De unde a avut Emilian bani ca să se poată transforma în artist independent. ”Din muzică e cam greu” VIDEO EXCLUSIV

”Să vadă lumea că eu cânt, am niște piese, că sunt artist”

Emilian a terminat contractul cu casa de producție a lui Smiley, prilej pentru a lua decizia de a deveni artist independent. Artistul și-a dorit să vadă cum este să lucreze singur, dar mai ales și-a dorit să învețe toți acești pași care conturează o carieră artistică. Emilian a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că deocamdată îi este greu, dar este entuziasmat de toate lucrurile pe care le descoperă zilnic.

”E ca un fel de mic business al tău de care trebuie să ai grijă”

Din dorința de a înțelege tot ce înseamnă industria muzicală din România, Emilian și-a luat cariera în propriile mâini și a decis că este momentul să facă un pas important, acela de a deveni un artist independent, fără să mai aibă contract cu nicio casă de producție.

”Nu este niciodată nici prea devreme, nici prea târziu. Toate lucrurile mi se pare că vin la momentul potrivit și toate lucrurile se întâmplă cu un scop. Pot să zic că un pic ”m-am aruncat”. Adică am vrut să fac treaba asta, a fost alegerea mea. S-a terminat contractul și am ales să văd ce înseamnă să fii un artist independent. E greu, nu zic că nu, pentru că tu trebuie să bagi bani în videoclipuri și toate cele. Eu noroc că îmi scriu piesele și mi le fac și atunci mai câștig pe partea asta pentru că nu trebuie să plătesc pe cineva neapărat ca să-mi scrie o piesă. Dar e greu pentru că trebuie să investești în promovare, trebuie să investești în content, într-o grămadă de lucruri. În primul rând trebuie să investești timp și asta am învățat că mă cam obosește și de asta încerc să găsesc niște oameni și o echipă cu care să lucrez. Încep deja să mi-o formez, ceea ce mă bucură”, a explicat artistul.

Acum este în faza în care descoperă lucruri noi și se entuziasmează de fiecare lucru pe care îl face, deși recunoaște că nu s-ar fi așteptat să fie atât de solicitant.

”Am trecut prin niște momente din astea interesante, gen să spargi cioburi la 12 noaptea la tine în curte pentru videoclipul pe care urmează să-l faci. E ceva interesant, dar este tare că am ce să povestesc. Asta este tare”.

Citește și: Destinația superbă aleasă de Emilian pentru vacanță: „Am zis că este cazul să mai fac ceva pentru sufletul meu”. A plecat singur, ce experiențe inedite a trăit VIDEO EXCLUSIV

Faptul că acum este propriul producător, dar și investitor este un pas mare pentru Emilian, care pe lângă muzică încearcă să înțeleagă tot ce are legătură cu partea de producție.

”Este un proces prin care vreau să trec ca să înțeleg niște lucruri. În momentul în care alegi să faci asta practic devii și propriul investitor, e ca un fel de mic business al tău de care trebuie să ai grijă. Dar este interesant. Învăț foarte multe chestii și mi se pare că mă dezvolt”.

Emilian a făcut mai mulți bani din social media decât din muzică

Extrem de sincer, artistul recunoaște că a văzut pe propria piele ce înseamnă muzica ca și business și de fapt cât de multe investiții, mai ales de ordin financiar, trebuie făcute. Spre norocul lui nu a pornit pe zero pe acest drum, ci s-a folosit de economii.

”Muzica este cam cel mai costisitor lucru. Eu din fericire, mulțumesc lui Dumnezeu și mulțumesc cumva și mie uitându-mă în spate, că am reușit să fac lucruri ca lumea pe social media, am reușit să-mi cresc conturile de socializare destul de bine și să fiu destul de prolific acolo încât să pot să atrag niște contracte cu brand-uri care să mă ajute cât de cât să mă mențin pe linia de plutire. Adică să am niște bani ca să pot să-i investesc în muzica. Că din muzică e cam greu. Adică dacă nu faci piese care să fie comerciale e mai greu”, a explicat tânărul.

Scopul lui nu este să își creeze propria casă de producție, ci în clipa de față vrea să se axeze doar pe cariera lui și să o ducă în direcția în care își dorește.

”Cred că pe partea asta de filmat, de videoclipuri, nu cred că m-aș băga, dar în schimb mă tentează foarte mult tot ce înseamnă partea de management, de creație în special. Adică pe lângă faptul că e clar că mă pasionează tot ce înseamnă creație muzicală, că de aia am și început să-mi produc singur piesele, mă tentează foarte tare chestia asta de management. Îmi place, descopăr lucruri noi, îmi place să văd ce înseamnă YouTube, să faci un plan de content pentru o piesă, un plan de lansare. Cam asta am făcut până acum de unul singur și rezultatele au fost peste așteptări. Mergem așa pas cu pas, învățăm”, a mai completat artistul.

Citește și: Care e cel mai scump obiect vestimentar pe care îl are Emilian: „Încă nu am ajuns la nivelul de a da 1.000 de euro pe Balenciaga!” VIDEO EXCLUSIV

Prioritar pentru el este să arate publicului ceea ce face el cu adevărat și cei de acasă să îl repereze mai mult decât ca pe un creator de conținut.

”Acum o să arăt mai mult din ce fac. Vreau să arăt oamenillor pentru că multă lume nu știe, bine nici nu a avut ocazia să mă vadă cântând. Mi-am dat seama că mulți dintre ei mă știu poate de pe Tik Tok sau poate m-au văzut la ”Te cunosc de undeva”, dar mulți oameni nu știu ce cânt eu sau cum cânt eu. Cumva asta aș vrea să servesc oamenilor mai mult anul acesta. Să vadă lumea că eu cânt, am niște piese, că sunt artist, că am scris piese și vreau să-i introduc mai mult în partea asta a mea muzicală decât cum a fost până acum, partea de creator de conținut. Va rămâne și partea aia, că mie îmi place mult să fac tot felul de lucruri pe Tik Tok, acolo e locul meu de joacă. Dar o să încerc să arăt și locul meu de joacă din punct de vedere muzical, adică ce piese fac, cum fac”, a mai completat Emilian pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu  

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *