De ce a fost aleasă Catedrala Westminster Abbey pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Secrete uimitoare despre lăcașul de cult

Motivul din spatele acestei alegeri
De ce a fost aleasă Catedrala Westminster Abbey pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Secrete uimitoare despre lăcașul de cult

De ce a fost aleasă Catedrala Westminster Abbey pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Westminster Abbey este una dintre cele mai impresionante catedrale din lume și locul unde de-a lungul timpului au fost încoronați regii Marii Britanii. Tot aici au fost înmormântați suveranii britanici până la George al II-lea, în secoulul al XVIII-lea.

De ce a fost aleasă Catedrala Westminster Abbey pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a

De la moartea regelui George al II-lea, în 1760, Catedrala Wesminster Abbey nu au mai găzdui funeralii regale. În tot acest timp, tradiția a fost ca astfel de evenimente să aibă loc la Capela St. George de la Castelul Winsdor.

Odată cu decesul Reginei Elisabeta, tradiția se schimbă din nou. Pentru fostul suveran, catedrala are o importanță deosebită. Aici, Elisabeta a fost încoronată pe când avea doar de 25 de ani și tot acesta este locul unde a fost oficiată căsătoria sa cu prințul Philip.

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a

Wesminster Abbey este o catedrală gotică ce are mai bine de 1.000 de ani. Abația a găzduit de-a lungul timpului numeroase evenimente istorice importante. De la William Cuceritorul, fiecare suveran britanic a fost încoronat la Westminster Abbey, cu excepția lui Eduard al V-lea și Eduard al VIII-lea.

Semnificația specială pe care o ascunde

De asemenea, tot aici au fost organizate și nunțile regale, începând cu cea a lui Henric I cu Matilda a Scoției în 1100. Tot la Wesminster Abbey a avut loc și nunta prințului William cu Catherine Middleton, în 2011, dar și înmormântările reginei mamă Elisabeta în 2022 și a prințesei Diana în 1997.

Mulți regi și regine sunt, de asemenea, îngropați lângă altarul lui Edward Mărturisitorul sau în capela lui Henric al VII-lea. Ultimul monarh care a fost înmormântat în mănăstire a fost George al II-lea (decedat în 1760).

De asemenea, abația găzduiește un număr impresionant de morminte și memoriale ale unor britanici celebri, precum Sir Isaac Newton, David Livingstone și Ernest Rutherford. Mormântul „Războinicului Necunoscut”, ale cărui rămășițe au fost aduse din Flandra (Belgia) în 1920, se află în centru, lângă ușa de vest.

De ce a fost aleasă Catedrala Westminster Abbey pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a
Catedrala Westminster Abbey, aleasă pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Unde va fi înmormântată regina Elisabeta a II-a

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a au loc luni, 19 septembrie, la 11 zile de la decesul acesteia. Suverana va fi înmormântată la ora locală 19:30 (21:30 ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor.

În interiorul capelei, pe latura de nord, se află Capela Memorială George al VI-lea, care este o anexă a Capelei St George. Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată aici alături de tatăl ei, regele George al VI-lea și de mama ei, regina Elisabeta. Sicriul Prințului Filip, aflat în prezent în Cavoul Regal, va fi mutat în capela memorială, astfel încât regina și soțul ei să se poată odihni împreună. De asemenea, în aceeași capelă se află și cenușa surorii Elisabetei, prințesa Margaret.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *