Ce mâncare poți face cu carne de porc. Rețete delicioase pe care trebuie să le încerci, te vor cuceri pe loc

O porție de carne de 100 de grame oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.
Ce mâncare poți face cu carne de porc. Rețete delicioase pe care trebuie să le încerci, te vor cuceri pe loc

Carnea de porc este unul dintre cele mai consumate alimente. Pe lângă numeroase beneficii pe care le are, carnea de porc, preparată la cuptor, prăjită sau pe grătar are un gust delicios. Există numeroase feluri de mâncare pe care le poți găti cu carne de porc. Pentru a avea energie pentru întreaga zi sunt foarte importante proteinele din carne. Iată ce mâncare poți face cu carne de porc.

Preparate delicioase pentru întreaga familie

Carnea de porc este o sursă minunată de proteine. O porție de carne de 100 de grame oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.

Pentru a avea energie pentru întreaga zi sunt foarte importante proteinele din carne. Pentru a reuși să pregătești acest aliment în cele mai delicioase moduri trebuie să cunoști rețetele încercate din cele mai vechi timpuri. Carnea de porc se consumă în special iarna, în cel mai rece anotimp.

Citește și: Ingredientele care nu trebuie să lipsească atunci când marinezi carnea de porc. Așa friptura va avea un gust irezistibil

Carnea de porc poate fi consumată cu aproape orice. Poți face carne de porc la cuptor, pe grătar sau să o prăjești pur și simplu. De asemenea, alături poți adăuga diverse preparate cum ar fi cartofi prăjiți, varză călită, mazăre sau orez. La carnea de porc cele mai potrivite sunt murăturile, pentru ca masa să fie gustoasă și copioasă.

Ce mâncare poți face cu carne de porc
Ce mâncare poți face cu carne de porc- Tochitura

Din carnea proaspătă de porc se face o piftie extrem de gustoasă. Piftia moldovenească este la fel de bună, însă cea ardelenească are un gust absolut inedit.

Ce mâncare poți face cu carne de porc

Tochitura de porc cu cârnați este un alt preparat des consumat. Aceasta se poate consuma cu gogoșari în oțet. Din carnea de porc se prepară toba de casă, preparată de cele mai multe ori iarna, în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Citește și: Cât timp se poate păstra carnea de pui, porc sau vită în frigider. Mulți fac greșeala, detaliul important de știut

Rețetă de ceafă de porc cu verdețuri și cartofi

Ingrediente

  • 4 crenguțe cimbru
  • 6 frunze busuioc
  • 3 frunze salvie
  • sare
  • piper
  • ulei
    1/2 linguriță usturoi granulat
  • 3 bucăți mari de ceafă
  • 3 crenguțe mari rozmarin
  • 700 g cartofi fierți în coajă și curățați de coajă
  • 1 păhărel mic (tipul de pahar în care servim palincă) vin alb
  • 1 păhărel mic de apă

Mod de preparare

Se toacă verdețurile foarte mărunt și se freacă cu 4 linguri ulei și sare

Unge bucățile de carne cu verdețuri, dar păstrează și pentru cartofi jumătate din cantitatea de verdețuri.

Cartofii se taie în bucăți mari, și se pun într-un vas, apoi se toarnă restul de verdețuri peste ei. E amestecă bine astfel încât toții cartofii să fie unși cu acestea.

Se pune ulei pe fundul unei tăvi, cât să fie acoperit complet, apoi se toarnă vinul și apă. Carnea și cartofii se pun în tavă, se condimentează cu piper și usturoi granulat, apoi se acoperă cu o folie de staniol. Friptura de porc cu verdețuri și cartofi se coc la 200°C (cuptorul să fie preîncălzit) timp de 35 minute.

Carnea de porc este o sursă bună de fier pentru organism și este recomandat a fi introdusă în dietă, cu măsură, în cazul anemiei feriprive (prin carență de fier);

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *