De ce ar trebui să tai colțul bureților de vase. Pot avea un rol foarte util, puțină lume știe

Mai multe întrebuințări practice ale bureților de vase

Scris de: Oana Matei

15 Jun. 2023

De ce ar trebui să tai colțul bureților de vase. Pot avea un rol foarte util, puțină lume știe

Buretele de vase te poate surprinde prin proprietățile sale „magice” daca îl folosești inteligent si corect. La urma urmei, locul lui nu este exclusiv în chiuveta din bucătărie și bineînțeles că nu trebuie să-l folosești doar pentru spălarea vaselor. Citește în rândurile mai jos cum poți folosi buretele de vase pentru diverse acțiuni și de ce este bine să tai colțul buretelui de vase.

Când și de ce să tăiem colțul buretelui de vase?

Fiecare gospodină are mai mulți bureți de vase care sunt folosiți în bucătărie pentru o varietate de scopuriUnul pentru a spăla vaselealtul pentru a curăța aragazulun al treilea pentru a curăța mobilierul din bucătărieFemeile știu clar ce burete să folosească, într-un anumit caz. Dar dacă soțul sau copii vin să ajute? Cu siguranță vor încurca totul și vor spăla vasele cu buretele greșit. Pentru a evita confuzia, pur și simplu tăiați un colț al buretelui pe care îl utilizați pentru a curăța suprafețele din bucătărie.

Dacă vrei alte idei pentru a folosi eficient un burete de vase, uite ce trebuie să faci: taie buretele cu o foarfecă, în două jumătăți. Uite ce poți face cu ele:

Păstrați legumele proaspete

Așezați bucățile de burete pe fundul sertarului frigiderului și puneți legumele deasupra. Când buretele a absorbit toată umezeala, îl puteți îndepărta. Astfel, legumele se vor păstra proaspete, ca și cum tocmai le-ați cules din grădină. Nu uitați să dezinfectați buretele de fiecare dată înainte de a-l folosi din nou.

Cum mai poți folosi buretele de vase?

Pachete de gheață pentru vânătăi

Lăsați cele două bucăți de burete să se înmoaie în apă, apoi puneți-le în pungi de plastic etanșe, în congelatorul frigiderului. În acest fel, veți avea întotdeauna pachete de gheață pentru a face față imediat și eficient oricăror lovituri și vânătăi.

Vezi și Cum poți să dezinfectezi bureții de bucătărie. Greșeala pe care o fac numeroase persoane

Protejați articolele fragile atunci când le depozitați sau le transportați

Doriți să împachetați sau să depozitați articole fragile care pot fi ușor deteriorate? Așezați strategic piesele de burete în locurile potrivite, evitând astfel posibilele accidente și daune.

Îndepărtați mirosurile neplăcute din frigider

Presărați bicarbonat de sodiu cele două bucăți de burete, puneți-le împrăștiate în diferite părți ale frigiderului și lăsați-le să acționeze o noapte întreagă. Bicarbonatul de sodiu va absorbi mirosurile, iar a doua zi dimineața mirosul de ieri din frigiderul tău va fi de domeniul trecutului.

Oferă strălucire plantelor tale de apartament

Folosește ambele bucăți de burete în același timp pentru a curăța din ambele părți, de sus și de jos, frunzele unei plante. Tot ce ai nevoie este un burete înmuiat în apă, tăiat în jumătate, iar plantele tale își vor recăpăta strălucirea și prospețimea pierdute.

Vezi și De ce să pui sare pe buretele cu care speli vasele. Trucul e uimitor, îl vei folosi mereu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
9.4 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *