Cum scapi definitiv de musculițele din baie. Trucul genial pe care trebuie să-l afli imediat

Amestecul se face din ingrediente la îndemână

Scris de: Daoud Andra

03 May. 2023

Cum scapi definitiv de musculițele din baie. Trucul genial pe care trebuie să-l afli imediat

Venirea verii înseamnă și înmulțirea insectelor care ne invadează casa. Pe lângă țânțari, în sezonul cald apar și acele musculițe negre, care se adună mai mult în baie și în locurile unde este umezeală. Cum scapi definitiv de musculițele din baie, cu ajutorul unui amestec din ingrediente la îndemână.

Soluția care te ajută să scapi definitiv de musculițele din baie

Cu toții știm acele musculițe negre, de dimensiunea țânțarilor sau mai mici, care apar mereu când vine căldura. Acestea se înmulțesc rapid mai ales în locurile unde este umezeală multă, cum ar fi baia. Pătrund în locuință prin geamurile deschise, chiar și prin plasa anti-insecte sau prin gurile de aerisire și sunt supărătoare, pentru că se înmulțesc rapid.

Citește și: Trucul care ține departe musculițele de casa ta. Aceste ingrediente banale se găsesc în orice bucătărie

Locul unde se adună cele mai multe musculițe negre este baia. Datorită căldurii și umezelii ridicate, acest loc atrage cele mai multe astfel de insecte, care își depun ouăle și se înmulțesc. Pentru a scăpa de ele, ai nevoie de o soluție ușor de preparat, din ingrediente la îndemână. Amestecul va fi folosit pentru a curăța toate suprafețele din baie și pentru a-l prepara ai nevoie de:

  • apă fierbinte
  • sare
  • bicarbonat de sodiu

Citește și: Plante care alungă insectele din grădina ta. Ce trebuie să plantezi, de fapt. Te scapă în mod natural de dăunători

Cum acționează soluția

În funcție de suprafața pe care o ai de curățat, vei prepara o cantitate mai mică sau mai mare de soluție. Pentru început, dizolvă 2 linguri de sare și o lingură de bicarbonat, în 2 litri de apă fierbinte. După ce s-a omogenizat, lasă puțin amestecul să se răcească.

Cu o cârpă înmuiată în soluție, șterge bine toate suprafețele din baie: mobilierul, gresia, faianța, chiuveta, cada, rezervorul vasului de toaletă, robinetele etc. Amestecul este eficient pentru a distruge ouăle pe care și le depun aceste musculițe negre, astfel că ele nu se vor mai înmulți. Aplică acest amestec periodic, de câte ori observi că musculițele negre reapar în baia ta.

Citește și: Ingredientul banal din bucătărie pentru alungarea muștelor. Ține la distanță aceste insecte de locuința ta

Soluția pe bază de bicarbonat și sare poate fi folosită, de asemenea, și în alte locuri din casă, pentru a ține la distanță aceste musculițe. Mobilierul din bucătărie poate fi șters cu acest amestec, dar îl poți folosi și într-un recipient cu pulverizator. Aplică soluția pe marginea ferestrelor și pe tocul ușii, pentru a împiedica musculițele să intre în casă. Pentru un plus de eficiență, poți adăuga și câteva linguri de oțet, după ce soluția s-a răcit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *