De ce mama lui Alexandru Ion nu-l recunoaște ca actor, deși fiul ei are numeroase proiecte: „Trebuie să fii angajat într-un teatru sau să iei un premiu”. Ce pregătește după succesul filmului „Taximetriști” VIDEO EXCLUSIV

Alexandru Ion: „Până nu iau un premiu, mama nu o să mă creadă că sunt actor”

Pe Alexandru Ion publicul în urmărește în serialul „Lia, soția soțului meu” cel mai nou proiect al lui în televiziune, însă de-a lungul timpului a jucat în mai multe seriale de succes, filme de lungmetraj și spectacole de teatru. Cu toate acestea, actorul mărturisește în exclusivitate pentru EGO.ro că mama lui este de părere că abia după ce va câștiga un premiu oferit de industria cinematografică se poate numi actor.

Alexandru Ion: „Premiile sunt o viziune subiectivă”

Pe actor l-am întâlnit la decernarea Premiilor Gopo, acolo unde anul acesta era doar în calitate de spectator și de susținător al colegilor de breaslă, asta pentru că filmele în care a jucat în ultimul an nu au fost pe lista nominalizărilor.

„Nu am nicio nominalizare în seara asta pentru că filmele în care am jucat nu sunt eligibile pentru ediția de anul acesta. Pentru că au ieșit anul ăsta vor fi eligibile pentru ediția de anul viitor, dar nu mă gândesc că vor prinde vreo nominalizare pentru că până la urmă realitatea este că cel mai important premiu pe care îl poate primi un actor sau un film e ca oamenii să meargă să vadă produsul, indiferent că este un spectacol sau un film, sau un serial. Dincolo de asta, premiile sunt o viziune subiectivă, proiectată în timp. Ne place tuturor să le primim, că suntem oameni mai mult sau mai puțin vanitoși și ne place când suntem validați de breaslă, dar cred că este important să le dăm justa măsură”, ne-a declarat Alexandru Ion, completând, mai în glumă, mai în serios, că trebuie să aibă pe noptieră un premiu GOPO tocmai pentru a-i confirma mamei sale că este un actor în adevăratul sens al cuvântului.

„Până nu iau un premiu, mama nu o să mă creadă că sunt actor. Că mă întreabă cu ce mă ocup. Trebuie să fii angajat într-un teatru sau să iei un premiu și asta e. Lăsând gluma la o parte, mama este foarte mândră că fac meseria asta și îmi place să cred că mulți alți părinți sunt mândri de copiii sau copilele lor care fac meseria asta”.

Citește și Alexandru Ion, despre rolul pe care îl are în serialul de la Antena 1: „În Lia-soția soțului meu sunt mai înspre papagal”. Cum se împarte între filmări și repetiții la teatru VIDEO EXCLUSIV

„Pregătim un film nou”

Până la un premiu Gopo sau altele oferite de industria cinematografică, Alexandru Ion se bucură de succesul pe care l-a înregistrat cu filmul „Taximetriști” și se pregătește de filmările pentru un nou lungmetraj. După ce „Taximetriști” a intrat pe platformele de streaming, actorul din serialul „Lia, soția soțului meu” se aștepta la un val de critici, mai ales că s-a creat deja o obișnuință ca filmele românești să fie intens dezbătute pe site-urile de socializare, însă a rămas profund suprins de numărul de comentarii răutăcioase.

„Depinde în care bulă te uiți. A fost un val pe care îl anticipam și era clar că o să vină, legat de numărul de înjurături din film. Dar până la urmă câți oameni, atâtea păreri. Suntem bine, important este că oamenii l-au văzut, că filmul a stat în trending, că asta ne-a dat curaj și încredere să mai facem și altele. Pregătim un nou film, îl filmăm luna viitoare, asta este cel mai important”, a mai povestit Alexandru Ion pentru EGO.ro, completând că atenția primită în ultima vreme nu l-au făcut decât să se gândească la un nou film.

„E un film care este deschis către marele public și mai puțin către zona festivalieră”.

Citește și Zoli de la Sistem nu a venit cu fiica cea mare la Premiile Gopo de frică să nu spună lumea că este iubita lui. „Mă pregătesc de momentul în care va suna cineva la ușă și mă va întreba dacă o las în oraș” VIDEO EXCLUSIV

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *