De la ce vârstă se creează emoțiile și ce se întâmplă în primii ani de viață ai copilului tău VIDEO EXCLUSIV

Chiar de la naștere, bebelușul simte emoție în relație cu mama
De la ce vârstă se creează emoțiile și ce se întâmplă în primii ani de viață ai copilului tău VIDEO EXCLUSIV

Emoțiile joacă un rol foarte important în viața fiecărei persoane. Însă când începem să simțim emoții? Ce sunt emoțiile și cum ne afectează dacă acestea sunt neînțelese? Psihoterapeutul Andreea Săvulescu a explicat în cadrul emisiunii Ego Life de la ce vârstă se creează emoțiile și care sunt lucrurile la care părinții trebuie să fie atenți în ceea ce privește sentimentele copilului.

De la ce vârstă se creează emoțiile și ce se întâmplă în primii ani de viață ai copilului tău

Andreea Săvulescu, psihoterapeut, a explicat în cadrul discuției cu Dana Săvuică, la Ego Life, faptul că emoțiile se trăiesc încă din primii ani de viață. Chiar de la naștere, bebelușul simte emoție în relație cu mama. Toate acestea sunt în funcție de felul în care mama se raportează la nevoie bebelușului.

Dacă nevoia bebelușului nu este împlinită, el percepe faptul că nu este iubit. Astfel, din această interacțiune sau lipsa de conexiune cu mama, copilul acumulează informații până la vârsta de trei ani.

“Emoțiile se trăiesc în primii ani de viață”

Între trei și șapte ani copiii sunt exact ca un burete. Potrivit psihoterapeutului, undele creierului sunt mult mai încetinite și de aceea sunt și copii care pot învăța foarte multe limbi străine în primii ani de viață. Acest lucru se întâmplă pentru că are loc învățarea în mod natural.

“Emoțiile se trăiesc în primii ani de viață, încă de la naștere, în relație cu mama și în funcție de felul în care ea se raportează la nevoile bebelușului. Dacă bebelușul plânge de foame și mama îl leagănă, nu a fost îndeplinită o nevoie, deși intenția asta a fost. Un bebeluș nu știe să spună plâng de foame, o mamă presupune. Și atunci el, în corpul său, percepe faptul că nu este iubit. Și până să se formeze creierul la vârsta de trei ani, acumulează niște informații din această interacțiune sau conexiune sau din lipsa de conexiune cu mama.

Practic, harta noastră emoțională se formează atunci, încă de la naștere, iar creierul se dezvoltă până la 3 ani se formează conexiunile neuronale și până la vârsta de 7 ani copiii absorb ca un burete, în mod natural. Undele creierului sunt mult mai încetinite și de aceea sunt și copii care pot învăța foarte multe limbi străine în primii ani de viață, pentru că se întâmplă învățarea în mod natural”, a explicat Andreea Săvulescu la Ego Life.

Emisiunea Ego Life este prezentată de Dana Săvuică și poate fi urmărită în fiecare luni, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *