Din ce este făcut, de fapt, mușchiul file din Lidl. Detaliul de pe etichetă pe care nimeni nu l-a citit

Din ce este făcut, de fapt, mușchiul file din Lidl. Detaliul de pe etichetă pe care nimeni nu l-a citit

Mușchiul file din magazine nu este exact ceea ce pare. ANPC (Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor) atrage atenția și dezvăluie conținutul real al acestui produs. Este important să aflăm ce conține, de fapt, mușchiul file din magazine, deoarece ANPC semnalează o problemă importantă pentru clienți.

Mușchiul file are un preț nejustificat

Cu siguranță, ați achiziționat cel puțin o dată mușchiul file din magazine. Acesta este disponibil în hipermarketuri și chiar în alte magazine mai mici, fiind unul dintre cele mai achiziționate mezeluri. Prețul său este destul de ridicat, cu 84 de lei pe kilogram. Însă, cu toate acestea, ceea ce cumpărăm de fapt nu corespunde așteptărilor noastre.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a transmis un mesaj important prin intermediul contului său oficial de socializare, dezvăluind că mușchiul file din magazinele din România nu este ceea ce pare, și, în plus, prețul său nu este justificat.

Citește și: Ce conține, de fapt, smântâna Olympus de la Lidl. Mulți nu sunt atenți la acest detaliu ascuns de pe etichetă

Ce conține mușchiul file

Conform informațiilor furnizate de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, eticheta produsului este cea mai relevantă sursă de informații. Aici putem afla câtă proteină animală conține produsul, precum și lista detaliată a celorlalte ingrediente incluse în compoziția sa.

Te poate și: Ce conține laptele Napolact, de fapt. Detaliul de pe etichetă pe care nimeni nu l-a sesizat

„Cotlet de porc fără os, apă, sare, proteină vegetală din SOIA, stabilizatori (difosfați), proteină animală din porc, agent de îngroșare (caragenan), antioxidant (eritorbat de sodiu), arome, zaharuri (maltodextrină), extracte naturale (porc și legume), extract de drojdie, conservant (nitrit de sodiu).
Carne formată. Carne din UE. Produs într-o fabrică în care se utilizează: LAPTE (lactoză), GRÂU (gluten), MUȘTAR, ȚELINĂ”, mai scrie pe eticheta produsului.

La ce informații mai trebuie să acorzi atenție

În plus, un aspect important pe care mulți îl trec cu vederea este faptul că mușchiul file trebuie să fie consumat în maxim 24 de ore de la deschidere.

De asemenea, acesta trebuie păstrat la temperaturi cuprinse între +2°C și +5°C pentru a menține calitatea, iar sănătatea să nu ne fie pusă în pericol atunci când îl consumăm.

Vezi și: Ce conține salamul de Sibiu, de fapt. Puțini români știu adevărul, ingredientul secret care te va șoca

Pe eticheta produsului, puteți găsi și informații despre conținutul său nutrițional. Conform datelor furnizate de ANPC, pentru fiecare 100 de grame de mușchi file, acesta are o valoare energetică de 439 kj sau 104,6 kcal.

Se pare că produsul conține 4,2 grame de grăsimi, din care 1,5 grame sunt acizi grași saturați, 0,8 grame de carbohidrați (dintre care mai puțin de 0,5 grame sunt zaharuri), 16,4 grame de proteine și 2,4 grame de sare. Astfel, informațiile prezentate pe eticheta vă pot ajuta să luați decizii informate cu privire la alimentația dumneavoastră.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
5.1 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *