De unde provin produsele Pilos de la Lidl. Mulți le cumpără, dar puțini cunosc acest detaliu

De unde provin produsele Pilos de la Lidl. Mulți le cumpără, dar puțini cunosc acest detaliu

Multe dintre produsele sub marca „Pilos” disponibile la Lidl provin dintr-o gamă diversificată de furnizori. Lidl colaborează cu producători și furnizori selectați, asigurându-se că produsele lor respectă standardele de calitate și siguranță alimentară. Dacă și dumneavoastră doriți să aflați cine vă produce alimentele preferate, vî invităm să citiți acest articol și să aflați toate detaliile.

De unde provin lactatele de la Lidl

Laptele sub marca „Pilos,” cunoscut pentru prețul accesibil, este produs în diverse locații, iar informațiile despre originea specifică a acestui lapte pot varia de la un produs la altul.

Recent, Lidl a început să furnizeze mai multe informații pe etichetele produselor sale, inclusiv despre locurile de producție. Astfel, această transparență sporită le permite consumatorilor să afle mai multe despre originea produselor lor.

De ceva vreme, producția iaurturilor BioEF pentru marca privată „Pilos” a Lidl a fost preluată de Fabrica de Lapte Brașov, așa cum se poate observa din informațiile de pe etichetele produselor.

Cu toate acestea, până în prezent, acest aspect nu era adesea menționat în mod explicit pe ambalajele acestor produse, ceea ce a creat o anumită confuzie în ceea ce privește originea exactă a acestora.

Citește și: Din ce este făcut, de fapt, mușchiul file din Lidl. Detaliul de pe etichetă pe care nimeni nu l-a citit

Nu este obligatoriu ca numele procesatorului să fie inscripționat pe ambalaj

Potrivit lui Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), normele în vigoare nu impun ca numele procesatorului să fie specificat pe ambalajul produselor de tip marcă privată.

Produsul de la LIDL pe care toată lumea îl aștepta
 

În schimb, ștampila sanitar veterinară, adică marca ovală, este suficientă pentru a indica faptul că produsul este conform cu standardele de igienă și siguranță alimentară.

Cu toate acestea, odată cu o mai mare cerință din partea consumatorilor pentru transparență și cu dorința retailerilor de a furniza mai multe informații despre produsele lor, s-a început să se regăsească mai des pe etichetele produselor și informații legate de locul de producție.

Vezi și: De unde provine, de fapt, caşcavalul Pilos de la Lidl. Puțini români au habar

Conducere Lidl dorește mai multe produse românești pe rafturi

Lidl domină piața locală a comerțului alimentar din punct de vedere al cifrei de afaceri și furnizează o mare parte dintre produsele pe care le găsiți în magazine prin parteneriate cu FrieslandCampina, compania din spatele brandului Napolact, și Fabrica de Lapte Brașov.

De asemenea, în trecut, Lidl își anunțase intenția de a aduce la raft din ce în ce mai multe produse de origine românească.

Te poate interesa și: Unde e produs laptele Pilos din Lidl. Puțini români sunt atenți la acest detaliu de pe etichetă

Cu toate acestea, nu era clar dacă această strategie se aplică și la produsele din marca privată sau se referă doar la alte produse deja disponibile pe piață, precum laptele Olympus sau Napolact. Cu trecerea timpului, pare că planurile Lidl s-au concretizat în mare măsură.

Astfel, retailerul a reușit să aducă pe rafturile sale un număr crescut de produse de origine românească, inclusiv sub marca proprie „Pilos,” astfel sporind varietatea și accesibilitatea acestor produse pentru consumatorii din România.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.5 25 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *