Cum să speli hainele fără detergent. Ai nevoie de câteva ingrediente banale din bucătărie, trucul ieftin și eficient

Există mai multe produse care îți vin în ajutor
Cum să speli hainele fără detergent. Ai nevoie de câteva ingrediente banale din bucătărie, trucul ieftin și eficient

I se poate întâmpla oricui ca la un moment dat, vrând să pună haine la spălat, să constate că nu mai are detergent. Cum speli hainele fără detergent? Ei bine, da! Există soluții și ai nevoie de doar câteva ingrediente banale din bucătărie.

Ce să faci dacă ai rămas fără detergent. Cu ce poate fi înlocuit

Pentru a spăla hainele deși nu mai ai detergent ai nevoie de doar câteva ingrediente banale din bucătărie. La final vei vedea că hainele tale vor fi la fel de curate ca de obicei.

Poate nu știai, însă detergentul de vase poate să îl înlocuiască foarte bine pe cel de rufe. Este recomandat însă ca acesta să fie cât mai natural, astfel încât să nu deterioreze hainele în timpul spălării. De asemenea, trebuie să folosești o cantitate mai mică deoarece acesta face multă spumă.

Ce mai poți folosi în loc de detergent de rufe

Și săpunul de mâini este un bun înlocuitor al detergentului de rufe. Tot ce ai de făcut este să-i dai prin răzătoare și să-l amesteci cu puțin bicarbonat de sodiu. Compoziția se pune în cuva mașinii și se pornește un ciclu normal de spălare. Vei vedea la final că hainele sunt foarte curate, fără pete.

Citește și – De ce ar trebui să pui zeamă de lămâie în detergentul de vase. Trucul e folosit în marile restaurante. Te va cuceri

Cum să prepari detergent de haine acasă. ai nevoie de câteva ingrediente

Pentru a prepara un detergent ecologic de casă ai nevoie de câteva ingrediente. Este foarte important să respecți cantitățile pentru fiecare ingredient în parte.

Ai nevoie de:
125 g săpun pentru îndepărtarea petelor
200 g săpun de rufe
300 g bicarbonat de sodiu
100 g acid citric
250 g sare de mare

Mai întâi se dă săpunul prin răzătoare, iar fulgii rezultați se lasă la uscat peste noapte. A doua zi zdrobește fulgii de săpun și amestecă-i cu bicarbonatul de sodiu și acidul citric (acesta îndepărtează urmele de uzură de pe haine). Se pune apoi sarea de mare (este indicat să fie cât mai fină astfel încât să se dizolve repede).

După ce este gata amestecul, trebuie pus într-un recipient și folosit apoi la fiecare spălare a hainelor. Este ideal chiar și pentru rufe albe, având în vedere că ingredientele din el acționează chiar și împotriva celor mai mici pete.

Citește și – Cât detergent se pune la o spălare, de fapt. Greșeala majoră pe care o fac multe persoane

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *