Designerul Andreea Mărcuța, despre trendurile anului 2024 pentru rochia de mireasă. „Albul clasic nu se mai poartă de mulți ani” VIDEO EXCLUSIV

”Bijuteriile vin ca o completare perfectă”

Puține sunt femeile care nu s-au imaginat cel puțin o dată în rochia de mireasă sau care nu și-au ales modelul încă din copilărie. Ce-i drept, oricât de mult și-ar fi imaginat momentul când vor păși în fața altarului, la evenimentul în sine s-au mai păstrat doar foarte puține detalii. Asta se întâmplă pentru că în fiecare an se lansează tot felul de modele și trendurile sunt într-o continuă schimbare. Designerul Andreea Mărcuță vine și anul acesta și explică în exclusivitate pentru EGO.ro care sunt trendurile în 2024 atunci când vine vorba de rochia de mireasă.

Designerul Andreea Mărcuța: „Se poartă rochia mini, care este mai populară, mai îndrăzneață și mai scurtă ca niciodată”

Nunta este unul dintre cele mai importante momente din viața unei femei, cel puțin, astfel că rochia de mireasă este elementul principal în care se învârte toată povestea. Este foarte adevărat că orice femeie are dreptul să aleagă ce rochie de mireasă își dorește și care crede că i se potrivește cel mai bine, însă sunt multe viitoare mirese care preferă să se orienteze după trendurile actuale și să fie cât mai actuale. Astfel că, în 2024 nu se mai poartă rochia clasică albă, ci se optează pentru tot felul de alte nuanțe.

”În primul rând se poartă ceea ce ne stă bine. E foarte important ca mireasa să știe că rochia aleasă trebuie să o avantajeze, să îi pună în valoare silueta și să scoată în evidență atuurile. Bineînțeles că vrem ca miresele noastre să cunoască trend-urile, să știe ce a apărut pe podiumurile internaționale. Se poartă rochiile spectaculoase și aici ne bucurăm pentru că este punctul nostru forte și suntem prima opțiune pentru miresele care își doresc să arate spectaculos și să aibă o rochie lucrată manual de zeci de mâini din atelier, care fac franjurii manual, lucrează perluțe, cristale, pene pentru că, apropo de trend-uri, penele au reapărut iar în forță și în acest an. Se poartă rochia mini, care este mai populară, mai îndrăzneață și mai scurtă ca niciodată. Nu numai ca și a doua opțiune pentru momentul petrecerii cât și ca prima opțiune, cu o fustă detașabilă”, ne-a explicat designerul care este ales de multe vedete autohtone pentru ziua cea mare dar și pentru diverse ocazii.

Citește și: Oana Moșneagu se căsătorește peste 3 luni, dar nu a ales încă rochia de mireasă. „Nu am fost acea fetiță care avea fantezii legate de ziua nunții” VIDEO EXCLUSIV

Mai mult decât atât, celebrele rochii tradiționale sunt înlocuite de modele la care multe femei nici nu visau că le pot transforma într-o rochie de mireasă.

”Au revenit și în acest an costumele, în detrimetrul rochiei tradiționale. Costumele din mai multe piese, rochia sacou, costumele cu linii spectaculoase, cu elemente glamour. Se poartă liniile clasice, liniile minimaliste, dar cu un touch de glam și se poartă culorile, de ce nu. În primul rând albul neon, albul clasic, nu se mai poartă de mulți ani, nu mai este o alegere a viitoarelor mirese. Se poartă ivory, iar pe lângă lângă se mai poartă auriu, silver, pasteluri, roze, bleu”, a completat creatoarea de modă.

Andreea Mărcuță sfătuiește miresele să nu-și aleagă cu mult timp înainte rochia de mireasă

La văzul unora dintre modelele actuale multe mirese se sperie și sunt de părere fie că nu vor rezista îmbrăcate cu o creație plină de pietre, strașuri sau perle cusută manual, fie că vor fi confundate cu unele dintre invitate.

”Rochia ”bijuterie” nu este absolut deloc greu de purtat. Are o bază foarte bună, care se mulează foarte bine pe corp, care susține foarte bine și miresele se simt foarte bine în ea. Este mai ușor de purtat decât o rochie cu volum, decât una din tafta extrem de grea. Deci este o primă opțiune și o a doua opțiune foarte bună”, ne-a declarat Andreea Mărcuță.

Pentru a nu se trezi în situația în care multe mirese ajung să vină la ea la atelier pentru a schimba nu o dată, ci chiar de mai multe ori modelul rochiei, Andreea Mărcuță sfăuitește doamnele și domnișoarele să nu își comande rochia de mireasă cu foarte mult timp înaintea evenimentului.

”Este foarte important de știut că miresele nu trebuie să vină nici cu foarte mult timp înainte. De ce? Pentru că se pot răzgândi, pentru că apar modele noi, pentru că ulterior o să vadă o broderie care o inspiră mai mult sau poate un model și o să renunțe la rochia pe care a început-o și o să vrea altă rochie, riscând să rămână cu două sau poate trei rochii. Drept urmare eu cred că între 3 și 8 luni este mai mult decât suficient timp în care noi putem consilia mireasa, putem să-i facem rochia visurilor ei”, a spus designerul.

Însă nici cu câteva zile înainte de a ajunge în fața altarului, cu atât mai mult cu cât de cele mai multe ori, în săptămâna anterioară nunții, cele mai multe mirese ajung să-și schimbe complet silueta.

”Cumva, pentru că noi lucrăm personalizat și lucrăm de la schiță la produs final, suntem pe tot parcursul alături de mireasă. Și atunci dacă vedem că mireasa slăbește extrem de mult, este o mireasă care se stresează, care slăbește de la probă la probă, cumva lăsăm proba finală cât mi aproape de eveniment. Cam cu o săptămână înainte. În general eu sfătuiesc să se lase două săptămâni pentru a vedea cum se așează rochia și pentru a face ultimele detalii”.

Citește și: Roxana Vancea a strălucit în 3 rochii de mireasă, înconjurată de copiii ei. Ținutele i-au pus în evidență silueta de invidiat

Un aspect de care designerii ne sfătuiesc să ține cont, nu neapărat doar din postura de mireasă, este atunci când alegem bijuteriile. Dacă se optează pentru o rochie prețioasă prin statura ei, atunci trebuie o atenție mult mai mare la alegerea accesoriilor.

”Eu sunt pro bijuterii. Sunt de părere că bijuteriile vin ca o completare perfectă, dar trebuie să avem foarte mare grijă. Dacă rochia este extrem de lucrată, dacă are foarte multe elemente, nu mai poți veni și cu o bijuterie statement, cu ceva extravagant. Atunci cumva se optează către cercei sau către ceva finuț care să fie efectiv ca o completare firească a ținutei”, a mai declarat Andreea Mărcuță pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *