Florile care nu trebuie să stea pe același pervaz. Sunt incompatibile, de asta se ofilesc și mor

Unele plante le pot face pe altele să se usuce

Scris de: Daoud Andra

12 Aug. 2023

Florile care nu trebuie să stea pe același pervaz. Sunt incompatibile, de asta se ofilesc și mor

Iubitorii plantelor de apartament vor să se asigure permanent că florile lor au parte de cele mai bune condiții pentru a crește frumos. Se poate întâmpla uneori ca plantele să se ofilească, deși ai grijă de ele ca la carte. Acest lucru se datorează incompatibilității dintre anumite plante. Care sunt florile care nu trebuie să stea pe același pervaz? Pune-le în locuri diferite pentru a te bucura de frumusețea lor.

Acestea sunt florile care nu trebuie să stea pe același pervaz

Atunci când vine vorba despre îngrijirea plantelor de apartament, apa, lumina și substanțele nutritive din sol sunt esențiale pentru ca acestea să înflorească. Plantele care iubesc lumina naturală sunt așezate, cel mai adesea, pe pervazul geamului, pentru a avea parte din plin de ea. Nu toate plantele sunt compatibile între ele însă, iar atunci când le pui una lângă alta, este posibil să se ofilească.

Plantele elimină anumiți compuși organici volatili, pe care oamenii îi pot percepe sau nu. Cel mai bun exemplu în acest sens este crinul, al cărui miros poate inunda toată încăperea. Atunci când este așezat lângă o altă plantă, crinul o poate otrăvi pur și simplu, iar aceasta se va ofili în câteva zile.

Citește și: Ce să pui în apa cu care stropești mușcatele. Amestecul puternic pentru o înflorire abundentă, vor arăta spectaculos

Plantele cu flori nu ar trebui să stea niciodată una lângă alta. Dacă ele înfloresc în același timp, se pot compromite una pe cealaltă, iar florile se vor ofili mai repede. În plus, se poate întâmpla ceea ce se numește polenizare încrucișată, iar plantele vor forma flori-hibrid.

Florile care nu trebuie să stea pe același pervaz. Sunt incompatibile, de asta se ofilesc și mor
Unele flori le pot face pe altele să se ofilească mai repede

Ce plante au nevoie să stea pe pervaz

Printre florile în ghiveci care au nevoie permanent de lumină naturală se numără cele cu creștere lentă. Câteva exemple în acest sens sunt cactușii și begoniile. Atunci când așezi mai multe plante în același loc, asigură-te că au cam același ritm de creștere. Dacă pui pe pervaz plante cu creștere rapidă lângă unele cu creștere lentă, acestea din urmă vor fi compromise. Plantele care se dezvoltă mai rapid le vor lua mare parte din lumină.

Citește și: Udă plantele din casă cu acest amestec secret și vor înflori mai frumos ca niciodată. Efectul e vizibil în 48 de ore

De asemenea, contează orientarea pervazului pe care așezi ghivecele. Unele flori au nevoie de lumină naturală, dar nu le face bine să stea în bătaia directă a razelor soarelui. Altele, dimpotrivă, iubesc soarele direct și nu sunt afectate de razele puternice ale acestuia, nici măcar vara. Dacă ai plante cărora de place soarele, le poți așeza pe un pervaz cu orientare spre sud, pentru a avea parte de soare cât mai mult. Plantele care nu iubesc razele solare, pe de altă parte, pot fi așezate spre nord sau spre vest.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *