Nu mai arunca pliculețele de ceai folosite. 8 modalități surprinzătoare în care le poți utiliza în gospodărie

Trebuie neapărat să le păstrezi
Nu mai arunca pliculețele de ceai folosite. 8 modalități surprinzătoare în care le poți utiliza în gospodărie

Nu le mai aruncați după ce le folosiți! Banalele pliculețe de ceai pot avea întrebuințări surprinzătoare în gospodărie. Iată modalitățile prin care le poți reutiliza cu mare încredere.

Cum poți refolosi pliculețele de ceai

A venit toamna, iar un ceai fierbinte face bine oricui! Dacă obișnuiți să beți ceai zilnic, nu mai aruncați la gunoi pliculețe de ceai uzate. Dacă nu știți, acestea au proprietăți uimitoare și în afara cănii, atâta timp cât au fost depozitate corect.

La fel ca zațul cafelei, pliculețe de ceai pot fi reutilizare, astfel încât nimic să nu se piardă. Vezi la ce ajută pliculețe de ceai folosite. Cu siguranță nu le veți mai arunca de acum înainte!

Elimină cu succes rugina de pe crătiți

Pare greu de crezut, dar pliculețele de ceai negru pot împiedica formarea petelor de rugină pe tigăi sau oale. Asta pentru că ele conțin tanina, un compus care împiedică oxidarea metalelor. Este de ajuns să frecați suprafața unui vas după spălare cu un pliculeț de ceai negru uzat.

Citește și: De ce să nu încălzești niciodată apa la microunde. Cât de periculos este, de fapt

Curăță petele de pe covor

Dacă nu reușiți să curățați covorul cu soluții, puteți împrăștia conținutul unui pliculeț de ceai uscat pe acesta. Lăsați 20 de minute să acționeze, iar mai apoi aspirați. Petele și mirosurile vor dispărea complet!

Pliculețele de ceai folosite frăgezesc carnea

Taninul, compusul din pliculețele de ceai negru, ajută și la frăgezirea cărnii. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați carnea la marinat peste noapte cu pliculețele respective. A doua zi o puteți găti la grătar sau cuptor.

Calmează iritațiile pielii

După ce ați folosit aparatul de ras, pielea poate fi iritată, însă pliculețele de ceai folosite pot ameliora și calma iritațiile din zona respectivă. Așadar, tamponați zona afectată timp de 5 minute.

O alternativă bună pentru vopsea

Pliculețele de ceai folosite pot ajuta și la vopsirea țesăturilor. Pune pliculețe de ceai într-o oală cu apă și amestecă-le până obții culoarea dorită. Apoi lasă țesătura să se înmoaie în soluția preparată până în ziua următoare. La final, clătește cu apă rece și oțet, pentru a păstra culoarea.

Citește și: Nu mai arunca cojile de nucă la gunoi. Utilizarea incredibilă pe care o au în gospodărie, puțini știu de asta

Calmează arsurile solare

Dacă vă confrunți cu arsurile solare, puneți un pliculeț uzat de ceai și umezit pe suprafața arsă, pentru a elimina disconfortul.

Elimină complet mirosul de ceapă

Mirosul de ceapă este persistent, indiferent dacă vă spălați pe mâini sau nu. Puteți scăpa de acest miros dacă frecați mâinile cu pliculețele uzate de ceai.

Îngrășământ pentru flori

Acestea sunt bune și îngrășământ pentru flori. Puteți uda tufele de trandafiri cu ceai slab preparat cu pliculețe folosite și veți vedea cum se dezvoltă rapid și frumos.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *