Fața angelică a împiedicat-o pe Mădălina Craiu din serialul ”Clanul” să obțină anumite roluri. „Mi s-a spus că arăt prea tânără. Când vorbesc, nu mai par de 16 ani” EXCLUSIV

Este jurnalistă de investigații în noul serial de la Pro TV

Actrița Mădălina Craiu face parte din distribuția celui mai nou serial produs de Pro TV, „Clanul”, care va avea lansarea în toamnă. Deși face parte din tânăra generație de actori și în ultimii 10 ani a jucat într-o sumedenie de filme și de piese de teatru, Mădălina a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că a primit și destul de multe refuzuri, din cauza faptului că, la cei 32 de ani pe care îi va împlini anul acesta, arată ca o puștoaică de 18 ani.

”Îmi doresc, sincer, să prind și eu un rol de mamă”

Pe Mădălina Craiu lumea o știe din serialul „Umbre”, producție unde o interpretează pe Magda, fiica lui Relu, personaj jucat de Șerban Pavlu. Chiar dacă nu este la vârsta adolescenței, Mădălina continuă să primească astfel de roluri, lucru care o bucură, dar o și frustrează în aceeași măsură. La cei aproape 32 de ani, ea își dorește să interpreteze și alt gen de personaje.

„S-a întâmplat să nu iau roluri pentru că mi s-a spus că arăt prea tânără. Când vorbesc, bănuiesc că nu mai par de 16 ani. Mi s-a zis de vreo trei ori. Recunosc că acum sunt la vârsta la care am început să caut și altfel de roluri. Noi în meseria noastră avem chestia asta că, la un moment dat, depășești adolescența și ești trecută direct la categoria mame. Mă refer din punct de vedere al rolurilor. Îmi doresc, sincer, să prind și eu un rol de mamă. Nu am ajuns încă acolo, dar aștept treapta la mame”, ne-a povestit amuzată Mădălina.

Mădălina Craiu
Mădălina Craiu, alături de Șerban Pavlu

„Sunt într-un rol de partea binelui”

Din fericire, Anghel Damian, cel care scrie scenariul și se ocupă și de regia serialului Clanul, a văzut în ea mai mult decât o puștoaică, așa să i-a oferit un rol de compoziție.

„Anghel Damian a scris și regizează o parte din episoadele noastre. Eu, Anghel și Costin Dogioiu suntem colegi de generație. Deci ne știm de 12 ani, ne cunoaștem și ca actori foarte bine. Așa că Anghel s-a gândit și la mine pentru unul dintre rolurile din acest proiect, am venit, am dat casting și se pare că acest rol a fost pentru mine. Sunt într-un rol de partea binelui, sunt o jurnalistă de investigații și, după cum spunea și Anghel, mie mi se pare un rol de compoziție pentru că nu mă identific foarte tare cu personajul. Ceea ce e foarte tare pentru că este o provocare pentru mine să mă duc în zone diferite și pe care încă nu le-am mai încercat”, a mai povestit Craiu pentru EGO.ro, completând că acest rol o provoacă din toate punctele de vedere.

Mădălina vrea să se transforme într-o veritabilă jurnalistă de investigații

Pentru a demonstra că nu este doar acea fată ingenuă, Mădălina vrea să se transforme într-o veritabilă jurnalistă de investigații, așa că peste câteva zile va începe o documentare ca la carte.

„Începând cu săptămâna viitoare sau peste două săptămâni o să încep documentarea mai amănunțită. Am găsit în sfârșit o jurnalistă de investigații care este și foarte premiată. Este una dintre prietenele colegei noastre de la make-up. Ea mi-a zis că se poate întâlni cu mine, să-mi zică tot felul de lucruri așa că o să fac și asta. Altfel am început să citesc articole scrise de jurnaliști de investigații să înțeleg un pic cum funcționează lumea asta și cum ajungi să cauți în genul acesta de povești. Mă documentez și mă voi documenta mai amănunțit când o să o cunosc și ea”.

„Dacă aș fi intrat din prima la Actorie nu aș fi nimerit la domnul Titieni”

Tot ceea ce este în clipa de față din punct de vedere profesional i se datorează lui Adrian Titieni. Marele actor i-a fost profesor îndrumător, însă i-a oferit și sfaturi de viață după care să se ghideze în cariera ei.

„Nu sunt în poziția să-l laud, evident, dar sunt foarte mândră că am terminat la Adrian Titieni. Eu nu am intrat din prima la Actorie. Surpriză. Am avut un examen prost prima dată când m-am dus, nu cunoșteam pe nimeni, nu mă pregătisem foarte bine că nu știam cum să mă pregătesc, am avut un examen prost, asta s-a întâmplat. Am intrat din a doua, dar m-am bucurat foarte tare că dacă aș fi intrat din prima, nu aș fi nimerit la domnul Titieni. Pentru mine a funcționat foarte bine, adică era clar că se întâmple așa. Suntem foarte compatibili ca sistem de valori. Adică tot ce am învățat eu de la dânsul mi-a prins foarte bine, funcționează în continuare, foarte mult din ce sunt eu ca actriță i se datorează, și unul din sistemul meu de valori i se datorează lui”, ne-a mai povestit Mădălina.

Mădălina Craiu
Mădălina Craiu

Despre profesorul ei, Adrian Titieni: „Este un om la fel de blând și ca profesor”

Marele actor nu este deloc diferit la cursuri față de viața de zi cu zi, iar în cazul lui, severitatea este înlocuită de adevărate lecții de viață.

„Este un om la fel de blând și ca profesor, deci nu îți imagina că este strict și foarte sever, absolut deloc, însă este foarte meticulos. Ține foarte tare să rămânem în niște norme pe care le-am învățat de la el și să nu deraiem niciodată de la ele, te încurajează foarte tare să-ți creezi o proprie, el zice „busolă”, adică să ai tot timpul busola personală la tine. Adică dacă faci lucruri să fie tot timpul în cadrul sistemului tău de valori, în ce urmărești tu, în estetica ta, în felul în care vrei tu să-ți pui lucruri, să ai grijă tot timpul să verifici dacă rolurile pe care le faci, dacă proiectele în care activezi sunt în „busola” ta personală puse la loc sănătos. Asta încearcă el să facă, ca profesor”.

”Abuzul e abuz și ar trebui să nu mai existe”

În ciuda faptului că după declarațiile făcute de actrița Viorica Vodă la Premiile Gopo, au apărut și alte informații precum că actrițele erau hărțuite, încă din timpul facultății, Mădălina Craiu susține că cel puțin, noua generație de actori nu a avut parte de un așa bullying. Nici din partea profesorilor, nici din partea colegilor de clasă.

„Să nu ne ducem într-o generalizare din punctul ăsta de vedere. Evident că nu toți profesorii fac sau au făcut asta în trecut. Sunt convinsă că au existat genul acesta de evenimente în trecut. Eu personal nu le-am prins. Slavă Domnului că nu le-am prins. Te poți întâlni cu ele în industrie. Cred că te poți întâlni cu ele în general în lume, în orice meserie ai activa. E important să vorbim despre ele în ideea în care nu sunt comportamente normale și, în niciun caz, lăudabile. Dimpotrivă, sunt condamnabile și ar trebui să fie eradicate din toate industriile și din toate meseriile. Așa că nu se întâmplă abuzuri mai mari la noi ca în altă parte, se întâmplă peste tot. Abuzul e abuz și ar trebui să nu mai existe”, a mai declarat Mădălina Craiu pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.