Dana Săvuică, despre momentul în care părinții ei au întâlnit-o pe Regina Elisabeta: „Când au salutat-o, au salutat-o reprezentând România” EXCLUSIV

Părinții prezentatoarei Ego Life au dat mâna cu Suverana
Dana Săvuică, despre momentul în care părinții ei au întâlnit-o pe Regina Elisabeta: „Când au salutat-o, au salutat-o reprezentând România” EXCLUSIV

Vestea că Regina Elisabeta și-a dat ultima suflare a îndurerat o lume întreagă, ea fiind cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Într-un interviu în exclusivitate pentru Ego.ro, Dana Săvuică a vorbit despre momentul în care părinții ei au întâlnit-o pe Suverană. Pe atunci, Regina Elisabeta se afla într-un tur oficial printre țările din Commonwealth. Vedeta ne-a explicat totul despre protocolul care a fost respectat în respectivele clipe.

Dana Săvuică, despre momentul în care părinții ei au dat mâna cu Regina Elisabeta

Dana Săvuică ne-a povestit că părinții ei au dat mâna cu Regina Elisabeta în timp ce se aflau într-un cadrul oficial. Pe atunci, Suverana a făcut un tur oficial printre țările din Commonwealth, iar tatăl vedetei era șef de misiune în Sri Lanka:

„A fost un turneu al ei oficial printre țările din Commonwealth. În respectiva perioadă, tatăl meu era șef de misiune în Sri Lanka. Când a fost turneul Reginei Elisabeta, el a trebuit să se întâlnească cu tot corpul diplomatic aflat la Colombo, în capitala țării. S-a organizat această întâlnire în care toți ambasadorii au stat în coloană și au primit salutările Reginei. Practic, așa a ajuns tatăl meu, împreună cu mama mea, să dea mâna cu Regina Elisabeta. Altceva nu s-a întâmplat, a fost totul oficial, nu o întâlnire privată.”

Momentul în care părinții Danei Săvuică au dat mâna cu Regina Elisabeta a II-a
Momentul în care părinții Danei Săvuică au dat mâna cu Regina Elisabeta a II-a

„Chiar dacă au emoții, ei sunt foarte bine pregătiți ca să treacă prin momentul acesta cu capul sus”

De asemenea, Dana Săvuică, pe care o puteți vedea în fiecare luni, de la ora 21:00, la emisiunea Ego Life, a explicat că o persoană care deține o astfel de funcție este pregătită pentru a se întâlni cu oameni importanți din lume:

„Un șef de misiune, un diplomat sau ambasador, este învățat încă de pe băncile facultății că o să dea mâna cu președinți de stat sau cu regi și regine. Atunci, pur și simplu, ei își făceau meseria. Ei sunt pregătiți ca să știe cum să întâmpine o astfel de ocazie, respectă eticheta și cam atât.

Își fac formalitățile și salutul protocolar, fără a arăta emoții. Chiar dacă au emoții, ei sunt foarte bine pregătiți ca să treacă prin momentul acesta cu capul sus. Până la urmă, reprezintă țara, nu pe ei. În momentul respectiv, când au salutat-o pe Regina Elisabeta, au salutat-o reprezentând România.

Nu poți să râzi sau să fii intimidat, să îți dea lacrimile sau să îți tremure mâna. Trebuie să ai un control foarte mare asupra emoțiilor tale. Important este să respecți toate rigorile protocolare, reprezentând țara.”

Dana Săvuică, prezentatoarea emisiunii Ego Life
Dana Săvuică, prezentatoarea emisiunii Ego Life

Ce ținută a purtat mama Danei Săvuică la întâlnirea cu Regina Elisabeta

Îndrăgita moderatoare de la Ego Life ne-a povestit că mama ei a purtat o ținută elegantă, afișând o rochie lungă, peste genunchi. Pantofii aveau un toc foarte mic, pentru a se potrivi cu ocazia. În același timp, Regina Elisabeta purta mânuși:

„Este vorba că sunt șefi de stat. Cu șefii de stat sau cu Casa Regală trebuie să te comporți într-un anumit fel. Există o etichetă foarte bine stabilită. Regina avea mănuși, unele dantelate. Mama, în schimb, din ce am văzut, a purtat o rochie lungă, peste genunchi. Ținuta era elegantă, de zi, la o lungime potrivită. Nu se vede în poză, dar a purtat pantofi cu un toc foarte mic. Regina venise în turul țărilor din Commonwealth, astfel că doar ambasadorii și soțiile din țările din Commonwealth au mers pe rigorile din Marea Britanie, anume că femeile au purtat pălărie și mânuși. În schimb, celelalte soții din alte țări, care nu au legătură cu Marea Britanie și țările din Commonwealth, nu au fost obligate să poarte pălărie și mânuși. Și atunci, nu au purtat și nici nu au fost obligate să facă reverență în fața Reginei. Mama nu a făcut reverență, a salutat-o protocolar, așa cum se salută un șef de stat.”

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani
Regina Elisabeta a II-a

Dana Săvuică: „Regina a știut cum să îmbine puterea și fermintatea masculină cu elemente feminine”

Regina Elisabeta a fost, într-adevăr, un exemplu de eleganță și rafinament. Dana Săvuică a explicat că Suverana a știut să îmbine masculinitatea cu feminitatea, fiind o persoană de la care mulți aveam ce învăța, o femeie care a gestionat puterea cu multă înțelepciune:

„Pot spune că, așa cum am scris și pe Instagram, după mine, este sfârșitul unei generații care a mers foarte mult pe eleganță și pe ideea de a respecta lumea și cutumele eleganței. Lucrul acesta nu prea se mai regăsește în ziua de azi. Genul acesta de om și de femeie, nu se mai regăsește în ziua de azi. Regina a știut cum să îmbine puterea și fermintatea masculină cu elemente feminine, printre care felul în care se îmbrăca, purtând culori, pălării, fiind zâmbitoare, mișcându-se într-un fel elegant, având o atitudine de o femeie relaxată. Era genul de Monarh care nu avea o aroganță și o autoritate privind linia de inabordare. Părea o femeie foarte caldă, cu simțul umorului. Din punctul acesta de vedere, pot spune că regret că un astfel de om nu mai există printre noi. Aveam foarte multe de învățat din punct de vedere al eleganței și feminității. Mai mult, vedeam cum o femeie are o putere mare în mâna ei, pe care a știut să o gestioneze cu foarte multă înțelepciune, respectând identitatea și tradițiile altor țări.”

8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.