Economie la sânge pentru vedete, din cauza valului de scumpiri. Cum a redus Rona Hartner, în Franța, de 5 ori, factura la lumină

Ce măsuri radicale au luat și alte vedete din showbizul autohton
Economie la sânge pentru vedete, din cauza valului de scumpiri. Cum a redus Rona Hartner, în Franța, de 5 ori, factura la lumină

Mare agitație și printre artiști, după scumpirea alarmantă a energiei electrice, gazelor, dar și a produselor alimentare. În urma unui mic sondaj, reporterii Ego.ro au aflat că Jean Paler a fost nevoit să renunțe la abonamentul tv, decizie dureroasă pentru un mare artist, și că Dan Helciug folosește deja lumânări. În schimb, Mihai Găinușă le aruncă guvernanților o mare provocare: ”Să văd toate familiile de funcționari publici cu reșou. Puterea exemplului”, ne-a declarat el, pentru Ego.ro.

Ce măsuri disperate au luat vedetele pentru a reduce factura la lumină

Rona Harner vine cu o soluție, pusă de ea în practică, în Franța. Artista îi învață pe români cum să scadă de 5 ori factura la energie electrică.

Actorii Liviu Vârciu și Dorian Popa s-au plâns recent de facturile de infarct, la gaze și la lumină. Liviu a plătit 1.000 de euro, la gaze, iar Dorian Popa, 8.500 de lei la lumină. Odată cu marile scumpiri, anunțate de guvernanți, mulți artiști care au muncit toată vara pentru a-și putea achita pe viitor facturile, au luat deja măsuri drastice.

Reporterii Ego.ro au stat de vorbă cu Jean Paler, actor pensionar, cu soliștii Dan Helciug, Mihai Trăistariu, Constantin Enceanu, dar și cu Rona Hartner, artistă care locuiește în Franța. Seria interviurilor am încheiat-o, într-o notă amar umoristică, împreună cu Mihai Găinușă, fostul ”Cârcotaș”.

Decizia lui Jean Paler, actor cu pensie de 1.000 de lei: ”Am anulat abonamentul TV. De 5 luni. Nu mă mai uit pe TV”

Comediantul Jean Paler, care are o pensie de 1.000 de lei, a muncit toată vara pe litoral pentru a strânge ceva bani, căci se anunță o iarnă scumpă la propriu, în privința facturilor la gaz și la energie electrică. El și-a manifestat nemulțumirea, despre situația din România, prin intermediul Ego.ro:

”Caut la țară o lampă cu gaz, un opaiț. Mi a promis un cioban că-mi dă unul, că are la stână și-mi dă și seu de oaie. România pentru UE e o colonie de primitivi și uite că au reușit să ne reîntoarcă în Evul Mediu. Mulțumesc excursionistului și slugilor lui și ai UE ca ne-au adus aici. Am anulat abonamentul TV. De 5 luni. Nu mă mai uit pe TV. Și așa ce sa văd ? Politică și legi contra propriului popor !? Stau pe telefon, pe site-uri diferite și-mi pierd vremea. Seara mai citesc câteva pagini și sting veioza. Am pus toate becurile din casa de 40 W. Economie la sânge!”.

Jean Paler
Jean Paler

Cât a plătit Mihai Trăistariu factura la lumină și la gaze, pentru cele șase apartamente închiriate turiștilor, la Mamaia: ”Le mulțumesc!”

Solistul Mihai Trăistariu ne-a spus cât i-a venit factura pentru cele șase apartamente din Mamaia, pe care le-a închiriat turiștilor, și din care vara aceasta a câștigat în jur de 30.000 de euro:

”Încă n-a venit mult plata, cam 70 lei gazul și cam 90 de lei curentul pentru fiecare dintre cele șase apartamente de la Mamaia, pe care le-am închiriat turiștilor, dar poate nu mai crește. Le mulțumesc turiștilor că au stat mai mult la plajă și că nu au folosit atât de mult aerul condiționat!”, ne-a spus el, în exclusivitate pentru Ego.ro

Mihai Trăistariu
Mihai Trăistariu

Dan Helciug: ”Dacă ne taie ăștia curentul, noi oricum suntem romantici la lumina lumânării!”

Solistul Dan Helciug și soția lui, Elena Helciug, regizoare, ne-a spus cum stau lucrurile în casa lor, ce variante au găsit și cum și-au educat copiii, încă de mici:

”Avem de mult timp becuri economice, noi oricum preferăm lumina naturala. Ne plac și lumânările, avem zeci, toate culorile. Dacă ne taie ăștia curentul, sub pretextul lor mincinos că nu mai sunt resurse, noi oricum suntem romantici la lumina lumânării. Noi nu risipim, în general, copiii sunt educați în sensul acesta, din fașă! Când mai uită apa să curgă, în timp ce își periază dinții, îi întreb ce ar face copiii din Somalia cu apa aia și imediat reacționează. Plătim cam 250 lei lunar, maximum. Suntem bine, în 10 ani o să fie mult mai bine!”.

Dan Helciug
Dan Helciug

Constantin Enceanu, solist și patron de local, în Filiași: ”Un bec lăsat aprins degeaba sunt bani aruncați!”

Cât îl privește pe cântărețul de muzică populară Constantin Enceanu, care e și patron de local în Filiași, el a militat dintotdeauna pentru economisirea energiei electrice, ba chiar și-a educat și familia să renunțe la risipă:

”Un bec lăsat aprins degeaba sunt bani aruncați! Ne este greu să-l stingem după ce l-am folosit? Așa i-am învățat si pe cei de acasă, a fost puțin greu, dar până la urmă a dat roade și iată că la vremurile astea este benefică. Nepoților mei le-a intrat în reflex și, după ce folosesc baia, sting becul sau dacă vad un bec aprins nu ezită să-l stingă”, ne-a mărturisit Constantin Enceanu, în exclusivitate pentru Ego.ro

Constantin Enceanu
Constantin Enceanu

Mihai Găinușă: ”Să văd toate familiile de funcționari publici cu reșou. Puterea exemplului”

În schimb, fostul ”cârcotaș” Mihai Găinușă vede lucrurile din cu totul alt unghi și îndeamnă guvernanții la puterea exemplului:

”Toți trebuie să urmăm exemplul ministrului Energiei, care a declarat ca și-a pus panouri fotovoltaice, becuri economice și și-a schimbat electrocasnicele cu unele economice. E adevărat că, pentru a face rost de bani, majoritatea românilor trebuie să-și vândă apartamentele. Dar partea bună e că, la vânzare, scapi și de contoare. Înainte să economisim, așteptăm întâi să stingă luminile în instituțiile publice. Să văd toate familiile de funcționari publici cu reșou. Puterea exemplului”, ne-a spus el, pentru Ego.ro

Mihai Găinușă
Mihai Găinușă

Rona Hartner ne dezvăluie cum a redus factura la energie electrică, în Franța, de la 200 de euro la 40 de euro

Artista Rona Hartner, stabilită de 15 ani în Franța, și care în prezent filmează în România, pentru noua ediție a concursului ”Te cunosc de undeva” (Antena 1), le oferă românilor o soluție pentru a-și reduce factura la lumină:

Rona Hartner
Rona Hartner

”Acum un an mi-am pus panouri solare pe casă, în Franța, și mi-a scăzut factura. Dacă înainte de a le avea plăteam cam 200 de euro, pe lună, iarna, acum am ajuns la vreo 40 de euro pe lună, a scăzut foarte mult. Am 14 panouri pe casă, e o investiție, chiar merită. Franța a plătit jumătate din cei 25.000 de euro, cât au costat panourile. De ani de zile mă ocup să și reciclez, să nu am niciun aparat în casă, care consumă mult, totul e pe clasa AAA+. Eu mă spăl doar cu apă rece, pentru că apa va fi o mare problemă, va fi mare penurie. Eu fac economii pentru sustenabilitate, nu că aș fi zgârcită”, ne-a spus Rona, în exclusivitate pentru Ego.ro

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.5 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *