Cine nu iubește eclerele, acele delicii umplute cu cremă și glazurate cu ciocolată? Cu toții le adorăm, dar, uneori, timpul sau cheful de a găti poate fi limitat. Din fericire, există o soluție care ne permite să ne bucurăm de savoarea eclerelor fără a petrece ore în bucătărie: prăjitura ecler la tavă. Dacă vrei să pregătești această prăjitură delicioasă, urmează pașii din rețeta de mai jos.
Această prăjitură ușoară și delicioasă are toate elementele iubite ale eclerelor, dar este pregătită într-un mod mult mai simplu. Baza este preparată din aluat de eclere (pate a choux), cremă de vanilie, frișcă și gelatină, urmată de încă un strat de frișcă și topping de ciocolată. Iată cum poți să o prepari:
Aluat choux
Crema de vanilie
Strat de frișcă
Decor
1. Aluat choux
Puneți laptele într-o cratiță la foc mediu, adăugați apa, sarea, zahărul, untul și îl aduceți la fierbere. Apoi adăugați făina și amestecați bine cu spatula, până se desprinde aluatul de pereții vasului. Luați cratița de pe foc, lăsați 5 minute la răcit, apoi încorporați treptat câte un ou, până încorporați toate ingredientele. Amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă.
Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunile 25×30 cm, unsă cu ulei, nivelați bine și ridicați aluatul și pe pereții tăvii. Dați tava la cuptorul preîncălzit și coaceți la temperatura de 200°C, timp de 20-30 de minute, apoi reduceți temperatura până la 180°C și coaceți încă 10-15 minute. În tot acest timp nu deschideți ușa cuptorului! Scoateți apoi blatul pe un grătar, să se răcească.
2. Crema de vanilie
Întâi mixați smântâna pentru frișcă și puneți gelatina la hidratat în multă apă rece. Apoi puneți laptele pe foc împreună cu vanilia. Într-o cratiță amestecați foarte bine gălbenușurile cu zahărul și praful de sare până când se dublează compoziția și se deschide la culoare. Încorporați și făina, apoi turnați laptele cald cu vanilia, amestecând continuu.
Puneți vasul pe foc, din momentul când a dat în clocot, timp de 5 minute, până se îngroașă, amestecând mereu să nu se prindă de fundul vasului. Răsturnați crema într-un bol încăpător, lăsați-o să se mai răcească, după care încorporați gelatina.
Vezi și Prăjitură cu jeleu de afine și cremă de brânză. Rețeta explicată pas cu pas
3. Stratul de frișcă și toppingul de ciocolată
Mixați smântâna pentru frișcă, adăugând zahărul pudră. Pentru sosul de ciocolată încălziți smântâna pentru frișcă până atinge punctul de fierbere, apoi puneți ciocolata, lăsați 1-2 minute și amestecați până se omogenizează.
4. Asamblare prăjitură
Așezați blatul în tavă, întindeți crema de vanilie în strat uniform, apoi frișca și decorați cu sosul de ciocolată. Delicios!