ridicăm din pat. Atunci e frumos, de ce să nu ne bucurăm? Lasă să vină, an de an, același lucru. Ne bucurăm și de asta, dar și de moment. Și putem să facem și lucruri noi.”

„Nu mănânc patru sarmale, mănânc doar una”

Frumoasa vedetă gustă preparatele tradiționale, însă are grijă la cantitate. Aceasta pune preț pe echilibru, însă ne-a mărturisit că nu mai are regrete atunci când își face poftele. De asemenea, ea nu este o mare consumatoare de carne:

“Nu mănânc. Gust, nu pot să zic. Sunt într-o etapă a vieții în care dacă îmi vine să mănânc, nu mai am chestii de genul, ca: “Nu mănânc, aoleu, mâine să vezi cât trag la sală!”. Mă bucur de o ciorbă acră sau de altceva, nu mai am acest regret. Sunt foarte echilibrată. Am mâncat, nu mai am regretul, dar a doua zi sunt mai temperată. Nu mănânc patru sarmale, mănânc doar una.

Citește și: Cum obișnuiește să-i spună Majda Aboulumosha actriței Carmen Tănase: „Mă emoționez când vorbesc despre ea”. Totul despre relația extraordinară dintre ele VIDEO EXCLUSIV

Eu am norocul că nu sunt o mare consumatoare de carne, nu prea mănânc carne, nu mănânc tochitură. Eu sunt pe ciorbă și salate. Am fost și mi-am făcut analizele, mi-au zis că am rezultatele unui adolescent de 16 ani, dar am prea mult fier. Ce înseamnă asta? Mănânc prea mult verde, cred. Adică să mai las salata, să mai las spanacul.”

Ce educație îi oferă fiicei sale

Majda Aboulumosha consideră că puterea exemplului este importantă atunci când vine vorba despre micuți. Vedeta o învață pe fiica ei să aibă o relație bună cu mâncarea, astfel că o lasă să își facă poftele, oferindu-i, în schimb, câteva sfaturi pe care Jacqueline le urmează de când a devenit o adevărată domnișoară:

“O învăț fiind echilibrată. Le recomand părinților să nu facă acest lucru: “Gata, termină cu mâncarea! Uite, ai făcut burtă!”. Este copil, nu conștientizează. Tu, ca om mare, dacă îți spune cineva că te-ai îngrășat într-un mod agresiv, devine o frustrare. Poate să fie o traumă de când erai mic, iar atunci parcă nici nu îți vine să mai tragi de tine. Sunt niște etape. O las să se bucure de copilărie, eu sunt exemplul ei.

Citește și: Cum își îngrijește Majda Aboulumosha părul creț. Podoaba ei capilară a trecut prin mari schimbări: „Mi s-a ars părul și stăteau șuvițele drept” VIDEO EXCLUSIV

De multe ori, ea zice: “Mami, tu mănânci salate și nouă ne faci cartofi prăjiți? Pe noi ne îngrași și tu mănânci salate?”. Îi zic să mănânce și ea. Acum a crescut, s-a înălțat și zice: “Ce bună este această salată!”. Dar ea îmi cere, mănâncă pește, carne. Ei îi fac, doar că i-am spus că seara o să doarmă mai bine dacă mănâncă un iaurt, un fruct. Nu o oblig, nu vreau să o facă că așa trebuie, că vreau eu. Dar sunt atentă. Știu că dacă ai direcția asta de când ești mic, o să îți fie mai ușor când ești mare.

De asta i-am zis că trebuie să mâncăm, ca să astupăm golul de foame. Când îți este foame, îți vine să mănânci orice. Copilul cere dulce. Dacă îi e foame, vrea ceva dulce. Dacă el este tot timpul sătul, nu mai are senzația de dulce. De cele mai multe ori, ceva dulce pregătesc în casă, dar nu sunt absurdă. Dacă vrea ceva, îi iau. Dar mă întreabă, îmi zice: “Mami, vreau să mănânc ceva!”. Da, mami, du-te! Are această chestie, în care se întreabă dacă este sau nu bine, dacă mănâncă ceva sănătos sau nu. A început să facă diferența.”

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *