De ce să pui lămâie și rozmarin în șampon. Trucul pe care toate femeile trebuie să îl știe

Șamponul de casă cu lămâie și rozmarin cel mai bun remediu împotriva căderii părului

Scris de: Oana Matei

19 Oct. 2023

De ce să pui lămâie și rozmarin în șampon. Trucul pe care toate femeile trebuie să îl știe

Dacă suferiți de căderea părului sau aveți părul foarte subțire, probabil că ați folosit tratamente pentru a opri căderea părului, dar fără a avea rezultate. Ce nu știți este că, acasă, aveți ingredientele perfecte pentru a pregăti un șampon care vă vor ajuta să aveți un păr sănătos și voluminos.

Șampon de casă cu lămâie și rozmarin. Efecte miraculoase asupra părului

Șamponul preparat acasă, cu rozmarin și lămâie, vă va ajuta să aveți un păr de invidiat, deoarece rozmarinul aduce numeroase beneficii, cum ar fi stimularea circulației sângelui la nivelul scalpului, dilatarea vaselor de sânge ale foliculului de păr, mascarea firelor de păr grizonate, revitalizarea părului și combaterea mătreții. În articolul nostru, vă arătăm cum se prepară acest șampon minune și cum să îl aplicați, pentru cele mai bune rezultate.

Alopecia, problemele hormonale și genetica sunt principalii factori care provoacă căderea părului, iar rozmarinul poate fi de mare ajutor pentru a opri căderea părului.

Ingrediente

  • sucul de la o lămâie
  • 8 picături de ulei esențial de rozmarin
  • 3 pliculețe ceai de salvie
  • 2 linguri de ovăz
  • 2 căni de apă

Preparare:

Puneți pliculețele de ceai într-o cană cu apă fierbinte și lăsați să infuzeze câteva minute. Într-un recipient se adaugă două linguri de ovăz și încă o cană de apă fierbinte și se lasă timp de 10 minute.

Strecurați ceaiul și ovăzul și amestecați lichidele într-o sticlă curată. De asemenea, adăugați în sticlă sucul de lămâie și picăturile de ulei de rozmarin. Închideți bine sticla și agitați, astfel încât toate ingredientele să fie bine amestecate.

Acest preparat trebuie folosit o dată la trei zile, în locul șamponului obișnuit, și veți vedea rapid efectele. Aplicați șamponul pe părul ud, apoi distribuiți șamponul pe tot scalpul. Lăsați-l să acționeze timp de 10 minute, aplicându-l la începutul dușului și clătindu-l la final.

Utilizări cosmetice ale uleiului de rozmarin

Uleiul de rozmarin este adesea folosit în produsele de îngrijire a pielii datorită beneficiilor sale potențiale. Acest ulei esențial are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatorii și antioxidante, ceea ce îl face benefic pentru o serie de probleme ale pielii. Iată sunt câteva moduri în care uleiul de rozmarin poate fi utilizat pentru îngrijirea pielii:

Tratament pentru acnee: Uleiul de rozmarin poate ajuta la combaterea acneei datorită proprietăților sale antimicrobiene. Se poate amesteca câteva picături de ulei de rozmarin cu ulei de nucă de cocos sau ulei de jojoba și se poate aplica local pe coșuri sau zonele afectate. Este important să fie folosit cu precauție și diluat, deoarece poate fi iritant pentru piele în concentrații ridicate.

Vezi și Remedii naturale pentru a elimina ridurile de pe frunte. Cum poți scăpa de ele, chiar la tine acasă, cu ajutorul unor metode simple

Exfoliere facială: Uleiul de rozmarin poate fi amestecat cu zahăr sau sare pentru a crea o pastă exfoliantă naturală. Acest amestec poate fi folosit pentru a curăța și exfolia pielea feței, îndepărtând celulele moarte și îmbunătățind aspectul tenului.

Hidratare a pielii: Uleiul de rozmarin poate fi adăugat într-un ulei de bază, precum ulei de migdale dulci sau ulei de argan, pentru a crea un ulei de masaj sau un hidratant natural. Acest lucru poate ajuta la menținerea pielii hidratate și catifelate.

Redă strălucirea pielii: Uleiul de rozmarin poate fi adăugat în produsele de curățare a feței pentru a ajuta la redarea strălucirii pielii și pentru a diminua aspectul obosit al tenului.

Vezi și 8 remedii naturale pentru buze uscate și crăpate. Ce poți să folosești pe post de balsam de buze

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
10 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *