De ce te gândești la o altă persoană dacă îți iubești partenerul. Nu este chiar ciudat ceea ce simți. Explicația psihologilor

Care este explicația psihologilor pentru această situație

Scris de: Daoud Andra

24 Nov. 2022

De ce te gândești la o altă persoană dacă îți iubești partenerul. Nu este chiar ciudat ceea ce simți. Explicația psihologilor

Atunci când ești într-o relație de lungă durată, se poate întâmpla să ai de-a face cu diferite tentații. Fie că ești femeie sau bărbat, te poți găsi în situația în care te gândești constant la o altă persoană, chiar dacă îți iubești partenerul. Acest lucru poate genera sentimente de vinovăție, însă psihologii spun că nu este cazul să îți faci griji, până la un punct.

De ce te gândești la o altă persoană, atunci când ești într-o relație

A fi într-o relație de mult timp cu cineva presupune să treci printr-o mulțime de stări și sentimente. Unele dintre ele îți pot provoca îndoială sau chiar vinovăție. O astfel de situație, destul de des întâlnită, este cea în care ești într-un cuplu, dar ajungi să te gândești constant la altcineva.

Atât femeile, cât și bărbații, experimentează astfel de situații și trăiri. Poate fi o persoană pe care o știi de mult timp sau cineva pe care abia l-ai cunoscut. În aceste cazuri, mulți oameni se simt vinovați și încep să se îndoiască de sentimentele lor pentru partener.

Citește și: Zodia care înșală cel mai mult. Trebuie să te ferești de acești nativi, dacă vrei o relație de lungă durată

Psihologii specializați în relații spun însă că nu este cazul să îți faci griji. Oamenii sunt, la bază, ghidați de instinct. Indiferent că ești singur sau într-o relație, se poate întâmpla să simți atracție atunci când cunoști pe cineva. Acest lucru nu are legătură cu faptul că ai deja un partener, ci cu instinctele de bază. Se întâmplă să te gândești la altă perosană și pentru că tot ce este nou, diferit, ne captează atenția destul de ușor.

De ce te gandesti la o alta persoana daca iti iubesti partenerul
De ce ajungi să te gândești la altcineva, atunci când ești într-o relație

Când se consideră că îți înșeli partenerul

Oricât de fericit ai fi în relație, după un timp dispar magia și emoția începuturilor. Acestea pot fi însă experimentate din nou atunci când cunoști o altă persoană care te atrage. Important este, spun specialiștii, ce alegi să faci în această situație: dacă dai sau nu curs atracției față de altcineva, fiind într-o relație.

A te gândi la altcineva din când în când, în timp ce ești într-o relație, nu este un motiv să te simți vinovat, fiind un lucru normal. Însă dacă acea persoană ți-a căzut cu tronc și te gândești obsedant la ea, lucrurile devin mai complicate. Atunci când acest lucru îți afectează relația și te gândești să dai curs atracției, se poate pune problema infidelității.

Citește și: De ce o femeie înșală, de fapt. Cel puțin 6 motive pentru care ajunge să fie infidelă

Psihologii spun că, în astfel de situații, trebuie să te gândești bine la ce vrei. Să pui în balanță sentimentele pentru partener, istoricul vostru, planurile de viitor și să te gândești bine dacă merită să dai curs tentației. În cazul în care ajungi să te îndrăgostești de persoana respectivă și îți dai seama că nu mai vrei să fii cu partenerul tău, este recomandat să fii cinstit și să discuți deschis cu el. A avea o aventură este o soluție pe termen scurt, însă mai devreme sau mai târziu va trebui să fii sincer cu tine și să dai cărțile pe față.

7.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.