Dietă simplă de toamnă. Cum slăbești rapid până la sărbători, alimentele care topesc kilogramele în plus

Află cum poţi să slăbeşti rapid până la sărbători!
Dietă simplă de toamnă. Cum slăbești rapid până la sărbători, alimentele care topesc kilogramele în plus

Au mai rămas doar două luni de zile până la sosirea sărbătorilor de iarnă și îți faci griji că nu vei încăpea în rochia de Revelion? Ei bine, atunci ai nimerit exact unde trebuie. Cori Grămescu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați antrenori de pilates și nutriționiști de la noi din țară, îți dezvăluie cum slăbești rapid. Iată ce alimente topesc kilogramele în plus!

Cum să dai jos kilogramele în plus până la sărbători

Suntem deja în luna noiembrie și te gândești cu groază că nu vei încăpea în rochia favorită de Crăciun sau de Revelion? Și unde mai pui că în acea perioadă masa este plină cu tot felul de mâncăruri grase în calorii, dar extrem de gustoase.

Prin urmare, te-ai gândit să iei măsuri încă de pe acum și să încercă să dai jos câteva kilograme? Ei bine, Cori Grămescu vine în ajutorul tău. Specialista îți va dezvălui ce pași trebuie să urmezi pentru a ajunge la silueta dorită rapid.

”Depinde foarte mult de câte kilograme avem de pierdut, ca punct de plecare. Un ritm alert de slăbire înseamnă undeva între 2-5 kg pe lună sau 4-5% din greutatea corporală de plecare.

O astfel de slăbire se operează cu o intervenție destul de solidă în stilul nostru de viață – mă refer aici la schimbări de meniu, creșterea numărului de ore de somn, a orelor de activitate fizică și antrenament sportiv și creșterea preocupării pentru managementul stresului.”, a explicat Cori Grămescu, într-un interviu pentru Unica.

Nu recomandă dietele drastice

Din dorința de a slăbi rapid, multe femei apelează la tot felul de diete drastice. Însă, Cori Grămescu nu le recomandă sub nicio formă, deoarece ele ne afectează sănătatea și starea de spirit.

”Este important să nu ne orientăm spre rezultate pe termen scurt – diete drastice, programe de detox cu sucuri sau suplimente nutritive – pentru că acestea atrag fluctuații mari de greutate urmate de îngrășare foarte rapidă.

Un plan corect pe termen lung este cel care ne ajută să și arătăm bine în proces și să ne și simțim bine, nu doar să pierdem kilograme pe cântar, pentru că vă garantez că nu stă nimeni cu cântarul în poșetă să se cântărească mereu.”, a spus nutriționistul.

Citește și Ce mănâncă zilnic Cori Grămescu. Alimentele la care a renunțat definitiv, așa a slăbit 40 de kg!

Ce alimente sunt recomandate pentru slăbit

În final, Cori Grămescu a enumerat și câteva alimente pe care le putem consuma atunci când dorim să slăbim. De asemenea, experta a oferit și câteva sfaturi utile în procesul de topire al kilogramelor.

”Legume, carne slabă, pește, fructe, lactate slabe, dacă mâncăm lactate, leguminoase, cereale neprocesate, nuci crude, măsline sau avocado. Dacă mâncăm la fiecare masă în felul acesta, acordând atenție proteinelor și legumelor, e foarte ușor să atingem o greutate corporală sănătoasă și să avem un corp armonios și plin de energie.

Slăbim dacă atingem constant țintele de deficit caloric, nu prea contează cât de des mâncăm decât din perspectiva retenției comportamentelor sănătoase. Unii oameni se simt mai bine cu mai multe mese, alții din contră, pot mânca ușor două mese principale și un snack mic.

Nutriția e așa de complicată pentru că în realitate nu există o singură dietă, o singură schemă nutrițională pe care să o urmezi. Și ca să fie și mai complicat, în etape diferite ale procesului de slăbire avem nevoie de intervenții diferite.

Putem începe cu o schemă de 5-6 mese la început (mai ales dacă e vorba de o persoană obișnuită să ronțăie non-stop, ca să stabilizam apetitul și să creăm un prag pentru mărimea porțiilor) și după câteva luni să migram spre o structură de trei mese principale sau chiar două și o gustare.

Corpul uman fluctuează, nu putem spune că un număr de mese x e mai bun decât un număr de mese y. În general, pentru cei mai mulți oameni, 2-3 mese pe zi sunt ușor de gestionat. La nevoie, introducem 1-2 gustări în funcție de ritmul de viață și de obiectivele nutriționale.”, a conchis specialista.

Citește și Dieta lui Carmen Tănase. Cum a reușit actrița să slăbească 10 kilograme în doar două luni. Alimentele pe care le consumă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *