Denise Rifai, victima unei escrocherii pe internet. Vedeta Kanal D își avertizează fanii, ce nu trebuie să facă sub nicio formă

Prezentatoarea a devenit victima unei înșelăciuni
Denise Rifai, victima unei escrocherii pe internet. Vedeta Kanal D își avertizează fanii, ce nu trebuie să facă sub nicio formă

O nouă escrocherie se răspândește pe internet, având în centrul său nume sonore precum Robert Turcescu și Denise Rifai, dar și canale de televiziune renumite. Astfel, frumoasa prezentatoare de la Kanal D a dorit să își anunțe admiratorii prin intermediul rețelelor de socializare să nu cadă pradă acestei înșelăciuni.

Denise Rifai a devenit victima unei escrocherii

În mediul online se răspândește o știre falsă despre un presupus interviu pe care Denise Rifai l-ar fi realizat cu Robert Turcescu în cadrul emisiunii sale de la Kanal D, intitulată „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Deoarece acesta este doar unul dintre numeroasele exemple în care diferite entități se folosesc de numele emisiunilor și ale unor personalități publice pentru a promova informații false sau a desfășura diverse scheme de înșelăciune, celebritatea și-a avertizat comunitatea din mediul online.

Citește și: Ce secret are Denise Rifai pentru fiecare emisiune pe care o filmează: “Întotdeauna!” VIDEO EXCLUSIV

Ce a avut de spus prezentatoarea

Prezentatoarea și-a rugat cu sinceritate urmăritorii și utilizatorii din mediul online să fie vigilenți și să evite să deschidă astfel de linkuri care conțin informații complet inventate și potențial dăunătoare.

„Acest așa-zis interviu este, evident, un fake news în care este rostogolit numele meu, al emisiunii , precum și al altor persoane publice și companii. Îi rog pe cei care vin în contact cu aceste pagini fake să nu le deschidă!

40 de intrebari cu Denise Rifai

Vezi și: De ce nu a apărut Klaus Iohannis în emisiunea lui Denise Rifai, de la Kanal D, până acum. Prezentatoarea a spus clar VIDEO EXCLUSIV

În materialul fals care face referire la presupusul interviu, se promovează o platforma care ar asigura venituri consistente după o investiție inițială. Știrea mincinoasă susține, printre altele, și informațiile că Robert Turcescu ar fi fost “arestat” sau “dat în judecată de Banca României.”, a scris pe pagina sa de Facebook Denise Rifai.

Fake news-ul a fost gândit să atragă atenția oamenilor

În plus, informațiile publicate au fost meticulos concepute pentru a atrage atenția oamenilor, și elemente esențiale precum capturile din cadrul așa zisei emisiuni au fost selectate cu grijă pentru a crea o iluzie de autenticitate.

Pentru a da aparența de veridicitate, escrocii au copiat site-uri de o importanță majoră din România, făcând în așa fel încât înșelăciunea să pară cât mai credibilă.

Există doar câteva indicii subtile care pot să dezvăluie faptul că este vorba despre o înșelătorie, dar dacă nu ești atent, poți cădea ușor în această capcană.

Te poate interesa și: Bărbatul celebru de care s-a îndrăgostit Denise Rifai: “Dragostea există”. Nu este Dan Bittman

Pe paginile respective, au fost ulterior publicate și alte articole false. Pentru a crește nivelul de credibilitate, autorii înșelăciunii se folosesc de numele a două companii de stat românești importante, RomGaz și Hidroelectrica, care sunt listate la bursă.

Mai grav, cei care stau în spatele acestui plan înșelător îi avertizează pe cititori că articolul ar putea fi șters în orice moment și îi îndeamnă să acționeze rapid și să depună bani pe platforma respectivă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *