De ce este esențial să ai grijă de pielea ta. Dr. Bogdan Niculae: „Barieră pentru viruși”. Cum poți beneficia de colagen și elastină după 40 de ani VIDEO EXCLUSIV

Cum ne menținem pielea sănătoasă.
De ce este esențial să ai grijă de pielea ta. Dr. Bogdan Niculae: „Barieră pentru viruși”. Cum poți beneficia de colagen și elastină după 40 de ani VIDEO EXCLUSIV

În societatea modernă, unde suntem adesea preocupați de aspectul exterior și de imaginea noastră, sănătatea pielii ar trebui să fie o prioritate majoră. Pielea nu este doar cel mai mare organ al corpului nostru, ci și o barieră importantă împotriva agenților patogeni, inclusiv virușii care pot pune în pericol sănătatea noastră. În ediția de miercuri, 20 decembrie, a emisiunii EGO Life, Dana Săvuică îi are invitați pe medicul dermato-venerolog Bogdan Niculae și Carmen Negoiță și a aflat de la ei care sunt secretele unei pieli sănătoase, radiante și plină de vitalitate.

De ce e important să ai grijă de pielea ta

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman și are o importanță deosebită pentru sănătatea noastră. Aceasta ne protejează de agenții externi dăunători, cum ar fi bacteriile, virușii și razele ultraviolete. De asemenea, joacă un rol important în termoreglare, eliminarea toxinelor și sinteza vitaminei D.

”Pielea este o barieră extrem de bună. Nu trec virusuri prin ea, nu trec bacterii, decât dacă este lezată.”, subliniază dr. Bogdan Niculae.

Citește și: Ego Life, ediția a 88-a. Dana Săvuică, Adina Halas și psihologul Oana Nicolau discută despre viața de cuplu și intimitate: ”Asta este mare problemă a bărbaților”

Pentru a ne menține pielea sănătoasă, există mai multe metode care să ne ajute în acest sens. Iar una dintre cele mai importante o constituie consumul optim de apă.

”Orice cremă pe care o punem pe față, nu acționează decât pe stratul superficial. Important este ce se întâmplă în interior. Ultimele studii arată că apa hidrolizată, apa bazică, apa tratată și energizată… e dovedit științific că apa te ajută foarte tare. Noi suntem făcuți 90% din apă.”, a adăugat specialistul medicul dermatolog.

In editia de miercuri, 20 decembrie, a emisiunii EGO Life, Dana Savuica in are invitati pe medicul dermatolog Bogdan Niculae și pe Carmen Negoita
In editia de miercuri, 20 decembrie, a emisiunii EGO Life, Dana Savuica in are invitati pe medicul dermatolog Bogdan Niculae și pe Carmen Negoita

Importanța colagenului în sănătatea și fermitatea pielii

Colagenul și elastina, doi dintre compușii-cheie ai pielii noastre, joacă un rol esențial în menținearea elasticității și strălucirii acesteia. De aceea, pe lângă o hidratarea corespunzătoare, este important să le acordam o atenție deosebită și lor.

”Toată lumea știe de colagen și elastină, dar nu știe structura lor. Dacă facem comparație cu o clădire, colagenul este fierul care menține clădirea dreaptă.

Cu timpul, când pierdem acest ”fier” din clădiri, ce se întâmplă? Se lasă, pierdem din structură. Și atunci noi ce trebuie să facem? Trebuie să readucem acest ”fier” care ne susține nouă fața. Până în 40 de ani mai producem colagen și elastină. După 40 de ani trebuie să ajutăm corpul să producă. Pierdem între 1% și 6% în fiecare an.”, a explicat medicul Bogdan Niculae, în cadrul emisiunii.”, a explicat specialistul.

Citește și: Ego Life, ediția a 87-a. Dana Săvuică și Alina Sorescu, despre carieră, succes și viața de familie: „Nu regret absolut nimic”

Despre sănătatea și frumusețea pielii poți afla mai multe lucruri urmărind ediția din această seară a emisiunii EGO Life. Aceasta se difuzează începând cu ora 21:00 pe site-ul www.ego.roFacebook Ego.ro, dar și pe canalul nostru de YouTube.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *