Cum se pot încasa banii rămași pe cardurile de energie. Toți beneficiarii trebuie să știe aceste detalii

Perioada de valabilitate a fost prelungită

Scris de: Daoud Andra

28 Mar. 2024

Cum se pot încasa banii rămași pe cardurile de energie. Toți beneficiarii trebuie să știe aceste detalii

Sumele rămase pe cardurile de energie expiră la finalul lunii martie. Pentru a nu pierde banii, beneficiarii trebuie să facă anumite demersuri, după cum a anunțat recent Ministerul Muncii. Cum pot intra în posesia banilor cash cei care nu i-au cheltuit pe parcursul iernii. Mai au câteva zile la dispoziție.

Ce se poate face cu banii de pe cardurile de energie

Update: Perioada de valabilitate a cardurilor de energie a fost prelungită până la 31 mai. Astfel, românii care nu au cheltuit sumele oferite de Guvern mai au la dispoziție două luni pentru a o face. Aceștia pot achita atât facturile curente, cât și pe cele restante, cu banii de pe cardurile sociale.

”Pentru că 1,1 milioane beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vital să luăm această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească”, a declarat joi premierul Marcel Ciolacu.

Știrea inițială:

În toamna anului trecut, Guvernul a virat sumele aferente sezonului rece, pe cardurile de energie. Românii care beneficiază de aceste carduri au putut folosi banii, pe parcursul iernii, pentru a achita facturile la încălzire sau pentru a achiziționa lemne. Sezonul rece se apropie de final, iar sumele rămase pe carduri mai sunt valabile doar până la data de 31 martie.

Cei care nu au cheltuit banii de pe cardurile de energie mai au la dispoziție, așadar, câteva zile să o facă. Dacă nu mai au facturi la energie de achitat, românii care beneficiază de carduri trebuie să știe că pot retrage sumele.

Citește și: S-a schimbat legea privind acordarea alocațiilor pentru copii. Modificarea despre care trebuie să afle toți părinții

Conform prevederilor art. 7 alin. (51) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările şi completările ulterioare, prin excepţie de la prevederile alin. (5), beneficiarii prevăzuţi la art. 3 alin. (1) pot încasa în numerar, la oficiile poştale, sumele rămase pe cardurile de energie, în condițiile prevăzute de lege.

Ce trebuie să facă beneficiarii pentru a intra în posesia banilor

Românii care mai au bani pe cardurile de energie trebuie să se prezinte la un oficiu poștal, până la data de 31 martie. Solicitanții trebuie să prezinte la ghișeu următoarele documente:

  • a) cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poştal;
  • b) actul de identitate al beneficiarului de sprijin;

Citește și: Când intră a doua tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024. Luna în care se fac plățile

  • c) documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise până la data de 15 martie 2024, cum ar fi avizul de însoţire a mărfii, factura, bonuri fiscale, prin care fac dovada că au achiziţionat lemn de foc pentru încălzire care este utilizat la locul de consum, prin înscrierea acestuia pe documentele justificative şi dovada achitării acestora către furnizorul de lemn de foc.
  • d) în situaţia în care beneficiarul cardului de energie are alt domiciliu sau altă reşedinţă decât cel/cea care este inscripţionat/ inscripţionată pe cardul de energie, contractul privind furnizarea lemnului de foc la domiciliu sau reşedinţă împreună cu declaraţia pe propria răspundere că utilizează sprijinul pentru compensarea preţului la energie la adresa unde locuieşte.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *