Experiența inedită trăită de Codin Maticiuc pe platourile de filmare ale serialului Clanul: „Este primul film în care am reușit să plâng real” EXCLUSIV

„A început să-mi placă de mine în Clanul pe măsură ce au început să treacă episoadele.”

În ciuda criticilor pe care le-a primit de când a intrat în industria cinematografică din România, fie din postura de actor, scenarist sau producător de film, Codin Maticiuc demonstrează zilnic că are talent pentru ceea ce face și că cei care muncesc cu adevărat pentru visul lor pot atinge cu ușurință perfecțiunea. Interpretul personajului Iulică din serialul fenomen „Clanul” a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că acest rol a reușit să scoată ce este mai bun din el.

Codin Maticiuc, despre experiența trăită pe platourile de filmare ale serialului Clanul: „Chiar am simțit cum am crescut”

Codin Maticiuc a reușit să-i impresioneze și pe cei care îl criticau până acum cu prestația lui din serialul „Clanul”. Deși nu este la prima lui experiență într-un serial de succes, având un rol și în „Vlad”, de această dată scenariștii Anghel Damian și Lia Bugnar au avut o mai mare încredere în abilitățile lui și i-au construit un personaj de excepție.

„În general nu îmi place de mine. Mi-a plăcut de mine în filmul „Meda”, un film pe care l-a făcut Emi Pârvu (nr. regizorul Emilian Pârvu) mai de mult și am foarte mică scenă acolo. A început să-mi placă de mine în „Clanul” pe măsură ce au început să treacă episoadele. Mi-a plăcut cel mai mult de mine în episodul 1, sezonul 2 și în următoarele episoade. Adică chiar am simțit cum am crescut. Îți este mai ușor să crești într-un serial, obișnuindu-te cu echipa, cu colegii. Chiar mi s-a părut că am mai crescut. În toate proiectele am crescut, dar în ăsta am simțit cel mai mult”, ne-a declarat Codin Maticiuc.

„Am mai încercat să plâng în alte filme și nu am putut niciodată”

În ultimii ani, Codin a avut apariții în proiecte de mare audiență atât în sălile de cinema, cât și pe micul ecran, însă „Clanul” i-a oferit șansa să se maturizeze din punct de vedere profesional. Ce-i drept l-a ajutat și faptul că face echipă cu George Ivașcu unul dintre cei mai buni actori din România și un profesor de excepție.

„Contează și cât timp ai la dispoziție. Adică cu cât ești mai „sărac”, ai mai puțin timp, iar în „Miami Bici” am făcut lucruri frumoase, am scris bine, dar s-a făcut în mare viteză, cu puține duble. În „Clanul” lucrurile au fost mai așezate și se simte. Am avut timp să fac. Este primul film în care am plâns. Adică am reușit să plâng real la o scenă. Am mai încercat să plâng în alte filme și nu am putut niciodată, deși eu plâng destul de ușor în afara camerelor. Pe bune plâng ușor la filme, sunt genul sensibil. Dar la filmări nu îmi ieșea. Acum a fost prima dată”, a mai povestit Maticiuc pentru EGO.ro, completând că totul a venit firesc, natural, așa cum se întâmplă actorilor cu experiență.

„Nu am o explicație. De ce acum am putut. Am reușit pentru că poate a fost o aliniere de Planete, adică echipa, colegii, că m-am obișnuit, am început să mă simt confortabil cu ei, am trecut prin tot felul de chestii în viață la care mă pot raporta. Adică una e să plângi așa la 25 de ani, la 35 sau la 43. Adică ai mai trecut prin niște experiențe la care te poți raporta și poți să te duci în zona aia”.

Citește și Codin Maticiuc l-a introdus pe Anghel Damian în cercul lui Nuțu Cămătaru. „L-am introdus în zona asta de „mafioto-interlopo” EXCLUSIV

Experiența inedită trăită de Codin Maticiuc pe platourile de filmare ale serialului Clanul
Experiența inedită trăită de Codin Maticiuc pe platourile de filmare ale serialului Clanul

„Dacă până acum am fost simpatici, în sezonul 2 vom fi iubibili”

Dat fiind faptul că cele mai multe cadre sunt filmate alături de George Ivașcu, pentru Codin a fost un mare avantaj, căci a învățat multe lucruri de la colegul lui de filmare, într-un timp relativ scurt.

„Când spun „noi”, vorbesc despre Iulică și Pelicanul. Noi avem împreună o „călătorie” a noastră. Suntem aceste balaur cu două capete care nu se poate despărți. Când vorbesc de mine, vorbesc la plural, așa că noi avem o chestie interesantă în sezonul 2, schimbăm taberele, avem un parcurs al personajelor noastre foarte interesant, se vede apartenența asta, dar în același timp există și momente în care ne contrăm. Este foarte interesant. Dacă până acum am fost simpatici, în sezonul 2 vom fi iubibili”, a povestit actorul despre echipa pe care o fac cei doi în serial.

Iulică și Pelicanul nu sunt savuroși doar prin prisma replicilor și a acțiunilor lor, ci și prim modul în care se îmbracă, se comportă.

„Departamentul costume de la „Clanul” este cel mai bun. Avem niște haine de înnebunești. Și încă nu ați văzut nimic pentru că eu am fost răpit și rămân în treningul ăla vreo 3-4 episoade și vreo 80 de zile de filmare, de ajunsesem în plină iarnă, în pădure, într-un trening, la 0 grade. Accesoriile, totul, este de la filmări, nu am ghiuluri din alea pe acasă”, a completat Codin Maticiuc pentru EGO.ro.

Citește și Moștenirea pe care Codin Maticiuc nu ar vrea să i-o lase fiicei sale. „Nu o las ca pe un blestem!” VIDEO EXCLUSIV

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce conțin antiperspirantele din Lidl și Kaufland. Detaliul de pe etichetă pe care mulți îl...
Breaking News: Anamaria Prodan intervine în scandalul fraților Tate! Ce a putut să spună
A înnebunit de furie! Ce lovitură uriașă i-a dat Shakira lui Pique
De ce e bine să pui mălai în grădină, dacă stai la casă. Efectul este...
O mămică a arătat mai mult decât trebuia când și-a dus copilul la școală. Ce...
“În nicio lună de zile am ajuns manager în cadrul companiei.” Ce studii are Deea...
De ce să nu speli motorul mașinii la jet de apă. Greșeala care strică imediat...
ULTIMA ORĂ Femeie cu plăgi pe gât şi brațe, găsită în toaleta Aeroportului Otopeni
Nepotul lui Ilie Balaci, 5 săptămâni în comă. Lorena Balaci: «I-am spus lui Dumnezeu să...
Anca Țurcașiu, concurentă la „Te cunosc de undeva!”: „Nu-mi plac deloc travestiurile”. EXCLUSIV
Cine cântă, de fapt, melodia „Boschetar”/ „Dacă aș putea”. Vali Boghean recunoaște: „Mă hrănește și...
În viața Leilor, Capricornilor și a Peștilor se arată o reușită și mulți bani. Leii...
Situația financiară se îmbunătățește pentru 5 zodii! Scorpionii se vor implica în noi proiecte
Victor Vrânceanu, primele declarații despre despărțirea de Andreea Antonescu: „Au existat anumite nemulțumiri de ambele...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *