Carnea de porc este unul dintre cele mai consumate alimente. Pe lângă numeroase beneficii pe care le are, carnea de porc, preparată la cuptor, prăjită sau pe grătar are un gust delicios. Există numeroase feluri de mâncare pe care le poți găti cu carne de porc. Pentru a avea energie pentru întreaga zi sunt foarte importante proteinele din carne. Iată ce mâncare poți face cu carne de porc.
Carnea de porc este o sursă minunată de proteine. O porție de carne de 100 de grame oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.
Pentru a avea energie pentru întreaga zi sunt foarte importante proteinele din carne. Pentru a reuși să pregătești acest aliment în cele mai delicioase moduri trebuie să cunoști rețetele încercate din cele mai vechi timpuri. Carnea de porc se consumă în special iarna, în cel mai rece anotimp.
Carnea de porc poate fi consumată cu aproape orice. Poți face carne de porc la cuptor, pe grătar sau să o prăjești pur și simplu. De asemenea, alături poți adăuga diverse preparate cum ar fi cartofi prăjiți, varză călită, mazăre sau orez. La carnea de porc cele mai potrivite sunt murăturile, pentru ca masa să fie gustoasă și copioasă.
Din carnea proaspătă de porc se face o piftie extrem de gustoasă. Piftia moldovenească este la fel de bună, însă cea ardelenească are un gust absolut inedit.
Tochitura de porc cu cârnați este un alt preparat des consumat. Aceasta se poate consuma cu gogoșari în oțet. Din carnea de porc se prepară toba de casă, preparată de cele mai multe ori iarna, în perioada sărbătorilor de Crăciun.
Se toacă verdețurile foarte mărunt și se freacă cu 4 linguri ulei și sare
Unge bucățile de carne cu verdețuri, dar păstrează și pentru cartofi jumătate din cantitatea de verdețuri.
Cartofii se taie în bucăți mari, și se pun într-un vas, apoi se toarnă restul de verdețuri peste ei. E amestecă bine astfel încât toții cartofii să fie unși cu acestea.
Se pune ulei pe fundul unei tăvi, cât să fie acoperit complet, apoi se toarnă vinul și apă. Carnea și cartofii se pun în tavă, se condimentează cu piper și usturoi granulat, apoi se acoperă cu o folie de staniol. Friptura de porc cu verdețuri și cartofi se coc la 200°C (cuptorul să fie preîncălzit) timp de 35 minute.
Carnea de porc este o sursă bună de fier pentru organism și este recomandat a fi introdusă în dietă, cu măsură, în cazul anemiei feriprive (prin carență de fier);