Ego Life, ediția a 11-a, Dana Săvuică și invitatele ei, Raluca Moianu și psihologul Felicia Akkaya discută despre conflictul dintre generații

În emisiunea Ego Life cu numărul 11, Dana Săvuică și invitatele ei vorbesc despre problemele generației moderne.
Ego Life, ediția a 11-a, Dana Săvuică și invitatele ei, Raluca Moianu și psihologul Felicia Akkaya discută despre conflictul dintre generații

În ediția cu numărul 11 a emisiunii Ego Life, Dana Săvuică le are invitate speciale pe Raluca Moianu și Felicia Akkaya, profesor psiholog, masterand în Educație alternativă și artă teatrală. Temele de discuție din cadrul interviului vizează probleme actuale din generația modernă.

Care este impactul pe care îl au rețelele de social media în viața adolescenților, dar și relația dintre părinți. Raluca Moianu este mama unei adolescente în vârstă de 17 ani, Mara Ilinca. Din experiența ei de părinte, Raluca a povestit în cadrul interviului cum a reușit să o țină departe pe fiica ei de pericolele cărora sunt supuși copiii din această generație.

Are vreo înțelegere cu fiica sa referitoare la gașca de prieteni? Cu cine iese sau cu cine stă de vorbă pe rețelele sociale? Ce nu are voie să facă pe rețelele sociale? De asemenea, este important de văzut cât de mari sunt ispitele pentru adolescenți. Aceștia fac foarte multe lucruri îndrăznețe pentru vărsta lor, pentru a se integra în găștile de prieteni.

Un alt subiect important îl reprezintă temele tabu – sexul, drogurile sau alcoolul. Cum a reușit să abordeze Raluca aceste subiecte cu fiica ei, vom afla în cadrul emisiunii Ego Life. Dintr-un lucru simplu, în viața unui adolescent poate lua naștere o problemă foarte mare. Răbdarea și comunicarea deschisă reprezintă principalele metode care pot asigura o reușită.

Cum poți reuși ca părinte, în conflictul dintre generații? Psihologul Felicia Akkaya este de părere că părinții trebuie să fie deschiși la semnele pe care le primesc. Copiii au nevoie de suportul părinților, să simtă că sunt iubiți necondiționat. Când îi iubim așa, o facem fără să le dictăm un drum în viață.

Dana Săvuică a abordat și un subiect delicat. Se vorbește des despre viața de după divorț, dar mai puțin despre viața după văduvie. Se împlinesc patru ani de la moartea soțului Ralucăi Moianu. Acesta a murit din cauza cancerului. Ce sfaturi ar avea de oferit femeilor care trec prin această dramă. A fost un moment foarte greu, dar Raluca a făcut tot posibilul să nu se lase doborâtă pentru a-i fi alături Marei.

De asemenea, în situațiile critice prezența unui psiholog poate fi de un real ajutor. Alături de grija părintească, specialistul poate gestiona foarte bine perioadele grele care pot lăsa traume adânci în sufletul unui adolescent. Fiecare părintre trebuie să discute deschis cu copilul lui, pentru a vedea dacă are nevoie de sprijin din partea unui specialist.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul trist al momentului! Este vorba despre Florin Piersic, s-a întâmplat chiar în ziua de...
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Uluitor cum arată casa în care locuiește Dana Budeanu și cum a decorat-o. Imagini spectaculoase
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată...
Mădălina Ghenea vorbește despre despărțirea de Grigor Dimitrov: „Mi se pare că e momentul potrivit...
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Andra, apariție BOMBĂ de Paște. Și-a lăsat fanii cu gura căscată
Horoscop 7 Mai 2024: Peștii ar trebui să le acorde mai multă atenție celor din...
Sfatul zilei 7 Mai 2024. Săgetătorii ar trebui să învețe să nu mai fie așa...
Top 5 zodii de bărbați care nu știu ce vor de la viață
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri....
Cel mai PROST ÎMBRĂCATE vedete la MET GALA 2024. GALERIE FOTO. Vezi ce alte celebrități...
”Am plâns pentru el, este o victimă. Amărâtul de el” Elena Merișoreanu îi ia apărarea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *