George Ivașcu, surprins de profesionalismul Evei Măruță de pe platourile de filmare: ”Știe care este regula jocului” VIDEO EXCLUSIV

”Are o bucurie anume”

În ultima vreme, îl vedem din ce în ce mai des pe George Ivașcu în tot felul de filme românești, spre deliciul publicului care l-a adorat încă din primul episod al serialului ”Clanul” și și-a dorit să-l vadă mai mult în postura de personaj negativ. Cea mai recentă apariție este în filmul ”Tati part-time”, acolo unde joacă alături de Eva Măruță și Alex Bogdan, dar și de actori celebrii, unii dintre ei chiar foști studenți. George Ivașcu a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că a fost de-a dreptul fascinat de prestația Evei Măruță, cu toate că micuța era la prima ei experiență de acest gen.

”Eva (nr. Măruță) are acest absolut minunat spirit ludic”

George Ivașcu se numără printre acei actori care reușesc să transforme un personaj negativ într-unul extrem de iubit de public, iar asta datorită modului în care alege să-l interpreteze. Chiar dacă cel mai cunoscut exemplu este personajul Pelicanu din serialul ”Clanul”, asta pentru că proiectul a ajuns deja la al patrulea sezon, în ultima vreme poate fi văzut interpretând același gen de tipologie și în lungmetraje. Cel mai recent fiind ”Tati part-time”, lungmetraj care din 2 ianuarie este în toate cinematografele din țară.

”Iarăși un personaj…bun, pentru el, dar rău pentru ceilalți, dar o să amuzați, asta este sigur. Este un alt gen, evident, pentru că așa cum v-am obișnuit, eu îmi asum rolurile de personaj rău, dar vă promit că veți râde de fiecare dată”, ne-a povestit George Ivașcu despre cel mai recent rol al său.

Așa cum este firesc, în ultimii ani, sau mai bine zis de când este profesor la UNATC, a jucat alături de studenți sau fost studenți de-ai lui. Ceea ce George Ivașcu face, spre deosebire de alți colegi de-ai lui, este că, atunci când este pe același platou de filmare, pentru el dispare complet titulatura de ”student” și tratează pe cel de lângă el ca de la egal la egal.

”Eu nu le mai spun studenți pentru că, după cum vedeți, sunt niște actori foarte importanți, care fac niște roluri deosebite, de care sunt doar mândru. Eu sunt ca tatăl respectiv, care te învață să mergi pe bicicletă, te ține de șa și după aceea se bucură când îți dă drumul de pe șa și te vede cum mergi singur pe bicicletă”, ne-a povestit îndrăgitul actor.

Citește și:Rolul Pelicanu din serialul ”Clanul” i-a adus lui George Ivașcu schimbări în cariera artistică: ”Am început să devin ca el” VIDEO EXCLUSIV

Chiar dacă în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București lucrează doar cu persoane majore, are ochiul atât de bine format încât nu îi trebuie prea mult timp să descopere talentul la un copil, chiar dacă a experimentat sau nu un platou de filmare.

”Se vede din prima și asta le spun în mod special părinților. Întotdeauna, în fiecare dintre noi există un copil și copilul are în primul rând calitatea de a se juca, de a-i place să se joace. Când întrebi un copil cum a fost astăzi, o să vedeți că dacă se exprimă prin desen, înseamnă că are talent la desen, dar dacă îl vezi că îți arată cum a fost doamna profesoară, una alta, înseamnă are talent de actor. De aia și sfătuiesc părinții să încurajeze copiii”, ne-a explicat George Ivașcu.

Celebrul actor a rămas impresionat de Eva Măruță

De aceea, atunci când a văzut-o pe Eva Măruță pe platourile de filmare pentru lungmetrajul ”Tati part-time”, și-a dat seama imediat că fiica Andrei și a lui Cătălin Măruță are șanse mari să devină una dintre tinerele actrițe de succes din România.

”Eva are acest absolut minunat spirit ludic. Ea pur și simplu intră cum s-ar zice în pielea personajului pentru că are o bucurie anume. Bucurie pe care o admir la ea foarte tare pentru că știe care este regula jocului, dar în același timp, ca un mare fotbalist, știe regula jocului, dar îi place să se joace”, a mai explicat George Ivașcu pentru EGO.ro.

George Ivașcu l-a avut ca mentor și pe regretatul Dem Rădulescu

Prin prisma modului în care reușește să interacționeze atât cu studenții lui, cât și cu actorii cu care se întâlnește pe același platou de filmare sau în spectacolele de teatru, George Ivașcu a devenit un mentor pentru mulți dintre tinerii actori. Este și firesc să fie așa, mai ales că, la rândul lui, George Ivașcu a încercat să fure meserie de la cei mai buni.

”Eu am spus întotdeauna că sunt rodul întâlnirilor mele. Drept care au fost mult mai muți mentori, dar aș începe și, evident, pentru mine rămâne o întâlnire de suflet cu Dem Rădulescu”, a explicat George Ivașcu pentru EGO.ro, completând că toată această ”moștenire” lăsată de mari actori ai României și de filmele de referință românești trebuie dusă mai departe, iar acest lucru se poate realiza doar dacă lumea vine în sălile de cinema și vizionează filmele românești.

Citește și: George Ivașcu, despre primul lui rol de mafiot în serialul Clanul: „E o canalie simpatică”. Cum învață textul, în pauze, alături de George Mihăiță VIDEO EXCLUSIV

”Iată că filmul românesc, și vă încurajez să veniți să vedeți filme românești, vă încurajez să vedeți seriale românești pentru că nu numai că veți avea întâlnire cu niște actori cu care vă veți mândri în timp, cum ne mândrim acum cu BD-urile, dar cu siguranță vă veți întâlni cu niște povești românești autentice”.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *