De ce să pui zeamă de lămâie peste cartofii fierți. Trucul folosit de mai toți bucătarii

Este o metodă foarte utilă, folosită în mai multe situații
De ce să pui zeamă de lămâie peste cartofii fierți. Trucul folosit de mai toți bucătarii

Toate gospodinele descoperă mereu diferite trucuri în ceea ce privește rețetele pe care le fac zilnic. Spre exemplu, pentru cartofi, este un truc numai bun de pus în practică, cu zeamă de lămâie. Bucătarii profesioniști folosesc această metodă foarte des, iar rezultatul este unul total neașteptat.

Truc foarte util. De ce să pui zeamă de lămâie peste cartofii fierți

Această metodă pentru a prepara cartofii este foarte utilă și oferă un plus de savoare. Cartofii, fiind printre cele mai consumate legume din toate timpurile, sunt și ieftini, dar și versatili. Din ei poți face o mulțime de rețete delicioase. Majoritatea gospodinelor gătesc cel puțin o dată pe săptămână o rețetă care are la bază cartofii, fie că sunt fierți, prăjiți sau copți. Printre cele mai întâlnite rețete se numără și cea de cartofi fierți în apă cu mirodenii.

Chiar dacă sunt foarte ușor de pregătit, în orice formă, există trucuri care le dau un gust și mai bun și pe care este bine să le știi. Experții în domeniu au adus în prim-plan obiceiul pe care îl au atunci când gătesc cartofi. Mai precis, ei adaugă puțină zeamă de lămâie în apa în care fierb cartofii, aproape de momentul în care ei sunt gata. Puțini sunt cei care știu, însă dacă faci asta cartofii în coajă se vor curăța mult mai repede, iar timpul de gătire va fi mai scurt, potrivit playtech.ro.

De asemenea, pentru o aromă și mai puternică a cartofilor adaugă câteva crenguțe de mărar sau pătrunjel în oală, lângă un praf de sare.

Rețetă de cartofi noi cu unt și mărar

Ai nevoie de:

  • 1 kg de cartofi noi
  • 7 căței de usturoi
  • 100 g de unt
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 legături de mărar
  • sare
  • piper

Spală bine cartofii în coajă, iar apoi taie-i în sferturi sau jumătăți, în funcție de dimensiune.Așează cartofii într-o tavă termorezistentă și stropește-i din belșug cu ulei de măsline. Amestecă bine pentru a răspândi uleiul peste tot. Zdrobește usturoiul cu latul cuțitului și apoi strecoară-l printre cartofi. Condimentează cartofii noi cu sare și piper după gust, iar ulterior pune-i la cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 40-45 de minute, până când aceștia pot fi ușor de pătruns cu furculița.

Cu puțin timp înainte de a fi gata, topește untul într-un bol și adaugă mărarul, sarea și piperul. Unge cartofii cu sosul de unt și mărar. Mai lasă totul la cuptor pentru 5-7 minute.

Citește și – Ce trebuie să faci cu cartofii noi, înainte de a-i pune la prăjit. Așa vor avea o crustă aurie și crocantă, gustul e irezistibil

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *