Cum trebuie gătită, de fapt, carnea de vită. Secretul lui Florin Dumitrescu pentru un gust fraged, senzațional

Cum trebuie gatita, de fapt, carnea de vita

Carnea de vită a fost tot timpul la mare căutare, asta datorită proprietăților sale și gustului unic. Dacă şi tu dorești să pregăteşti o friptură delicioasă pentru membrii familiei sau pentru prietenii apropiați, atunci trebuie să ştii cum trebuie gătită, de fapt, carnea de vită, fiindcă mulţi procedează greşit. Iată secretul lui Florin Dumitrescu!

Cum pregătește chef Florin Dumitrescu carnea de vită

Cu siguranţă, carnea de vită se numără printre preferatele tale, iar dacă ai în plan să pregătești o friptură delicioasă, atunci trebuie neapărat să afli cum o frăgezeşti rapid.

După cum probabil că știi deja, carnea de vită este extrem de fibroasă și dacă nu știi cum să o gătești corect poate ieși extrem de tare și necomestibilă.

Din fericire, însă, celebrul chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul său. Urmându-i sfaturile, vei obține un preparat savuros, moale, fraged şi aromat.

 ”Cei din religia musulmană nu mâncau vita mediu, în sânge, o mâncau doar bine făcută. În România a rămas cumva genul ăsta de friptură, nu e ok totuși pentru că se strică.

Vita e o carne foarte fibroasă, când gătești vita la grătar, dacă o gătești prea mult, o vită proastă, e și mai proastă. O carne fără grăsime nu e bună la grătar.

Gradul de marmurare al unei bucăți de vacă, practic, cu cât e mai aproape de slănină cu atât e mai bine de mâncat mai crudă. Cu cât e mai proteină pură, cu atât e mai bine de gătit slow cook.

La noi, pe partea de friptură suntem mâncători de porc. În ultimii ani au început să scoată și să apară vita accesibilă, în 2002 muschiul de vită se vindea cu 800 de mii kg porția de muschi de vită în restaurante”, a declarat cunoscutul bucătar în podcastul lui Gojira.

Rețeta de gulaș de vită a lui Florin Dumitrescu

Vedeta de la Antena 1 este extrem de activă în mediul online. De altfel, Florin Dumitrescu are și propriul canal de Youtube, unde le împărtășește internauților fel de fel de rețete. De curând, acesta a dezvăluit cum prepară gulașul de vită.

Pentru a-l urma, vei avea nevoie de 600 de g de antricot de vită, trei bucăți de ceapă, trei cartofi, trei căței usturoi, doi ardei grași, două linguri de chimen, 120 de g de unt, ardei iute, 50 de ml de ulei de floarea soarelui, o linguriță boia iute, doi litri stoc de vită și o legatură de pătrunjel.

Citește și Așa obții cea mai bună salată de vinete! Cum se prepară de fapt vinetele. Trucul dezvăluit de chef Florin Dumitrescu pentru un gust irezistibil!

Cum obții cel mai bun gulaș de vită

În momentul în care le-a prezentat fanilor săi această rețetă, Florin Dumitrescu nu se afla singur în bucătărie, ci alături de Horia Brenciu, care i-a și oferit celebrului chef o mână de ajutor pentru a obține un rezultat final nemaipomenit.

”Tocați mărunt ceapă și puneți la călit împreună cu chimenul în ulei de floarea soarelui, la gulaș vă rog folosoți doar ulei de floarea soarelui.

Adăugați vita tăiată cuburi și ardeiul gras, căliți bine, după care puneți boia (după preferință, iute sau dulce), după care puneți stocul de vită sau apă cât să acopere și lăsați să fiarbă.

Când carnea este gătită, adăugați și cartofii și lăsați sa fiarbă. La final, adăugați pătrunjelul tocat mărunt și unt și amestecați. Untul e ca pedala a trei ad ela pian, îmbunătățește sunetul, deci el potențează aroma. Spor la gătit și poftă bună!”, a spus celebrul chef pe contul său personal de Youtube.

Citește și Ce să adaugi peste plăcinta cu mere la final. Ingredientul secret, dezvăluit de chef Florin Dumitrescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…