De ce să porți mănuși de protecție când faci curățenie în casă. Multe persoane fac greșeala

Sfaturi utile pentru sănătatea ta

Scris de: Oana Matei

02 Dec. 2023

De ce să porți mănuși de protecție când faci curățenie în casă. Multe persoane fac greșeala

Sunteți printre persoanele care nu poartă mănuși în timpul curățeniei sau când folosiți alimente ori substanțe chimice? Ei bine, daca te afli pe aceasta listă, te invităm să citești următorul articol pentru a ști de ce este important să folosești mănuși de protecție, precum și caracteristicile sau elementele de care să ții cont atunci când le alegi.

De ce să folosești mănuși la curățenia în casă

Deși poate părea o muncă obișnuită, curățenia poartă riscuri pentru sănătate, inclusiv expunerea la substanțe toxice și alergeni. Unele dintre principalele motive de a purta mănuși de protecție în timpul curățeniei sunt:

1. Protejarea pielii de substanțe toxice

Mulți detergenți și soluțiile de curățare pot conține substanțe toxice, care pot fi agresive cu pielea și pot cauza iritații sau chiar alergii. Purtând mănuși de protecție, putem proteja pielea împotriva expunerii directe la aceste substanțe și preveni eventuale daune.

2. Prevenirea rănilor și a zgârieturilor

Atunci când curățăm cu obiecte aspre, precum bureții de sârmă sau cele dintr-un material neted, suprafețele tari sau chiar sticlă, ne expunem riscului de zgârieturi sau tăieturi. Mănușile de protecție pot preveni astfel de probleme și ne protejează inclusiv împotriva rănilor mai grave.

3. Reducerea riscului de infecții

Deși nu pare evident, prin curățarea toaletei sau spălarea vaselor cu mâinile goale ne expunem riscului de a lua bacterii și germeni și de a ne infecta. Mănușile de protecție previn astfel de probleme și ne protejează atât pe noi, cât și ceilalți din casa noastră.

4. Protejarea pielii

În timpul treburilor casnice obișnuite, cum ar fi spălarea vaselor sau a hainelor, unii oameni folosesc apă fierbinte și ajung să aibă pielea iritată. Apa foarte fierbinte poate usca pielea și o face aspră. Uneori, după cum explică unii dermatologi, apa fierbinte poate inflama pielea și elimina stratul de la suprafață care o menține moale și flexibilă.

Vezi și Ingredientul minune din bucătărie care îți face casa lună. Locuința ta va străluci de curățenie, efectele sunt spectaculoase

Cum să alegi cele mai bune mănuși de protecție

Când vine vorba de alegerea celor mai bune mănuși pentru curățenie, este important să alegeți o pereche de calitate, care să ofere protecție adecvată. Iată câteva sugestii:

  • Materialul: Cele mai bune mănuși de protecție pentru curățenie sunt din nitril, latex sau vinil. Acestea oferă o protecție suficientă și sunt rezistente.
  • Mărimea: Este important să alegeți o pereche de mănuși care se potrivește perfect mâinilor, pentru a preveni intrarea substanțelor toxice ori a bacteriilor.
  • Designul: Mănușile trebuie să fie ergonomice, ușor de intrat pe mâini și flexibile.

Vezi și Trucul care îți lasă podeaua strălucitoare. Ce trebuie să pui în găleată cu apă, înainte să faci curățenie. Sigur ai acest ingredient în casă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *