De ce tenul bărbaților diferă de cel al femeilor. Cum trebuie îngrijit fiecare tip de piele

De ce bărbații nu ar trebui să folosească produse de îngrijire facială pentru femei.
De ce tenul bărbaților diferă de cel al femeilor. Cum trebuie îngrijit fiecare tip de piele

Pielea bărbaților și cea a femeilor prezintă diferențe semnificative, iar abordarea corectă în îngrijirea tenului este esențială pentru menținerea sănătății și aspectului acesteia. Hormonul testosteron, prezent în mod predominant în corpul bărbaților, influențează direct structura și caracteristicile pielii lor. De aceea este important ca atât femeile, cât și bărbații să adopte o rutină de îngrijire care să țină cont de particularitățile tenului fiecăruia.

De ce tenul bărbaților diferă de cel al femeilor

Tenul bărbaților și cel al femeilor au o serie de diferențe importante, care determină și nevoi diferite de îngrijire. Una dintre ele este dată de structura pielii. Pielea bărbaților este cu 15-20% mai groasă decât cea a femeilor, datorită nivelului mai ridicat de testosteron, având mai multe fibre de colagen care conferă un aspect ferm și hidratare intensă.

Citește și: Faci asta zilnic, fără să știi că îți îmbătrânește pielea cu 10 ani. Cum îți protejezi tenul

Această caracteristică face ca tenul bărbaților să nu dezvolte riduri semnificative până în jurul vârstei de 35 de ani. Prin urmare, îngrijirea specifică bărbaților este esențială pentru a răspunde nevoilor tenului lor.

Sebumul

Cu toate acestea, din cauza hormonului masculin testosteron, glandele sebacee sunt mai active și produc mai mult sebum, ceea ce poate duce la probleme precum acneea, în special la bărbații tineri. Prin urmare, folosirea produselor de îngrijire feminină nu ar trebui să fie făcută de către bărbați, întrucât acestea pot înfunda glandele sebacee și cauza coșuri, susțin specialiștii în dermatologie.

Pentru a combate această problemă, bărbații ar trebui să utilizeze produse special concepute pentru tenul lor, care să le ofere o hidratare intensă și să nu conțină ingrediente foarte grase.

Părul facial

Părul facial este și el o caracteristică distinctă a pielii bărbaților. Dar acesta poate fi un avantaj pentru domni. Pe lângă faptul că firele de păr de pe față permit bărbaților să crească o barbă dacă își doresc, acestea previn apariția ridurilor și mențin structura și conturul feței.

Totuși, prezența foliculilor face ca pielea bărbaților de pe față să aibă nevoi speciale față de cele ale femeilor. De exemplu, după bărbierit, pielea este predispusă la iritații și senzație de asprime. În plus, bărbieritul exfoliază pielea prin îndepărtarea pielii moarte. Iar dacă o rutină corectă de îngrijire nu este urmată, riscul de pori înfundați și fire crescute pe sub piele este foarte ridicat.

Cele mai bune produse de îngrijire pentru bărbați

În concluzie, produsele de îngrijire pentru bărbați ar trebui să fie adaptate nevoilor specifice pielii lor. Acestea trebuie să lupte împotriva excesului de sebum, să îndepărteze luciul feței și să prevină riscul de pori înfundați și fire crescute sub piele după bărbierit.

Citește și: Ego Life, ediția a 89-a. Dana Săvuică, dr. Bogdan Niculae și Carmen Negoiță, despre frumusețe și sănătate. Cum îți îngrijești corespunzător pielea

Totodată, produsele de îngrijire masculine ar trebui să ofere hidratare intensă, dar și să se absoarbă rapid. Astfel, cele mai eficiente produse de îngrijire masculină sunt cele care luptă împotriva porilor înfundați, iritării și a altor efecte adverse cum ar fi îndepărtarea celulelor moarte, calmarea pielii și restabilirea nivelului de hidratare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *