Cum se face conturarea feței și de ce să nu omiți această etapă. Claudia Preduca, make-up artist: „Ne ajută să punem în valoare trăsăturile” SPECIAL

Ce produse trebuie să folosești și de ce să nu sari peste acest pas

Scris de: Daoud Andra

15 Mar. 2023

Cum se face conturarea feței și de ce să nu omiți această etapă. Claudia Preduca, make-up artist: „Ne ajută să punem în valoare trăsăturile” SPECIAL

Niciun machiaj nu este complet fără câteva produse de bază. Atunci când vine vorba despre machiajul tenului, am putea fi tentate să credem că un primer, un fond de ten și o pudră sunt suficiente. Indiferent pentru ce ocazie ne machiem, conturarea tenului este un pas foarte important și nu ar trebui să îl sărim. Avem nevoie doar de două produse de machiaj, pentru a obține un rezultat excelent. Claudia Preduca, make-up artist, ne explică de ce este importantă conturarea tenului, ce produse să folosim și ce greșeli să evităm.

Claudia Preduca, make-up artist: „Există mai multe tipuri de a contura fața”

Bună, Claudia! Astăzi aș vrea să vorbim despre cum se face corect conturarea feței, în funcție de trăsături. Pentru început, explică-ne puțin ce este conturarea feței și de ce este important să nu sărim peste acest proces atunci când realizăm machiajul.

Claudia Preduca: Conturarea feței este un pas destul de important pentru că ne ajută să ne punem în valoare trăsăturile. Există mai multe tipuri de a contura fața deoarece există multe forme ale feței. Când conturăm fața trebuie să știm care sunt părțile pe care vrem să le punem în valoare și ce vrem să “ascundem”.

Citește și: No make-up make-up: cum realizăm un look natural. Trucuri de la Claudia Preduca, make-up artist: „Oferă tenului luminozitate” SPECIAL

Cum se face conturarea, în funcție de tipul feței? Ce greșeli majore trebuie să evităm?

Există mai multe forme ale feței. În teoria machiajului, fața ovală este perfectă. Iar cea mai întâlnită este fața rotundă, așa că o să vorbesc despre ea. La fața rotundă trebuie să conturăm tâmplele, mandibula și obrajii și să evidențiem cu un concelear cu o nuanță/ două mai deschisă decât tenul nostru: centrul frunții, zona de sub ochi, centrul bărbiei.

Ce produse nu trebuie să lipsească din această etapă?

Avem nevoie de un contur cremos și un concelear cu o nuanță mai deschisă decât tenul nostru. De asemenea avem nevoie de pudră liberă și contur pudră.

Citește și: Trucuri pentru un machiaj de zi rapid și reușit. Claudia Preduca, make-up artist: „Acesta este cel mai simplu machiaj” SPECIAL

De ce trebuie să ne ferim atunci când facem conturarea feței? Ce se folosește în mod excesiv când vine vorba de acest pas?

Nu consider că ceva se folosește în mod excesiv, ci consider că trebuie să fim foarte atenți atunci când vine vorba de blending pentru că este foarte important ca acest contur să arate natural, nu să arate ca o pată pe fața noastră.

Claudia Preduca
Claudia Preduca, make-up artist

Diferența dintre produsele cremoase și cele sub formă de pudră

Când este recomandat să optăm pentru produse cremoase și când pentru produse pudră?

De regulă le folosim în funcție de ce intensitate vrem să obținem, eu recomand conturul cremos și bineînțeles pentru a seta acest contur cremos trebuie să adăugăm și conturul pudră sau un bronzer puțin mai light dacă vrem un efect mai natural.

Citește și: Cum punem în evidență buzele subțiri. Claudia Preduca, make-up artist: „Rujul nu ar trebui să depășească niciodată conturul buzelor” SPECIAL

Spune-ne, te rog, în ce ordine se aplică produsele de conturing pe ten?

De data asta chiar nu există o ordine, putem aplica prima dată conturul sau putem aplica concelear, nu este o regulă. Important este că întotdeauna se aplică prima dată produsele cremoase și apoi produsele pudră.

Ce metodă este cea mai bună pentru a aplica aceste produse? Le blenduim cu pensula, cu buretele sau pur și simplu cu degetele?

Nu cred că există o variantă cea mai bună, depinde cum ne-am obișnuit să facem acest pas. Spre exemplu eu folosesc toate tehnicile posibile, nu mă rezum la una. Depinde de cum mă simt în acel moment, astăzi pot să folosesc beauty blender-ul, mâine pot să folosesc o pensulă, cu toate acestea degetele nu recomand să le folosim pentru a face blending, deoarece e destul de tricky și pot creea pete nedorite pe față.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 3-9 aprilie 2023
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce conțin antiperspirantele din Lidl și Kaufland. Detaliul de pe etichetă pe care mulți îl...
Breaking News: Anamaria Prodan intervine în scandalul fraților Tate! Ce a putut să spună
A înnebunit de furie! Ce lovitură uriașă i-a dat Shakira lui Pique
De ce e bine să pui mălai în grădină, dacă stai la casă. Efectul este...
O mămică a arătat mai mult decât trebuia când și-a dus copilul la școală. Ce...
“În nicio lună de zile am ajuns manager în cadrul companiei.” Ce studii are Deea...
De ce să nu speli motorul mașinii la jet de apă. Greșeala care strică imediat...
ULTIMA ORĂ Femeie cu plăgi pe gât şi brațe, găsită în toaleta Aeroportului Otopeni
Nepotul lui Ilie Balaci, 5 săptămâni în comă. Lorena Balaci: «I-am spus lui Dumnezeu să...
Anca Țurcașiu, concurentă la „Te cunosc de undeva!”: „Nu-mi plac deloc travestiurile”. EXCLUSIV
Cine cântă, de fapt, melodia „Boschetar”/ „Dacă aș putea”. Vali Boghean recunoaște: „Mă hrănește și...
În viața Leilor, Capricornilor și a Peștilor se arată o reușită și mulți bani. Leii...
Situația financiară se îmbunătățește pentru 5 zodii! Scorpionii se vor implica în noi proiecte
Victor Vrânceanu, primele declarații despre despărțirea de Andreea Antonescu: „Au existat anumite nemulțumiri de ambele...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *