Funcționează sau nu ultimatumurile în cuplu? Cum influențează de fapt o relație

Cum influențează ultimatumurile un cuplu.
Funcționează sau nu ultimatumurile în cuplu? Cum influențează de fapt o relație

Funcționează sau nu ultimatumurile în cuplu? Este perfect normal și chiar sănătos ca doi oameni care se iubesc să ajungă la punctul de a discuta anumiți pași importați. Pașii următori cum ar fi o logodnă, sau chiar o căsătorie sunt etape naturale, importante.

Ce se întâmplă atunci când lucrurile încep să nu mai funcționeze

Totuși, lucrurile încep să nu mai funcționeze atunci când doar o persoană este pregătită să meargă înainte. În acest moment încep să se dezvolte resentimentele. De obicei, odată ce se întâmplă acest lucru, furia și frustrarea își pun amprenta asupra relației.

Cel mai bine este să abordați problema înainte să ajungeți la acel punct. Exprimă-ți nevoia de a face următorul pas în relația ta într-o manieră clară, matură și iubitoare, care creează limite și responsabilitate. De asemenea, este important să poți auzi părerea sinceră a partenerului tău și motivele pentru care nu ar fi pregătit încă să meargă mai departe.

Funcționează sau nu ultimatumurile în cuplu?

Dacă te gândești la un ultimatum, iată ce ar putea însemna cu adevărat și cum influențează de fapt o relație.

Funcționează sau nu ultimatumurile în cuplu
Ultimatum într-o relație

Nu este persoana potrivită

Uneori, reticența celuilalt față de pasul următor într-o relație, este un semn că nu este persoana potrivită. Doi oameni se pot iubi, dar dacă nu sunt pregătiți să facă următorii pași esențiali, relația nu poate crește și în cele din urmă nu va funcționa. Când se întâmplă acest lucru înseamnă că există o problemă de compatibilitate. Anumiți bărbați nu sunt pregătiți pentru mai multă intimitate emoțională sau pur și simplu nu își doresc aceleași lucruri.

Nu aveți o comunicare bună

La începutul relației i-ai spus celuilalt că pentru tine este importantă căsătoria și formarea unei familii? Ați discutat sincer de-a lungul timpului pentru a evalua dacă vă doriți amândoi aceleași lucruri? Dacă lucrurile nu funcționează cum ți-ai dori în relația actuală, trebuie să faci niște evaluări pentru viitor. Comunicarea este un aspect esențial de care trebuie să ții cont pentru următoarea ta relație.

Există probleme nerezolvate din trecut

Ți-ai dat seama de ce căsătoria este atât de importantă pentru tine și care sunt rezervele partenerului tău? Există probleme nerezolvate din trecut pentru unul sau amândoi care fac ca această decizie să fie mai dificil de luat? Cum ați tratat aceste probleme? Poate este timpul pentru o terapie de cuplu.

Dacă vă simțiți blocați și conversațiile nu vă ajută pe niciunul dintre voi să avanseze, poate fi momentul să discutați cu un profesionist. Uneori, incapacitatea cuplurilor de a comunica bine cu privire la problemele importante, îi poate împiedica să avanseze. Obținerea unor faturi de la un terapeut autorizat poate face toată diferența.

Ți-ai atins limita

Când te gândești la un ultimatum poate fi un semn că ai ajuns la capătul răbdării.  S-ar putea să simți că ai așteptat destul, însă lucrurile nu se vor schimba. Din păcate, când vă doriți lucruri diferite, este clar că unul din voi va ceda într-un final.

Citește și 5 semne că nu mai e atras de tine. Prevestesc despărțirea

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.