De ce persoanele atractive tind să fie singure. Explicația surprinzătoare a psihologului

Studiul realizat de specialiști a scos la iveală un detaliu uimitor
De ce persoanele atractive tind să fie singure. Explicația surprinzătoare a psihologului

Apreciate și poate chiar invidiate pentru trăsăturile lor, persoanele atractive nu au mereu o viață împlinită așa cum mulți ar fi tentați să creadă. În ciuda acestor aparențe că totul este minunat în viața lor, situația este cu totul alta. În ceea ce privește planul amoros persoanele atractive tind să fie singure. Cercetătorii au ajuns la această concluzie, în urma unui studiu realizat, și au oferit o explicație pentru care se întâmplă asta.

Ce au descoperit cercetătorii despre cei care sunt singuri

Specialiștii au încercat să descopere ce au în comun cei mai mulți oameni care nu sunt implicați într-o relație amoroasă. Și, deși, în primă fază, am putea să ne gândim la tot felul de motive care țin de vreun defect sau alt aspect legat de conduită, în cele din urmă aceștia au ajuns la un răspuns surprinzător.

Un detaliu de ordin estetic poate să fie motivul pentru care multe persoane sunt singure. Mai exact înfățișarea frumoasă. Conform cercetătorilor, care au realizat studiul, motivul pentru care ești singur ar putea fi pentru că ești foarte atractiv. Aceștia au venit și cu explicații pentru a-și susține răspunsul.

Citește și 5 întrebări pe care să le pui iubitului tău, înainte de a vă muta împreuna. Vei ști clar ce vrea de la relația voastră

De ce persoanele atractive tind să fie singure. Ce au descoperit specialiștii

Studiul, condus de psihologul Christine Ma-Kellams și echipa sa de la Universitatea Harvard, a scos la iveală faptul că persoanele atractive au o problemă mai mare în menținerea unei relații stabile. În susținerea acestei idei, echipa de psihologi a menționat faptul că persoanele care sunt mai frumoase au mai multe opțiuni, atunci când vine vorba de alegere, ceea ce face mult mai dificil să protejezi o relație de amenințările externe.

Rezultatele studiului au indicat că oamenii frumoși erau, de asemenea, cel mai probabil să divorțeze. Concluzia a fost că, într-adevăr, există o relație între frumusețe și despărțiri. Testele, care au fost efectuate cu subiecți anonimi și observând tendințele printre oameni celebri, nu au lăsat loc de îndoială.

„În acest sens, a avea prea multe opțiuni din care să aleagă poate să nu fie benefic pentru ca o relație să dureze”, a spus Ma-Kellam, potrivit lavanguardia.com.

Citește și Cum să eviți o ceartă cu iubitul. 6 lucruri esențiale care te vor ajuta să păstrezi armonia în relație

Ce e bine de știut

Până la urmă totul ține de alegerea fiecărei persoane. Indiferent de variantele pe care le ai la dispoziție, important este să știi ce îți dorești de la relația pe care o ai.  Dacă merită să meargă mai departe, în ciuda obstacolelor care apar în cale, o relație va găsi mereu noi căi de a se reinventa.

Sigur, persoanele care arată bine vor reuși cu siguranță să stabilească noi conexiuni, dar esențial este să își verifice sentimentele și să vadă în ce direcție este mai bine pentru ei să o ia. Dacă sunt ferm convinși că vor să fie cu o persoană anume, atunci toate celelalte opțiuni nu vor fi luate în calcul, iar ei își vor concentra atenția asupra poveștii pe care o trăiesc.

Citește și Secretul celor mai fericite cupluri. 6 expresii pe care să le folosești des, mențin armonia în relație

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *