De ce se pune sare în ceai. Ce se întâmplă de fapt, explicația e chiar banală

Iată de ce se pune sare în ceai!
De ce se pune sare în ceai. Ce se întâmplă de fapt, explicația e chiar banală

Pentru mulți oameni, ceaiul este o băutură care nu poate lipsi din viața de zi cu zi. Unii chiar îl preferă în locul cafelei pentru a începe ziua cu energie. Alții, însă, îl beau pentru a se relaxa. Mulți îl amestecă cu puțină miere, dar sunt și persoane care adaugă sare. De ce aleg acest ingredient? Iată explicația!

Motivul pentru care se pune sare în ceai

Te-ai gândit vreodată să bei ceai cu puțină sare? Ei bine, cel mai probabil, nu ți-a trecut niciodată prin minte această idee. Totuși, un studiu recent realizat în Statele Unite ale Americii este pe cale să schimbe modul tradițional în care oamenii beau îndrăgita băutură.

Americanca Michelle Francl a efectuat cercetări care au dezvăluit marele beneficiu al consumului de ceai cu sare. Aceasta a descoperit că adăugarea de sare la un ceai prea tare poate reduce percepția de amărăciune.

”În Statele Unite primești niște cești de ceai îngrozitoare. Oamenii de aici folosesc adesea apă călduță direct de la robinet. Este oribil.

Am crescut în Midwest, care este o regiune puternic băutoare de cafea, dar ceaiul a fost întotdeauna băutura mea preferată – și am investit mult timp în studierea lui”, a spus Michelle Francl.

Care este explicația specialistului

Mai mult, într-un interviu acordat publicației New Cientist, Michelle Francl a explicat: ”Deși poate părea neverosimilă, ideea de a adăuga un vârf de cuțit de sare în ceai pentru a reduce amărăciunea își are rădăcinile în știință.

Ionul de sodiu este un element-cheie în sare și interacționează cu mecanismul chimic care produce percepția de amăreală.” De asemenea, un alt sfat oferit de Michelle Francl pentru un ceai perfect este acela de a adăuga un mic strop de suc de lămâie.

Acesta are capacitatea de a îndepărta spuma care apare uneori la suprafața băuturii. Ea se formează din elementele chimice din ceai și apă.

Te-ar mai putea interesa și Nu mai arunca pliculețele de ceai folosite. 8 modalități surprinzătoare în care le poți utiliza în gospodărie!

Descoperirea cercetătorului a creat isterie în Marea Britanie

Declarațiile cercetătorului au stârnit o mare vâlvă în rândul iubitorilor de ceai, mai ales în Marea Britanie, unde oamenii nu au încetat să publice comentarii pe această temă, deoarece consumul acestei băuturi este o însemnare a culturii lor.

Se știe că aceștia beau aproximativ 100 de milioane de cești pe zi, ceea ce echivalează cu aproape 36 de miliarde pe an, potrivit Uk Tea & Infusions Association.

Te-ar mai putea interesa și Ai preparat greșit până acum ceaiul. De ce nu ar trebuie să fierbi niciodată apa!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *