Bucătăria orientală abundă de rețete delicioase pe bază de carne. Preparatele din carne de vită, oaie sau pasăre sunt recunoscute pentru savoarea lor și au devenit populare peste tot în lume. Din bucătăria arăbească lipsește cu desăvârșire carnea de porc. De ce nu mănâncă musulmanii carne de porc deloc și ce spune Coranul despre acest aliment. Detaliul pe care puțini îl cunosc.
Carnea de porc este unul dintre cele mai consumate tipuri de carne, la nivel mondial. Cu toate acestea, musulmanii și evreii nu se ating de ea, iar motivul este unul care are legătură cu religia. Puțini știu că există mențiuni cu privire la carnea acestui animal atât în Coran, cartea de căpătâi a musulmanilor, cât și în Biblie.
”O, voi cei care credeți! Mâncați din bunătățile pe care vi le-am dăruit și mulțumiți lui Allah dacă numai pe El voi Îl adorați!” (Coranul 2:172)
”Ci El v-a oprit vouă doar mortăciunea, sângele, carnea de porc și ceea ce a fost menit altcuiva decât lui Allah.” (Coranul 2:173)
Citește și: Băutura în care să ții carnea de porc, înainte de a o găti. Așa vei obține o friptură perfectă
Mențiuni cu privire la carnea de porc există și în Biblie, mai exact în Vechiul Testament. Iată ce se spune despre carnea de porc acolo:
“Orice animal cu copita despicată, care are copita despărţită în două şi îşi rumegă mâncarea, îl puteţi mânca.” (Leviticul 11: 3 – Vechiul Testament)
“Porcul are copita despicată şi despărţită în două, dar nu rumegă; acesta este necurat pentru voi.” (Leviticul 11: 7 – Vechiul Testament)
Citește și: Ce mâncare poți face cu carne de porc. Rețete delicioase pe care trebuie să le încerci, te vor cuceri pe loc
Motivul pentru care arabii și evreii nu consumă carne de porc are legătură cu religia, dar există și o componentă culturală puternică. Porcul este considerat un animal murdar, din cauză că își mănâncă excrementele. Acesta este și motivul pentru care musulmanii nu consumă sub nicio formă carne de porc.
Porcul este considerat cel mai murdar animal domestic, din cauza lucrurilor cu care se hrănește. Porcii nu mănâncă doar excremente, ci și resturi de animale moarte, resturi vegetale aflate în proces de putrefacție sau viermi. De asemenea, se spune că această carne are un nivel de toxine de 30 de ori mai ridicat decât carnea de vită.
Un detaliu aparte este acela că porcul nu transpiră, spre deosebire de alte animale. O mare parte din toxine sunt eliminate și prin transpirație, iar cum porcul nu transpiră, acestea rămân stocate în carne și în grăsime.
Se spune că porcii sunt imuni la anumite tipuri de otrăvuri și venin, din cauza nivelului ridicat de toxine din corpul lor. Din acest motiv, atunci când sunt mușcați de șerpi sau de vipere, veninul lor nu îi afectează.