De ce apare mătreața și cum scapi de ea. Cel mai simplu remediu natural pentru un păr strălucitor

Detalii de care să ții cont
De ce apare mătreața și cum scapi de ea. Cel mai simplu remediu natural pentru un păr strălucitor

Mătreața și ouăle de păduchi sunt deseori confundate, însă, există câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre fiecare în parte. Astfel, vei ajunge să le deosebești în timp și vei găsi soluții utile pentru îndepărtarea lor. Păduchii și mătreața sunt afecțiuni care afectează scalpul. Iată diferența dintre mătreață și ouăle de păduchi.

Sunt asemănătoare, dar au și câteva diferențe

Mătreața este o afecțiune a pielii caracterizată prin coji ca niște fulgi, care cad din zona afectată. Păduchii sunt paraziți care trăiesc pe piele și pot coloniza foarte repede zonele de creștere a părului.

Citește și: De ce să nu te culci niciodată cu părul ud. Sigur îți vei schimba obiceiul după ce vei afla asta

Păduchii sunt paraziți care au existat cel puțin tot atâta timp cât au existat oamenii. Un păduche adult are aproximativ dimensiunea unei semințe de susan. De regulă, aceștia se găsesc pe părul din cap.

Ouă de păduchi- Diferența dintre mătreață și ouăle de păduchi
Ouă de păduchi

Ce este mătreața?

Mătreața este o combinație de celule moarte ale pielii, praf și resturi. E asociată fie cu pielea excesiv de uscată, fie cu cea grasă. Drept urmare, trebuie să fii atentă atunci când diferențiezi mătreața de păduchi. Fulgii de mătreață sunt, de obicei, de culoare albă, crem sau gălbuie, și pot ajunge chiar până la un centimetru.

Citește și: La ce se folosește uleiul de rapiță, de fapt. Are numeroase întrebuințări

Păduchi vs. mătreață

Dacă sub zona afectată pot fi observați fulgi mici sau pete albe, cel mai probabil este mătreață. Aceasta din urmă se desprinde în mod natural de pe scalp și cade. În schimb, păduchii adulți se ascund la rădăcina părului și, în general, nu se arată.

Citește și: Cum să îți crească părul mai repede și mai sănătos. Remediul natural pe care trebuie să-l încerci, ai nevoie doar de 3 ingrediente banale

Mâncărime

Dacă persoana afectată se confruntă cu mâncărime, ia în considerare localizarea simptomelor. Mâncărimea este adesea mai frecventă în jurul gâtului sau în spatele urechilor, în cazul infestării cu păduchi. La mătreață, mâncărimea poate fi mai răspândită și asociată cu zone de piele descuamată.

Cum este pielea

Mătreața este uneori asociată cu un scalp galben sau alb, uscat și plin de cruste. De asemenea, poate fi foarte grasă și mult mai vizibilă decât păduchii sau ouăle lor.

Reține aceste detalii

Dacă observi că se mișcă ceva pe firul de păr, e semn că ai o infestare cu păduchi. Ouăle de păduchi au o culoare maro închis. Fulgii de mătreață sunt, de obicei, de culoare albă, crem sau galbenă. Mătreața este de dimensiuni mai mari – până la un centimetru – decât păduchii și ouăle lor, care sunt mici. Cojile de mătreață sunt plate și au o formă neregulată. Ouăle de păduchi sunt netede și arată ca niște ovale mici, cu o coadă la un capăt.

Cum poți să combați mătreața

Pe lângă vizita la medicul dermatolog, poți încerca acest tratament cu lămâie şi ulei de măsline împotriva mătreții. Amestecă câteva picături de ulei de măsline extravergin cu zeama de la o lămâie până obții o mixtură omogenă. Aplică amestecul cu ajutorul unui disc demachiant sau unui tampon de vată, masând uşor la rădăcina părului. Lasă să acţioneze cam 30 de minute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *